,
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Kurtulmuş: “Emperyalist güçler Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek istiyorlar”

Kurtulmuş: “Emperyalist güçler Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmek istiyorlar”
Van’ın Gürpınar Belediyesince düzenlenen "Kırkpınar’dan Gürpınar’a Ulusal Yağlı Güreş Festivali”ne katılan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, emperyalist güçlerin Ortadoğu'yu bir kan gölüne, cehennem çukuruna çevirmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye, Suriye ve Irak’ta kirli bir oyunun oynandığına dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, emperyalist güçlerin Ortadoğu'yu bir kan gölüne, cehennem çukuruna çevirmeye çalıştıklarını söyledi.

Van’ın Gürpınar Belediyesince düzenlenen "Kırkpınar’dan Gürpınar’a Ulusal Yağlı Güreş Festivali” AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un katılımıyla başladı.

Festivalin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Kırkpınar'dan Gürpınar'a” sloganıyla bu yıl 657’ncisi yapılan yağlı güreş festivali ile ülkenin Batı’sı ile Doğu’su arasında gönül köprüsü kurulduğunu söyledi.

Kurtulmuş, “Bu organizasyonun önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilerek devam etmesini temenni ediyorum. Bu sadece Gürpınar için değil, bu festivalin bütün Türkiye ve dünya için bir kardeşlik, barış ve dostluk festivali olmasını temenni ediyorum. Bu örnek çalışması nedeniyle kaymakamımıza da teşekkür ediyorum. İsim son derece güzel. ‘Kırkpınar'dan Gülpınar’a'. Kırkpınar ağaları ve başpehlivanları da burada, Bu festivale gelen gençlerimiz arasında da inşallah önümüzdeki yıllarda başpehlivanlar çıkacak, güzel bir organizasyon. Dağlarında ve ovalarında esenliğin, barışın hâkim olduğu bir Türkiye'yi göstermesi bakımından da fevkalade anlamlı bir organizasyon.” dedi.

“Dünyanın dört bir tarafından gelen insanlara kucak açmış bir ülkeyiz”

Kürdü, Türkü, Arabı, Çerkez’iyle herkesin bu ülkede kardeş olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Anadolu coğrafyası dediğimiz bu coğrafya, adı üstünde ‘Anadolu', bir ana gibi gelen herkesi kucaklayan, saran bir coğrafyadır. Bu coğrafya tarih boyunca büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış, büyük İslam medeniyetleri, Anadolu Selçuklularının, Osmanlıların burada kurmuş oldukları büyük medeniyetlerle de dünyanın her yerinde gelip huzur bulduğu bir coğrafya olmuş. İspanya'da Yahudilerin, Irak'tan Saddam Hüseyin ve son olarak Suriye'de rejimin zulmünden kaçanlara ev sahipliği yapmış bir coğrafya. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla hep beraber dünyanın dört bir tarafından gelen insanlara kucak açmış bir ülkeyiz. 3,5 milyon Suriyeliye kucak açan bir milletiz. Allah bu milletten razı olsun. Gönlü Anadolu kadar zengin olan bir millete sahibiz. Bu millet, hiçbir ırkı bir diğerinden ayırmamıştır. Bu coğrafyanın insanları, ‘bu falanca dinden, bu falanca mezhepten' diyerek hiç birisini ayrıştırmamış, hiçbirisini ötekileştirmemiştir. Bu aziz millet Edirne'den Van'a kadar bütün Anadolu coğrafyasında bu hassasiyetini bugün de kuruyor.” diye konuştu.

“Ortadoğu'yu bir kan gölüne, cehennem çukuruna çevirmeye çalışıyorlar”

Ortadoğu’da Kürdü, Türkü fark etmeksizin kirli bir oyunun içine çekilmek istendiğine dikkat çeken Kurtulmuş, "Ama ne yazık ki ülkemizde, Suriye ve Irak'ta bir oyun oynanıyor. Kirli bir oyun oynanıyor. Kürtleri sevmediği kadar, Türkleri de hiç sevmeyen bazı emperyalist güçler, bizim aramızdaki etnik farklılardan dolayı, mezhep farklılıklarından dolayı Ortadoğu'yu bir kan gölüne, bir cehennem çukuruna çevirmeye çalışıyor. Şehirler tarumar ediliyor, kentler ortadan kaldırılıyor, insanlar birbirlerine düşman ediliyor. Terör örgütleri bu silahları, bu destekleri nereden alıyor? Bu güzel dağları, bu şehirleri niye tarumar ediyor? Bu sorunun cevabı son derece açık, Bu sorunun cevabı, bu terör örgütleri onların maşası olarak hareket ediyor ve maalesef bu coğrafyanın insanlarına kan kusturuyor. İşte bu anlamlı organizasyon, emperyalist güçlere somut bir cevaptır. Kırkpınar'da bizim, Gürpınar'da bizimdir. Bu meydandaki dua da, Kırkpınar'daki dua da bizimdir. Bütün bu halkların dilleri ve renkleri bizimdir. Kim bunun aksine bir şey söylüyorsa, bu coğrafya halklarının tamamının düşmanıdır. Onun için birlik, dirlik içinde olacağız, güzellikler içerisinde olacağız. Bu güzel coğrafya, bir takım kan ve gözyaşı hikâyeleriyle değil, halaylarla, türkülerle, sevinçlerle, düğünlerle kutlayacağız. Buradaki çocuklarımız sporla, kültürle, sanatla, bilimle uğraşacaklar ve dünyanın en iyi insanları olacaklar. Bu çocukların medenileşmesi, eğitim görmesini istemeyenler, bu bölgenin insanlarını eğitimsiz bırakmaya çalışıyorlar. Bunu yapanlara verilecek en güzel cevap barış ve kardeşliktir.” şeklinde konuştu.

“Van’da önemli yatırımlar yapılıyor”

Burada bir konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu da belediye kaynaklarını hizmetine tahsis edildiği andan itibaren Van ve Gürpınar halkı bir bütün olarak unuttuğu gerçek belediyecilik hizmetleriyle tekrar buluştuğunu söyledi.

Zorluoğlu, “Huzur ortamının sağlanmasıyla bu tür festivaller yıl boyunca yapıldı. Van adeta bir festivaller şehrine dönüştü. Huzur iklimi üzerine birçok güzellik inşa ettik ve inşa etmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin destekleriyle Van son birkaç yıldır büyük değişim ve dönüşüme sahne oluyor. Belediye hizmetleri konusunda önemli yatırımlar yapılıyor. Huzur ikliminin üzerine turizm inşa ediliyor, hayvancılık yeniden canlanıyor." dedi.

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise yaptığı konuşmada, ata sporu yağlı güreşlerin Gürpınar'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu sporu gelecek nesillere bırakmak için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

İlçeye bağlı Yukarı Kaymaz Mahallesi Başbulak Mesire alanında düzenlenen festivale, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim,  kurum amirleri ve vatandaş katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55