,
  • BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Kurşunlu Camii ibadete açılıyor

Kurşunlu Camii ibadete açılıyor
Diyarbakır'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, üç ayların başlangıcı Regaib Kandili münasebetiyle düzenlenecek olan programın, Kurşunlu Camii'nde yapılacağını, bu vesileyle caminin bu akşamdan itibaren ibadete açılacağını belirtti.

Diyarbakır'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Regaib Kandili programını Kurşunlu Camii'nde düzenleyerek caminin bu akşamdan itibaren ibadete açacaklarını belirtti.

2014 yılında PKK tarafından ateşe verilerek yakılan tarihi Kurşunlu Cami'nin onarım ve bakım işlemleri bitti. Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Erbaş, Kurşunlu Camii'nin, üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili programı kapsamında okunacak mevlidi şerif ile ibadete açılacağını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Regaib Gecesi programı ve İl Buluşmaları kapsamında beraberindeki heyetle Diyarbakır’a gitti.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, burada yaptığı açıklamada Regaib Gecesini ve üç ayların başlangıcını Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’da idrak etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erbaş, "Regaib gecesi 3 ayların başlangıcıdır. Recep, Şaban ve Ramazan ayını bu üç aylarda idrak edeceğiz. Bu güzel aylara Peygamberler Şehrine, Anadolu'daki ilk Müslüman belde olan Diyarbakır'da girmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Rabbim hayırlara vesile eylesin. Peygamberimizin vefatından 7 sene geçtikten hemen sonra İslam'la buluşan ve günümüze kadar ezan sesinin hiç dinmediği bir belde olmasının ayrı bir önemi var. İnşallah kıyamete kadarda ezan sesleri hiç susmadan bu beldelerde İslam, Müslümanlık devam edecektir." dedi.

Özellikle bu akşam Regaib gecesi münasebetiyle mevlid-i şerif programının bu akşamdan itibaren yeniden ibadete açılacak olan Kurşunlu Camii'nde idrak edilmiş olmasının da ayrı bir önemi ve anlamı olduğunu ifade eden Erbaş, "Huzur beldesi tekrar öz benliğine kavuşuyor. Öteden beri medreseler, mektepler şehri olan ilim-irfan şehri olan Diyarbakır'ın bundan sonraki süreçte de insanımızın kalbine, yüreğine dokunan çok güzel hizmetler yapacağını hem ilim-irfan noktasında hem de insanımız, toplumumuzun refahı, huzuru noktasında daha güzel faaliyetler yapılacağına olan inancım tamdır." şeklinde konuştu.

Diyanet işleri Başkanı'nın Diyarbakır'a yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise şunları söyledi: "Bu akşam tüm Türkiye'ye değerli hocamızın riyasetinde Sur'un kalbinde, terör örgütünün yıktığı ve tahrip ettiği mukaddeslerimizden hamdolsun bugün eskisinden daha güzel ihya ve inşa ettiğimiz Fatih Paşa, halk içerisindeki ismiyle Kurşunlu Camimizden de Regaib kandilimizin tüm Türkiye'ye dönük programını icra edeceğimizden de büyük bir mutluluk duyduğumu belirtiyorum. Değerli hocamıza hem ziyareti için hem bu programı ve bir anlamda Kurşunlu camimizin yeniden ibadete, Allah'ın evi ve şubesi kimliğine kavuşması buluşmasında bizlerle olduğu için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55