,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 25 °C

LGS ve YKS sınavlarına girenler zamanlarını nasıl değerlendirmeli?

LGS ve YKS sınavlarına girenler zamanlarını nasıl değerlendirmeli?
Milyonlarca öğrencinin katılacağı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için kısa bir süre kaldı. LGS'nin 4 Haziran, YKS'nin ise 17-18 Haziran'da yapılacağını hatırlatan uzman eğitimciler, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulun

 

Öğrencilerin kalan vakitlerini doğru değerlendirmesinin, sınav başarısı için büyük önem taşıdığını belirten Eğitimci Murat Çakır, "Bu süreçte kesinlikle misafirlikler ertelenmeli ve daha çok eğitime dayalı bir ev programı uygulanmalı" dedi. 

Öğrencilerin bu süreçte seri denemelere tabi olması gerektiğini söyleyen Çakır, var olan eksiklikler için bir çalışma yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Öğrencilerin uyku düzenine dikkat etmeleri, dersle alakalı olmayan durumlardan, ortamlardan ve etkinliklerden kesinlikle uzak durması gerektiğinin altını çizen Çakır, ailelere de önemli uyarılarda bulundu.

"Aileler öğrencilerimizin motivasyonunu bozacak polemiklere girmemeli"

Öğrencilerin kalan zamanlarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Eğitimci Murat Çakır, "4 Haziran Pazar günü liseye giriş sınavı (LGS), 17-18 Haziran'da ise YKS sınavı gerçekleşecektir. Kalan zamanı iyi değerlendirmeleri gerektiğini tembihliyoruz. Elbette ki bu süreçte öğrenci velilerimize de iş düşmektedir. Öncelikle öğrencilerimizin düzenli bir şekilde yapılacak denemelere mutlaka katılım sağlamaları gerekir. Bunun yanında sonuçlarını analiz ederek, eksiklerini tespit etme ve aynı hataları yapmamaları konusunda tedbirler almaları gerekiyor. Denemeler dışında bireysel olarak branş denemeleri çözmeleri gerektiğini de vurguluyoruz. Varsa eksik konuları hızlıca halledilmeli ve pekiştirme soruları ile güçlendirilmelidir. Bu süreçte kimselerle tartışmamalarını, polemiklere girmemelerini ve stres yapmamalarını tavsiye ediyoruz. Ancak strese sebebiyet verecek unsurların oluşmaması açısından ailelere de iş düşmektedir. Aileler normal günlerde olduğu gibi davranmalı ve öğrencilerimizin motivasyonunu bozacak polemiklere girmemeli. Bu süreçte kesinlikle misafirlikler ertelenmeli ve daha çok eğitime dayalı bir ev programı oluşturulmalıdır." şeklinde konuştu.

"Gündelik olarak ara ara mini sınavlar dediğimiz branş denemeleri de çözebilirler"

Öğrencilerin sınavda zamanı çok iyi kullanmaları gerektiğini hatırlatan Çakır, "Öğrencilerimizin düzenli bir şekilde seri denemeler dediğimiz denemelere tabi olmaları gerekiyor. Sabah TYT denemeleri çözmeleri gerektiğini ve vakitlerini uygun bir şekilde uyarlayarak yapılan denemelerin mutlaka analizlerini yapmalılar. Eksikler varsa veya yapılan hatalar tekrar tekrar devam ederse hataların üzerine gidilmeli ve o hataları bir şekilde ortadan kaldırmaları için bir çalışma yürütmeleri gerektiğini vurguluyoruz. AYT denemelerinde ise zaman sorunu olmadığı için rahat davranmaları gerekiyor. Burada her yıl öğrencinin şikâyet ettiği şey şudur. 'Biz YKS'de süre yetiştiremedik' diyorlar. AYT'de böyle bir sorunla karşılaşmaları mümkün değildir. Çünkü 3 saatlik bir zaman zarfı var ve muhatabı olduğu sorularla ilişkili oldukları için sadece belirli soruları çözüp çıkıyorlar. Ama söz konusu TYT'de ise tamamen tüm 120 soruyla ilgili oldukları için süreyi yetiştirememek gibi bir sorunla karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu süreçte her gün düzenli bir şekilde TYT denemeleri çözebilirler. Bir gün TYT bir günde AYT de yapabilirler. Gündelik olarak ara ara mini sınavlar dediğimiz branş denemeleri de yapılabilir. Bu branş denemelerinde ortaya çıkan olumlu sonuçları genel denemelere taşımalılar. Eksik konular varsa hızlı bir şekilde o eksik konular halledilmeli ve mutlaka güçlendirme soruları da çözülmelidir." ifadelerini kullandı.

"Öğrenciler dersle alakalı olmayan durumlardan uzak durmalı"

Eğitimci Murat Çakır, son olarak şunları söyledi:

"Yaz aylarına adım adım ilerliyoruz. Öğrencinin bir uyku düzeni olmalı, dersle alakalı olmayan durumlardan, hususlardan, ortamlardan ve etkinliklerden kesinlikle uzak durmalıdır. Birileriyle tartışma ortamına ve kesinlikle polemiklere girmemelidir. Ailelerimiz öğrencilerimizle iletişim içerisinde olmalı çok da üzerlerine de titrememelidir. Gerek öğrenciler açısından gerekse de veliler açısından stres oluşturabilecek her türlü davranışlardan uzak durmamız gerektiğini vurguluyoruz. Velilerimizin öğrencilerimize bu süre zarfında sınava gireceğinden dolayı yapmacık davranışlarda bulunmamalıdır. Daha önce nasıl davranıyorsa, nasıl bir ilişkide bulunuyorsa o şekilde sürdürmeleri gerekiyor. Nasıl ki sıradan bir denemeye giriyorsak sınav günü de normal bir sınava giriyormuş gibi o rahatlıkla sınava girmelerini tembihliyoruz. Sınava 15-20 gün kala kesinlikle künye, yüzük, kolye gibi takılardan arınmalıdır. Çünkü sınava 2-3 gün kala arındırdığı zaman o kendinde bir yoksunluk hissettirir ve bu ona zarar verecektir. Öğrencilerimize sınavda başarılar diliyoruz, ailelerimize de kolaylıklar diliyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55