,
  • BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Kurtulmuş: "ABD ticaret savaşları üzerinden dünyayı hizaya sokmaya çalışıyor"

Kurtulmuş: "ABD ticaret savaşları üzerinden dünyayı hizaya sokmaya çalışıyor"
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ABD'nin ticaret savaşları üzerinden dünyayı hizaya sokmaya çalıştığını kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ABD'nin, ticaret savaşları üzerinden dünyayı hizaya sokmaya çalıştığına dikkat çekerek Türkiye'ye karşı yapılan "kur" operasyonunun da bunun bir parçası olduğuna işaret etti.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, gündemle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Almanya seyahati ve Hollanda Dışişleri Bakanının Türkiye'yi ziyaret etmesiyle birlikte başlayan olumlu temasın sıcak şekilde sürdüğünü söyleyen Kurtulmuş, bundan da memnuniyet duyduklarını ifade etti.

"Dünyada çok büyük ekonomik savaş, ticaret savaşları başladı." diyen Kurtulmuş, "Önce vekâlet savaşları üzerinden Suriye'de, dünyanın büyük güçleri birbirine girdi. Maalesef ABD yönetimi, ticaret savaşları üzerinden dünyayı hizaya sokmaya çalışıyor. Türkiye'ye karşı yaptıkları bu kur operasyonu da aslında Türkiye üzerinden gelişmekte olan ülkelere ders vermek için yapılan bir operasyondur. Bütün ülkelere, özellikle gelişmekte olan ülkelere 'tarafını belli et, benden yana mısın yoksa değil misin…' ABD yeni yönetimi, tabiri caizse herkesi karşısına alıyor. Avrupa'yı, Kanada'yı karşısına alıyor. Çin'i küresel savaşın muhatabı olarak görüyor. Rusya'yı karşısına alıyor, Bu kadar yıldır müttefiki olan Türkiye'yi de karşısına almak gibi bir gafletin içinde oluyor. Bu süreç içinde Türkiye'nin diğer ilişkilerini çok olumlu noktaya getirerek, üzerine gelen bu baskıyı hafifletmek gibi bir amacı vardır. Bunlardan biri de Avrupa ilişkilerinin düzeltilmesidir. Avrupa ile ilişkilerin gerginleşmesini önceki dönemlerde Türkiye sağlamadı." diye konuştu.

"Avrupalı 3-5 göçmen gördüğünde eli ayağı titriyor"

AB ile çok iyi ve çok sıkıntılı dönemler yaşandığını, son dönemlerde illegal göçmen meselesinde Türkiye ile Avrupa'nın iş birliği konusunda görüşmelerinin olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yaklaşık 3,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Kurtulmuş, "Türkiye, Avrupa'ya göç rotasında. Hem doğudan hem güneydoğudan gelen rotada Türkiye geçiş noktasında. Türkiye göçmenleri önlemese, AB göçmenler tarafından istila edilirdi. Bizim milletimizin büyük bir Ensar ruhu var. Herkes ekmeğinin yarısını Suriyeli kardeşleriyle paylaşıyor. Avrupalı 3-5 göçmen gördüğünde eli ayağı titriyor. Göçmenler üzerinden ırkçılık, yabancı düşmanlığı dalgası Avrupa siyasetini tutsak ediyor. Şimdi Avrupa ile göçmenlerin durdurulması mutabakatı çerçevesinde ilişki sürecimiz devam ediyor. AB'nin bunu tekrar görmesi lazım." şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanıyken İranlı turistleri yakından da takip ettiğini söyleyen Numan Kurtulmuş, geçen yıl 500 bin turistin Van'a geldiğini söyledi.

Van Gölü'nün çok azından istifade edildiğini belirten Kurtulmuş, "Büyük bir değer. Bütün çevreyi ayağa kaldıracak bir değer. Ayrıca dağlarımızın, yaylalarımızın terörden tamamen temizlenerek kullanılmasıyla tarım hayvancılık ve yayla turizminin gelişmesi açısından büyük bir potansiyele sahip olacağız. Sınır ticareti ile ilgili özel çalışmalar yapmamız gerekiyor. Önemli bir konu. Bizim bitirdiğimiz, İran tarafının bitirmediği bir yol var. Oranın bitmesiyle iki ülke ilişkilerinin gelişmesi sağlanacak. Bütün sorunları önleyecek mekanizmalardan biri, halklar arasındaki ilişkilerdir. Halklar arasındaki teması artırdıkça, Ortadoğu halkları çimento gibi birbirine kenetlenir ve bir sinerji ortaya çıkar." dedi.

 "Kapıların önünde bomba patlatsınlar diye değil ailesi huzur içinde sokaktan geçsin diye oy verdi"

Görevlendirme yapılan belediyelerin yaptığı çalışmalarla ilgili soruları cevaplayan Kurtulmuş, "Vekil belediye başkanlarının çalışmalarını yerinde görme imkânı buldum. Şehircilik alanında çok önemli katkılar sunan çalışmalar yapıldı. Demokratik hiçbir ülkede halkın oylarıyla seçilen hükümet, halkın oylarıyla seçilen bir belediye başkanının yerine vekil tayin etmek istemez. Bu vekillerin tayin edilmesi durduk yerde hükümetin aklına estiği için gerçekleştirilmemiştir. Hiçbir demokratik ülkede de hükümet eli silahlı terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir belediyeye müsaade etmez. İşin doğasına aykırıdır. Kazılan hendeklere yardımcı olan, terör örgütü için dağa eleman götürülmesi için aracı mekanizmalar oluşturan, hatta vatandaşlardan oy alarak seçilerek, devletin kaynaklarıyla kendisine verilen kaynakları bir şekilde dağa aktaran belediyelerin seçilmiş olmaları, onların bu yaptığı işleri meşru kılmaz. Bu faaliyeti yapan belediye başkanları en büyük zararı kendisini seçen Kürt kardeşlerimize vermiştir. Onlar kapıların önünde bomba patlatsınlar diye oy vermediler. Oğlu, kızı, ailesi huzur içinde sokaktan geçsin diye oy verdiler. Güzel kentlerde yaşasınlar diye tercih ettiler. Bunu yapmadıkları için hükümet de vatandaşa hizmetin gitmesini temin etmek amacıyla belediye başkan vekilleri atadı. Bu arkadaşlarımızın hepsi zor şartlarda fedakârca bu hizmetlerin gerçekleşmesine vesile oldular. İnşallah bundan sonraki süreçte de bölgemizde vatandaşlarımız istedikleri her türlü hizmeti alırlar." diye konuştu.

"Nasıl bir yol çizeceğini HDP belirleyecek"

 Kurtulmuş, "Seçimlerde eğer başka bir sonuç olur ve başka partinin belediye başkanları seçilirse ne yapacaksınız?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Seçimlerden sonra ne yapacağımızın cevabı bizde değil, seçilmiş olacakları yerler varsa, bu yerlerdeki HDP'li belediye başkanlarındadır bu işin cevabı. Millete hizmet istikametinde devam eder. Meşru belediyecilik faaliyeti gösterirlerse zaten millet onlara onun için oy vermiş olacak. Bu sorunun cevabı bizde değil, bu sorunun cevabı HDP'nin nasıl siyaset yapacağıyla ilgilidir. Terör örgütünün gölgesinde, silahların gölgesinde, onun desteğiyle mi, yoksa milletin oyunun desteğiyle mi siyaset yapacak? Ona karar verecekler." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55