,
  • BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Kurban çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı onlarca ülkede vekâletleri yerine getirecek

Kurban çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı onlarca ülkede vekâletleri yerine getirecek
Kurban Bayramı için hazırlıklarını sürdüren Umut Kervanı, deprem bölgesi başta olmak üzere Afganistan, Yemen, Suriye, Filistin ve Afrika'nın birçok ülkesinde kurban vekaletlerini yerine getirerek milyonlarca insana kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

 

Devam eden kurban çalışmaları ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Rabbimize yakınlaşma vesilesi olan Kurban Bayramı'na az bir süre kaldı. Umut Kervanı olarak hazırlıklarımız devam ediyor. Rabbimizin Kevser Suresinde buyurduğu gibi 'öyleyse namaz kıl ve rabbin için kurban kes' ilahi emrinin heyecanı bizi sarmış durumda. Bizler de bunu kendimize rehber edinerek hazırlıklarımıza başladık. Hem yurt içi hem de yurt dışında 'kurbanınız Umut Olsun' teması ile bu çalışmalara başladık." dedi.

Deprem bölgesine öncelik verildi

Yüzyılın afeti olarak nitelendirilen depremi hatırlatarak ilk günden beri bölgede çalışma yaptıklarını belirten Kurtaran, depremden etkilenen 11 ilde ve özelde ağır hasar alan Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'da kurban çalışması için hazırlıklarını tamamladıklarını dile getirdi.

Deprem bölgesinin yanı sıra yurt dışında da birçok ülkede kurban vekaletlerini yerine getireceklerini vurgulayan Kurtaran, hayırseverlerin ulaştırdıkları vekaletleri hijyenik bir ortamda uzman kasaplar eşliğinde yerine ulaştıracaklarını söyledi.

Ekonomik sıkıntıların artmasıyla yıl boyunca evlerine et girmeyen ailelerin olduğunu, yaptıkları ziyaretlerde bu durumu net bir şekilde tespit edebildiklerini hatırlatan Kurtaran, Kurban Bayramı'nda bu insanların sevinçlerine ortak olmak, yüzlerindeki tebessüme vesile olmak istediklerini ifade etti.

"Afganistan'da 4 yıldır evlerine et girmeyen ailelere denk geldik"

Yurt içi ve yurt dışından ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek, beklentilerini karşılayabilmek için hayırseverlere çağrıda bulunan Kurtaran, "Özellikle Afganistan'da çok sıkıntı var. Geçen sene Afganistan'da 24 bölgede kurban kesip etlerini oradaki kardeşlerimize ulaştırdık. 4 yıldır evlerine kurban eti girmeyen ailelerin olduğuna şahit olduk. Ücra köşelerde, dağ köylerinde kurban etlerini ulaştırıp insanların ihtiyaçlarını gidermek bizi çok etkiledi. Hakeza Yemen açlık ve savaş ila hala kavruluyor. Oradaki kardeşlerimiz için de bu çalışmayı yapacağız. Afrika'nın birçok ülkesinde açlıkla kavrulan kardeşlerimiz var. Onlara da el uzatmamız gerekiyor. Afrika'da da kurban alımlarımızı uzman ekipler ve veteriner hekimler eşliğinde neredeyse tamamladık. Oraya gidecek kardeşlerimizi de belirledik. Temsilcilerimiz, bize kurban vekâleti verenlerin kurbanlarını bizzat bölgelere giderek orada kesip mazlum halka, medreselere, yetimhanelere dağıtacaklar." diye konuştu.

Kurban bedelleri hangi ülkede ne kadar?

Kurtaran, "Hayırseverlerimiz resmi banka hesaplarımızdan kurban vekâletlerini bize ulaştırabilirler. Yurt içinde 4 bin 250 lira olarak belirledik. Afganistan, Bangladeş ve Arakan kamplarında 2 bin 500 lira, Yemen'de 2 bin 600 lira olarak belirledik. İnşallah Gazze'de de kurban vekâletini yerine getireceğiz. Orada da 6 bin 500 lira olarak belirledik. İnşallah bize gelen kurban vekâletlerini keserek oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız. Hayırseverlerimiz, resmi banka hesaplarımızdan, web sitemizden veya Umut Kervanı Vakfımızın merkezinde ya da Umut Kervanı derneklerine gelerek makbuz karşılığında vekâletlerini ulaştırabilirler. Kurban vekâletlerinden elde edilen etleri mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştıracağız. İnşallah bayramı hep birlikte sevinç içerisinde geçireceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55