,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

LGS'ye girenler sınavı değerlendirdi

LGS'ye girenler sınavı değerlendirdi
Liselere Geçiş Sistemi sınavı Tüm Türkiye'de yapılığı gibi Mardin'de de düzenlendi. Sınava giren öğrenciler, sınav hakkında değerlendirmelerde bulunarak duygularını paylaştı.

 

1 milyon 246 bin 429 öğrenci 8'inci sınıf öğrencisinin girdiği Liselere Geçiş 8'inci sınıf öğrencisi Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ter döktü. 

Sözel alanı kapsayan ve 09.30'da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe'den 20, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük'ten 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil'den 10'ar soru yöneltildi. 

Saat 11.30'da başlayan sayısal oturumu ise 80 dakika süreyle, matematik ve fen becerileri toplam 40 soru ile sınavları sona erdi. 

Mardin'in Artuklu ilçesine Bağlı Ortaköy Mahallesinde LGS sınavında ter döken öğrenciler sınav değerlendirmesinde bulunarak bir sözel alanın sayısal alanına göre daha kolay olduğunu ve sürelerinin rahat bir şeklide yettiğini belirtti. 

Sınavı değerlendirenler arasında olan Berat Çelik, sayısal derslerin biraz zor olduğunu belirterek, "Birinci oturumda Türkçe, Sosyal Bilimler, Din Kültürü, İnkılap dersin sorularını çözdük. İkinci oturumda ise Matematik ve Fen sorularını çözdük. Matematik biraz daha diğer derslere göre zordu." dedi. 

"Hedefim iyi bir liseye yerleşmektir"

Berat Çelik

Sınav öncesi ders çalışma süreci hakkında konuşan Çelik, "Günde 50 soru test çözerek çalıştım sınava. Ekstra da günde 1 saat kitap okuyordum. Din Kültürü sınavı kolaydı. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın hayatı, Hazreti Âdem hakkında sorular çıktı. Her iki oturuma da sürem yetti. Hedefim iyi bir liseye yerleşmektir. Yüksek bir puan bekliyorum." şeklinde ifade etti. 

"Ders çalışmamla sınavda faydasını gördüm"

Abdurrahman Basıç

Sınava daha önce çalışarak faydasını gördüğüne dikkat çeken Abdurrahman Basıç, "Birinci oturuma girdim sınav, ilk oturumda kolaydı. İkinci oturumdaki Fen ile Matematik biraz daha zordu. Din Kültürü dersi kolaydı. Sınav için günde iki saat çalışıyordum. Çalışmamla sınavda faydasını gördüm. Hedefim iyi bir puan çıkartarak güzel bir liseye gitmektir." ifadelerini aktardı. 

Hüseyin Basıç da değerlendirmelerde bulunarak, "Birinci oturumdaki Türkçe, Din Kültürü dersleri kolaydı ancak Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil dersi biraz zordu. Hedefim inşallah iyi bir liseye gitmek olacak." ifadelerine yer verdi. 

Hedefinin iyi bir liseden sonra yazılım mühendisliğine gitmek olduğunu söyleyen Deniz Çelik, "Sınav genel anlamıyla iyi geçti. Din kültürü dersi daha kolaydı. Yabancı Dil dersi zordu. İnşallah iyi bir liseyi kazanırım. Hedefim yazılım mühendisi olmaktır." şeklinde kaydetti. 

LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da açıklanacağı belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55