,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Kurban, Gönüllerin Buluştuğu Kapıdır

Kurban, Gönüllerin Buluştuğu Kapıdır
Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, Kurban Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, 31 Temmuz Cuma günü başlayıp 3 Ağustos Pazartesi günü sona erecek olan mübarek Kurban Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Dünyada büyük korku ve paniğe neden olan Covıd-19 salgın hastalığının ülkemizde de etkili olduğunu ve pek çok can aldığına dikkat çeken Kaya, salgın hastalığı nedeniyle uzak ve yakın akraba, komşu ve dostlarımızla mesafeli olmamız ve sağlımızı korumamız gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Mübarek bir Kurban Bayramını daha ifa edeceğiz. Bizleri bu mübarek bayramı kutlama onuruna kavuşturan yüce Allah Celle ve Celalüh’e sonsuz hamd ve senalar olsun. Şükür yüce Allah’a dır. Öncelikle milletimizin mübarek bayramını tebrik ediyorum. İslam coğrafyasında yaşayan tüm Müslümanlara hayırlı bayramlar diliyorum. Bayramın, milletimizin sevincine, mutluluğuna ve ülkemizin ve milletimizin başında dolanan kara bulutların; salgın hastalığın, milletçe barış ve huzur içinde kucaklaşacağımız günlerin ve terör belasından ve emperyalist devletlerin ülkemize yapmaya çalıştığı her türlü baskılardan kurtulmamıza vesile olmasını Allah’tan diliyorum.

Bilindiği üzere salgın hastalık tehlikesi geçmiş değil. Bu nedenle ifa etmek üzere hazırlığını yaptığımız Kurban Bayramında ailemizin ve çevremizin sağlığını düşünerek hareket etmeli, kurallara karşı hassas ve dikkatli olmalıyız. 

Kurban Bayramı, fakir, kimsesiz ve yardıma muhtaç olan uzaktaki ve yakındaki tanıdıklarımızın, akrabalarımızın ve din kardeşlerimizin sevindirileceği, iyiliğin Allah katında karşılığını bulacağı, ibadetlerin makbul sayılarak kabul edileceği mübarek bir gün olması nedeniyle İslam âleminde önemi ve anlamı olan bir bayramdır. Kurban, en makbul ibadetlerdendir.  Kurban Bayramını özel yapan ve ona bayram havası veren en önemli nokta; insanların diline, rengine, inancına ve yakın olup olmadıklarına bakmadan sevindirilmesidir. Cenab-ı Allah-u Teâla, Kevser Suresi 2. Ayette şöyle buyuruyor; “O Halde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes.” Kurban kesmekteki niyet Allah’ın rızasını kazanmak ve ibadetini yerine getirmektir. Bu nedenle kurban kesilir ve paylaşılır. Zira güzel dinimiz İslam’da paylaşmak vardır. Yüce Allah Celle ve Celalüh, Hac Suresi 28. Ayette mealen şöyle buyurur: “… Kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerine belirli günlerde Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.” 34. Ayette ise;  ‘’Her ümmet için, Allah’ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık…” buyuruyor.

Salgın hastalığının gölgesinde ifa etmek üzere hazırlığını yaptığımız Kurban Bayramının öncelikle sağlıklı, huzurlu ve mutlu geçmesini diliyorum. Bu vesileyle aziz milletimizin mübarek Kurban Bayramını bir kez daha tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Allah-u Teâla, keseceğimiz kurbanlarımızın hürmetine ülkemizi ve milletimizi salgın belasından kurtarsın. Keseceğiniz kurbanlar makbul, ibadetleriniz inşallah kabul olsun.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55