,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C

Kur'an ziyafeti mest etti

Kur'an ziyafeti mest etti
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında Türkiye ve Tanzanya’dan Kur’an hafızları ve karileri Kur’an ziyafeti vermeye devam ediyor.

​Mardin'in Kızıltepe ilçesine gelen Kur'an kari ve hâfızları okudukları Kur'an'ı Kerim ile dinleyenleri mest etti.

Kızıltepe Müftülüğü tarafından öğle namazı öncesi ve sonrası Yeni Camii'de halkın yoğun katılımıyla Kur'an ziyafeti tertiplendi.

Tanzanya Kur’an Karisi Sami Musa Ramazan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Halil Tenger, İstanbul Fatih Camii Müezzini Recep Yasan ve Adıyaman’dan Kur’an öğreticisi Hüseyin Kandemir, davudi sesleriyle dinleyenleri adeta mest ettiler.

Kur'an ayında Kur'an-ı Kerim ile hemhal olunması gerektiğini belirten Kızıltepe Müftüsü Masum Taşçı şöyle konuştu:

"Yüce Allah kabul eylesin. Bu hizmetlerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığına, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Sayın Osman Şahin hocamız başta olmak üzere tüm üyelerine, burada misafir olan Mushafları İnceleme Kurulu ve Kıraat Başkanlığı Üyesi Halil Tenger hocamıza, Hüseyin Kandemir hocamıza, Recep Yasan hocamıza ve Tanzanya’dan gelen Sami Musa Ramazan misafirime teşekkür ediyoruz. Yüce Allah okudukları Kur’an'ı kabul eylesin. Kulaklarımızın pasının silinmesine vesile olan bu okuyucuların devamını diliyoruz. Kur’an ile amel etmeyi, Kur’an ayında onunla hemhal olmayı onunla bir hayat sürmeyi yüce Allah cümlemize nasip eylesin."

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 4 yıldan bu yana Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve Kur'an ziyafetleri programlarının düzenlendiğini hatırlatan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Halil Tenger da 4 ekip olarak Türkiye'nin 33 vilayetini gezdiklerini söyledi.

Tenger, "4 kişilik ekipte bir yabancı okuyucu olduğu gibi diğer ekiplerin her birinde de bir yabancı okuyucu var. Bizim ekipte Tanzanya’dan Sami Musa Ramazan isimli okuyucumuz var. İstanbul’dan Fatih Camii Müezzini Recep Yasan, Adıyaman’dan Hüseyin Kandemir arkadaşımız var. Hakkâri Yüksekova’dan başladık bugün ise buradayız. Böyle bir plan dâhilinde dolaşıyoruz. Her yerde cemaatin çok yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Kızıltepe Müftümüz ve Kızıltepe'deki cemaatte büyük ilgi gösterdi hepsine teşekkür ediyoruz. Kur’an ziyafetleri çok faydalı oldu inşallah bundan sonraki yıllarda da bu ziyafetleri devam ettireceğiz. Vatandaşlarımıza İstanbul okuyuşlarını Türkiye’mizin değişik illerindeki okuyuşları ve İslam ülkelerindeki okuyuşları duyurmak ve sunmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın istifade etmesini, Kur’an ziyafetlerinden nimetlenmesini arzu ediyoruz." dedi.

“İstanbul okuyuşunu buralara taşımaya çalıştık”  

İstanbul Fatih Camii Müezzini Recep Yasan ise "Her sene böyle 2 veya 3 gün Ramazan ayında çeşitli illeri gezerek bu irşatları yapıyoruz. Ben burada müezzinlik yaptım ezan ve Kur’an-ı Kerim okudum İstanbul tavrını okuyuş olarak Kur’an-ı Kerim ve tavrı olarak buralara taşımaya çalıştık." diye konuştu.   

“Vatandaşın ilgisi bize değil Kur’an’a olan ilgidendir”

Yaklaşık 10 yıldan bu yana Tanzanya’da çocukların Kur’an eğitimi ile ilgilendiğini belirten Kur’an Karisi Sami Musa Ramazan, Kur’an-ı Kerimin yarısını ezberlediğini söyledi.

Ramazan, "Türkiye’nin birçok yerinde Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Burada birçok kişi benimle fotoğraf çekiyor buna hayret ediyorum, şaşırıyorum tabi bu bana olan ilgiden değil, Kur’an-a olan ilgiden kaynaklanıyor. Bu programları organize eden Diyanet İşleri Başkanlığına ve katılım sağlandığı için tüm Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Gelecek sene tekrar buraya gelmeyi istiyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55