,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Kuyumcu esnafında düğün sezonu hareketliliği başladı

Kuyumcu esnafında düğün sezonu hareketliliği başladı
Eskişehir Kuyumcular Odası Başkan Yardımcısı Alper Yönlüer, düğün sezonu öncesi hazırlıklarını tamamlamak isteyen çiftlerin sektörde hareketlilik oluşturduğunu belirtirken bu senenin gözdesinin pırlanta ve mücevherler olduğunu dile getirdi.

 

Düğün hazırlığında olan vatandaşların alışveriş tercihlerinde ilk sırada yer alan kuyumcularda, düğün sezonu hareketliliği başladı. Düğün hazırlıklarını tamamlamak isteyen vatandaşlar, kuyumcuların yolunu tutuyor.

Gelin adayları bilezik ve alyans gibi ürünlerin yanında yükte hafif ama pahada ağır olan pırlantalara ilgi gösterirken düğüne katılacak misafirler ise artık çeyrek altın yerine gram altına yöneliyor.

Eskişehir Kuyumcular Odası Başkan Yardımcısı Alper Yönlüer, İLKHA muhabirine sezonla ilgili yaptığı değerlendirmede gelin adaylarının bu sezonda gerdanlıktan ziyade pırlanta takılar seçtiğini belirterek altın alanlara ürüne dokunmanın ve ürünü görmenin en sağlıklı alışveriş olduğu tavsiyesinde bulundu.

"Takılarını bu tarihlerde alıyorlar, yaza alışverişlerini sonlandırıyorlar o yüzden oldukça büyük bir talep var, sektörümüzde yoğunuz"

Kuyumcu esnafında düğün sezonu hareketliliği başladı

Mevsim itibariyle nişanların başladığını yaz sezonuyla düğümlerinde sırada olduğunu dolayısıyla alışverişlerinde yoğun bir şekilde başladığını belirten Yönlüer, "Gelin ve damat adaylarımız takılarını beğenmeye, seçmeye başladılar. Sezonda özellikle baget, pırlanta, zirkon ve swaroski üzerine takılar; ağır gerdanlıklardan ziyade daha spor mini takılar oldukça popülerdir. Gelin adayları bilezikten ziyade artık pırlantayı daha çok istiyorlar. Yeni fuarla beraber oldukça güzel modeller geldi, bunları sunuyoruz. Oldukça yoğun bir talep var. Takılarını bu tarihlerde alıyorlar, yaza alışverişlerini sonlandırıyorlar. O yüzden oldukça büyük bir talep var, sektörümüzde yoğunuz. Eskiden düğünlere çeyrek altın gitmesi bile utanılırdı. Artık gram altın, yarım gram altın hatta 0,25 gram altın bile talep görüyor. Onları da mevcut bulundurmak zorunda kalıyoruz gram altın 870 lira, yarım gram altınlar 435 lira en ideal takılar artık çünkü küçük altın 1500 liranın bile üstündedir. Malum haftada çok düğün oluyor, tabi ekonomik durumlar artık buna müsait değil." dedi.

"Altın alırken ürüne dokunmak, onu elimize almak, terazide gramını görmek ve bildiğimiz esnaflardan alışveriş yapmak en sağlıklısıdır"

Kuyumcu esnafında düğün sezonu hareketliliği başladı

Alper Yönlüer

Altın alırken güvenilir esnaftan alışveriş yapmak gerektiğini ifade eden Yönlüer, "Çok şükür Eskişehir'de bütün esnafımız güvenilirdir. Kuyumcular Odası olarak sürekli ayar, patent kontrollerimizi yapıyoruz. Muhakkak ki bilindik esnaf ve markalardan alışveriş yapmakta fayda vardır. İnternetten alışveriş yapıldığını duyuyoruz; maalesef gram tutmuyor, ayar denk gelmiyor, ölçüler sıkıntılı oluyor. Birebir sıcak satış, yüz yüze güvenilir bir şekilde alışveriş en iyisi ve en garantisidir. Altın alırken ürüne dokunmak, onu elimize almak, terazide gramını görmek ve bildiğimiz esnaflardan alışveriş yapmak en sağlıklısıdır." ifadelerini kulandı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55