,
  • BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Kurtaran: Depremzede kardeşlerimiz için Ramazan hazırlığı yapıyoruz

Kurtaran: Depremzede kardeşlerimiz için Ramazan hazırlığı yapıyoruz
Deprem bölgesindeki yardım faaliyetlerinin sürdüren Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Ramazan ayında depremzedeler için hangi ortamda iftar ve sahur programı yapacaklarının telaşı içerisinde olduklarını belirtti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük depremin yaralarını sarmaya çalışan 4 yardım kuruluşu Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR Umut Kervanı bünyesinde yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Adıyaman'da kurdukları aşevinin önünde yaptığı açıklamada Ramazan ayının hazırlıklarına başladıklarını, nasıl bir iftar ve sahur programı düzenleyeceklerinin telaşı içinde olduklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, sıcak aş ile beraber diğer hizmetlerinin de devam ettiğini kaydetti.

Yaptıkları yardımlardan dolayı Umut Kervanı Vakfına teşşekür eden depremzede Mehmet Çetin, evinin sağlam olduğunu buna rağmen orta hasar verdiklerini söyleyerek detaylı inceleme yapılması talebinde bulundu.

Umut Kervanı Vakfı ile koordineli bir şekilde çalışan Avrupa Yetim Eli Genel Başkanı Abdurrahman Altun, tüm imkalarıyla depremzedelere yardım ettiklerini, hayırseverlere teşekkür ederek yardımlarına devam etmeleri çağrısında bulundu.


"İnşallah biz deprem bölgelerinden ayrılmayacağız. Kardeşlerimizle beraber olacağız"

Deprem bölgesi Adıyaman'daki koordinasyon merkezlerinde gün 3 öğün sıcak aşın dağıtıldığını belirten Kurtaran, "Açılan yerler var bu bizi biraz memnun etti. Ancak aldığımız acı bir haber de var; 40'ncı gün bugün ama bir kardeşimiz aracın içerisinde enkazın altında altından çıkarıldı. Allah-u Teala kendisine rahmet eylesin. İnşallah biz burada olacağız. Ramazan hazırlığımızı yapıyoruz. Bunlarla beraber Ramazan'da kardeşlerimize nasıl nezih bir ortamda iftar ve sahur programı yapacağız, onun telaşı içerisindeyiz. İnşallah bizler çalışmalarımızı tamamlamak  üzereyiz. Kardeşlerimize Ramazan'da İnşallah hizmet vereceğiz. Sıcak aşın yanında diğer hizmetlerimiz de devam ediyor. Özellikle mobil ekiplerimiz ihtiyaç duyulan alanlarda gıda, giyim veya farklı ihtiyaçları götürüp ulaştırıyorlar. İnşallah biz deprem bölgelerinden ayrılmayacağız. Kardeşlerimizle beraber olacağız. Allah-u Teala tüm hayırseverlerimizden razı olsun. Her zaman olduğu gibi çağrımızı yeniliyoruz. Onların destekleriyle bizim de bu desteklerimiz devam edecek inşallah." ifadelerini kullandı.

"Biz orta hasarlı binaların kesinlikle yıkılmasını istemiyoruz"

"Umut Kervanı'na söyleyeceğimiz; Allah kendilerinden bin kere razı olsun Allah onları dara koymasın. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Bundan sonra da uzun süre de yalnız bırakmayacaklarını biliyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." ifadeleriyle konuşmasına başlayan Depremzede Mehmet Çetin, şunları kaydetti:

"Depremden dolayı kiralar çok arttı. Biz orta hasarlı binaların kesinlikle yıkılmasını istemiyoruz. Detaylı inceleme yapılsın, gelsinler cihazla kontrol etsinler. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Benim evim çok sağlam olduğu halde gelip fotoğrafını çekip orta hasar vermişler. Gerekli şikayetleri de yapacağız. Biz zaten itirazda bulunduk. Bu itiraz sonucunda inşallah az hasara çevrilir fakat ben birçok yetkiliden orta hasarlıları genelde az hasara çevirmediklerini duydum. Yetkiler şunu iyi bilsin ki az hasarlı olan birçok bina benim binamdan daha sağlam olmadığı halde maalesef benim binama orta hasar verildi ve şu anda çoluk çocuğum Mersin'de ben kendim Adıyaman'dayım. Çocukların yanına gidemiyorum. Binayı terk edemiyorum. Her an yapı denetimciler gelir, gerekli konuşmaları yaparım diye şu anda burada mağdurum. Benim gibi mağdur binlerce insan var. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz çünkü içimiz yandığı kadar yandı, bari bundan sonra güçlendirilebilecek binaların yıkılmamasını bu insanların daha çok sefil olmamasını rica ediyoruz."

"Deprem bölgesindeki depremzedeleri sel bölgesindeki selzedeleri inşallah unutmayalım"

Avrupa Yetim Eli Genel Başkanı Abdurrahman Altun

Depremin 40'ıncı gününde deprem bölgesi olan Hatay ve Maraş'ı ardından sel bölgesini ziyaret ettiklerini belirten Altun, "Bugün Adıyaman'a geldik. Adıyaman'da aşevimiz var oraları ziyaret ettik. Yardım çadırımız var. Tüm hızıyla bütün kardeşlerimizle bütün imkanlarımızla depremzedelerimizin yaralarını sarmaya onların sıkıntılarını gidermeye çalııyoruz. Yapılan yardımlar için hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Bu minvalde yaptıkları hayırların devam etmesini bekliyoruz. Deprem bölgesinde çalışmalar devam ediyor, ihtiyaç devam ediyor, dolayısıyla yardımlarımızı kesmeyelim ve deprem bölgesindeki depremzedeleri sel bölgesindeki selzedeleri inşallah unutmayalım. Bu bölgeye olan yardımlarımız devam etsin. Seçim çalışmaları sebebiyle bu deprem bölgesindeki, sel bölgesindeki mağdur insanların arka planda kalmalarından endişelerimiz var. Onun için bu bölgenin siyasi çalışmaların gölgesinde kalmaması gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55