,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

"Kürdistan'ın kendi kaderini tayin etme hakkı vardır"

"Kürdistan'ın kendi kaderini tayin etme hakkı vardır"
Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İskoçya, Katalonya ve Quebec'in kendini tayin etme hakkı varsa, Kürdistan'ın da var

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, bazı iç siyasi çevrelerin ve bölgesel devletlerin Kürtlerin en doğal hakkı olan 'bağımsızlık referandumu' konusunda doğru ve insaflı olmayan açıklamalarda bulunduğu belirtilerek, Kürtlerin kendi kaderini tayin etmesine karşı çıkıldığı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, her şeyden önce Ortadoğu'da Kürt halkı adında bir ulusun olmasının bir gerçeklik olduğu ve tüm uluslar gibi Kürtlerin de kendi temel haklarını elde edip bundan faydalanabileceğini belirtti.

'HAKLARIN VERİLMESİ BEKLENİRSE BAĞIMSIZLIK ELDE EDİLEMEZ'

"Eğer Kürt halkı başkaları tarafından haklarının verilmesi beklerse hiçbir zaman bağımsızlığını elde edemeyecektir" görüşünü savunan Barzani, şöyle devam etti:

"Bu yüzden derin sorunlar, 100 yıllık savaş, inkar ve istikrarsızlık meydana geldi. Bu parçalanmaya sebep olanlar nasıl büyük bir hatanın içerisine girdiklerinin çok iyi farkındalar. Nitekim söz konusu taraflar yüz yıllık yanlış siyasetlerini itiraf etmeye yanaşmıyor. Başkalarını razı etmek ve bazılarının siyasi çıkarları için Kürdistan halkının haklarının verilmemesi hiç de reva değildir. Peki onlar başkalarının gelip onların haklarının önünde engel oluşturulmasına izin veriliyorlar mı? Kürdistan kendine has tüm insani, tarihi ve coğrafi özelliklere ev sahipliği yapıyor. Nasıl İskoçya, Katalonya ve Quebec'in kendi kaderini tayin etme hakkı varsa, Kürdistan da aynı haklara sahiptir ve tartışmaya gerek yoktur."

'REFERANDUM DOĞAL BİR HAKTIR'

Barzani, Kürt halkının haklarının inkar edip, referandumun ertelenmesini isteyenler hakkında, "Söz konusu kişiler uygun altyapının oluşmasından bahsediyor. Kürdistan halkının düşüncesini öğrenmek için yapılacak referandum doğal bir haktır. Bunun için hiç bir altyapıya gerek yoktur. Referandumun yapılmasını istememek veya kararsız olmak Kürdistan halkının haklarına karşı inançsızlığı gösteriyor. Bazı iç kesimlerin referandumun gerçekleşmesinin altın bir fırsat olarak elde olduğunun farkında ve bu yüzden engel olmaya çalışıyorlar. Daha sonra söz konusu kesimler bir altın fırsatın meydana geldiğini ve Kürdistan'daki siyasi başkanlığın bunu yapmadığını iddia edecekler" ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55