,
  • BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

Küstah Macron, Müslümanları Tahrik Ediyor!

Küstah Macron, Müslümanları Tahrik Ediyor!
Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Peygamber Efendimizin sözde karikatürize edilmiş resimlerini devlet kurumlarında göstermeye başlaması ve bundan vazgeçmeyeceklerini açıklamasını kınadı.

Fransa’da İslam’a ve Müslümanlara yönelik hakaret ve dini değerlere saldırılar her geçen artıyor.

Hatırlanacağı gibi Fransa’da Charlie Hebdo Dergisi daha önce de Peygamber Efendimize yönelik hakaret içeren karikatürleri yayınlamış ve bunu “düşünce ve ifade özgürlüğü” olarak açıklamıştı.

Son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron tarafından İslam’a yönelik hakaretlerin uç noktaya gelmesi Müslümanları ayaklandırdı! Charlie Hebdo Dergisi, Peygamber Aleyhisselatu ve’s-Selam Efendimizin sözde karikatürize edilen görsellerini iki şehirde yayınladı. Üstelik bu görseller devlete ait kurumların binalarında gösterime açıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı’nın, Müslümanların dini değerlerini hakarete ve aşağılamaya varan bu davranışı üzerine bir açıklama yapan Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Macron’un Müslümanları tahrik ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa’da İslamofobi’nin başını çekiyor. İslam’a hakaret içeren mesajlar vermeye devam ediyor ve bu mesajlarını da devletin kurumları aracılığıyla yapıyor. Aleni bir şekilde İslam’a hakaret eden ve Müslümanları rencide eden Macron, açık bir şekilde Müslümanları hedef gösteriyor. Macron, devlet adamlığına yakışmayan küstah hareketleriyle uluslararası sözleşmelere de aykırı hareket ediyor. Zira din ve vicdan özgürlüğü, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 9. maddesinde garanti altına alınmıştır. Kendilerini özgür ve medeni milletler olarak ifade eden başta Fransa olmak üzere, Almanya ve diğer Avrupa Devletlerinin bu söylemlerinin göstermelik olduğu, kendi inançları dışındaki dinlere yaşama ve uygulama özgürlüğü tanımadıkları açıkça görülmektedir. AİHS‘nin 9. maddesinde düşünce, vicdan ve din özgürlüğü herkes için bir hak olarak öngörülmüştür. Hangi dine mensup olursa olsun kişi, kendi inancını tek veya toplu olarak yaşama ve inançlarını açıklama hakkına sahiptir.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Müslümanlara saldırıyor ve Bu saldırıyı devlet kurumları üzerinden yaparken aynı zamanda da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni ihlal ediyor. İslam karşıtlığından hiç kimsenin bir kazanımı olmaz, aksine bu saldırılar nedeniyle Fransa, Almanya ve diğer Avrupa Devletleri çok şey kaybederler.

İslam dini inanca saygıyı esas alan bir dindir. Müslümanlar Kur’an’ın hükmü gereğince dine saygı gösterir ve inancın yaşanmasını engellemez. Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethinde inançlara dokunmadığını ve serbest bıraktığını unutmayın. Müslümanlar tüm dinlere saygı gösterdiği gibi kendi dini inançlarına da saygı gösterilmesini bekler. Diğer dini inançları eleştirmez, aşağılamaz ve mabetlerine dokunmaz. Türkiye’de farklı dini inanca mensup vatandaşlar bulunmakta ve dini inançlarını serbestçe yaşayabilmekteler. Bunların inançlarını kötülemeye ve aşağılamaya yönelik herhangi bir çalışmamız olmadığı gibi bu vatandaşları sırf inançları gereği aşağılamak gibi bir düşüncemiz de yoktur. Macron’u şiddetle kınıyoruz ve kendisini bu küstahlıktan, gafillikten ve kışkırtıcı uygulamalarından vazgeçmeye çağırıyor ve aklını başına almasını istiyoruz.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55