,
  • BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Kur'an'ı Kerim'e yönelik saldırılar bugün Batman'da telin edilecek

Kur'an'ı Kerim'e yönelik saldırılar bugün Batman'da telin edilecek
Kur'an Nesli Platformu, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek için bugün saat 13.00'te Batman'da '8 Mart Kadın Parkı' yanında, kitlesel basın açıklaması düzenleyecek.

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakma hadsizliğinde bulundu.

Polis koruması altında hadsizliğini işleyen Paludan'a ve buna izin veren İsveç yöneticilerine tepki göstermek için Kur'an Nesli Platformu, Batman'da kitlesel basın açıklaması düzenleyecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Beşir Şimşek, "Kur'an-a sahip çık" temasıyla 22 Ocak Pazar günü saat 13.30'da Kültür Mahallesi 8 Mart Kadın Parkı yanında düzenleyecekleri mitinge tüm halkı davet etti.

Kur'an'ın yakılmak istenmesi eylemine izin verilmesini lanetlediklerini vurgulayan Şimşek, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, kadın, erkek tüm herkesi mitinge destek vermeye çağırdı.

"Bu durum bardağı taşıran son damla oldu"

Son zamanlarda hem yurt içi hem de yurt dışında İslam'ın, Müslümanların mukaddesatlarına yönelik saldırıların her geçen gün arttığına işaret eden Şimşek, "Dün İsveç yetkililerince sözde siyasetçi bir kişinin Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemine izin verdiği haberi medyaya düştü. Biz Müslümanlar için bu durum bardağı taşıran son damla oldu. Kur'an Nesli Platformu olarak Kur'an'ımıza sahip çıkma adına yarın Batman'da 8 Mart Kadın Parkı yanında bir miting düzenleme kararı aldık." dedi.

"İnanıyoruz ki halkımız Kur'an'ına sahip çıkacak"

Tüm herkesi tek ses olmaya çağıran Şimşek, "Başta İslami STK'lar, ulema, medreseler, talebeler olmak üzere; Peygamberini, Kur'an'ını seven ve bu melun eyleme karşı olduğunu iddia eden bütün Müslümanları bu mitinge davet ediyoruz, iştirak etmelerini bekliyoruz. Hep beraber güçlü bir sesle Kur'an'ımıza yapılan fiili ve sözlü hakaretleri kabul etmediğimizi ilan etmek üzere miting düzenleyeceğiz. İnanıyoruz ki halkımız Kur'an'ına sahip çıkacak. Yarın ki mitingimize tüm bacılarımızı ve çocuklarımızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55