,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

"Kürt halkını siyonizmle bir arada göstermeye çalışanlara İstasyon Meydanı cevap veriyor"

"Kürt halkını siyonizmle bir arada göstermeye çalışanlara İstasyon Meydanı cevap veriyor"
Diyarbakır'da yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşen "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitinginin katılımcıları, Müslüman Kürt halkını siyonizmle bir arada göstermeye çalışanlara en güzel cevabı İstasyon Meydanı'nda toplanan kalabalığın verdiğini belirttiler.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalci siyonistlerin sözde başkenti olarak ilan etmesini tel'in etmek amacıyla, HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitinginin katılımcıları, duygu ve düşüncelerini İLKHA'yla paylaştı.

Trump'un kararını tanımadıklarını ifade eden katılımcılar, Müslüman Kürt halkını siyonizmle bir arada göstermeye çalışanlara en güzeli cevabı İstasyon Meydanı'nda toplanan kalabalığın verdiğini belirttiler.

İsraili bir devlet olarak tanımadıklarını ifade eden Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, Filistin'de bir köyün bile israilin başkenti olmayacağını söyledi.

Diyarbakır'ın, bağrında nice âlimler çıkardığını hatırlatan Özgür Kudüs Platformu Başkanı Eşin, Diyarbakır'dan karara karşı miting düzenlenmesinin anlamlı olduğunu belirtti.

"Bir köyü bile israilin başkenti olarak kabul etmiyoruz"

Trump'un kararına tepki gösteren Eşin, "Bu kararı biz tanımıyoruz, reddediyoruz. İsrail diye bir yönetimi, bir idareyi tanımıyor ve kabul etmiyoruz. Dolayısıyla ne Kudüs'ü, ne Tel Aviv'i, ne de başka bir şehri, bir köyü bile israilin başkenti olarak kabul etmiyoruz. Tabi bugün burada Diyarbakır halkı ve çevre illerden, köylerden Müslüman kardeşlerimiz, bacılarımız bu kararı protesto etmek amacıyla burada toplanmışlar. Bu organizeyi yapan HÜDA PAR'dan ve destek veren kurumlardan Allah razı olsun. Özellikle son dönemlerde Müslüman Kürt halkını siyonizmle, israille, farklı karanlık güçlerle bir arada göstermeye çalışan kişilere kurumlara en güzel cevap, Diyarbakır İstasyon Meydanı veriyor. Kürt halkı Müslümandır, bağrından nice âlimler ve Selahaddin'i Eyyubi'yi çıkarmıştır. İnşallah-u Teâlâ bu sesin Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndan verilmesi değerlidir, kıymetlidir. Temennimiz, umudumuz bu tür eylemlerin, programların artarak devam etmesi ve nihai hedef olarak özgür Kudüs ve ümmetin özgürlüğünün, ümmetin kurtuluşunun Müslümanlara hediye olmasıdır." dedi.

Mitinge Irak'tan katılım gösteren Prof. Dr. Süleyman Selim İbrahim ise Kudüs'ün ümmetin birleşme noktası olduğuna vurgu yaptı.

"Bu karar, bir kez daha Kudüs'ün esaretinden kurtulmasına vesile olacak"

Kararın ümmetin birleşmesine vesile olacağını dile getiren Prof. Dr. İbrahim, "Bu karara karşı verilen tepki, ümmetin imanını gösterir. Bu karar ümmetin birleşmesine, gafletten uyanmasına vesile olacak. Bu karar, bir kez daha Kudüs'ün esaretinden kurtulmasına vesile olacak. Bu kararla her şey ortaya çıktı. İnşallah ümmet büyük bir zafer elde edecek. Bu miting çok güzeldi. Bu organizeden dolayı HÜDA PAR'a teşekkür ediyoruz. Burası kardeşliğin meydanıdır. Biz bu kalabalığı, birlikteliği görünce imanımız artıyor. İnşallah bu miting Müslümanları birleştirecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55