,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Kur'an öğrencilerinden gençlik merkezine büyük ilgi

Kur'an öğrencilerinden gençlik merkezine büyük ilgi
Gaziantep’te görevli olduğu Ukkaşe Bin Mihsan Camisi'nin alt katını, çocukların ve gençlerin sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunabileceği bir gençlik merkezine dönüştüren Cami imamı Yunus İnan, çalışmalarıyla örnek oluyor.

Gaziantep Ukkaşe Bin Mihsan Camisinin imamı, görevli olduğu caminin alt katını, gençlerin sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunabileceği merkeze dönüştürdü.

Gençlerin ve çocukların camiye ilgi göstermelerini sağlamak amacıyla caminin altına açılan gençlik merkezinde eğitim alan öğrenciler, Kur’an-ı Kerim öğrenerek ruhlarını, spor ve sosyal aktivitelerle bulunarak da bedenlerini güçlendiriyorlar.

SODES kapsamında hayata geçirilen gençlik merkezinde eğitim alan öğrenciler, yaz Kur’an kurslarına kayıt yaptırdığını ve şuana kadar camiye binin üzerinde kız ve erkek öğrenci geldiğini belirten Ukkaşe Bin Mihsan Cami İmamı Yunus İnan, gençlerin ve çocukların hayatının merkezinde caminin olması gerektiğini söyledi.

Çocukların ve gençlerin camiye ilgi göstermelerini sağlamak için “Hayatın merkezinde cami olsun” ve “Çocuk dostu camiler” sloganıyla hareket ettiklerini belirten Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise İLKHA muhabirine yaptığı değerlendirmelerde,  camilerin, toplumun en temel kurumları arasında bulunduğunu aynı zamanda ilim ve irfan yuvaları olduğunu söyledi.

“Yaz Kur’an kursları bizim en geniş tabanlı eğitim faaliyetlerimizdendir”

Yaz Kur’an kurslarında Genel olarak eğitim ilkelerinin ve hedeflerinin çocuklara Kur’an-ı Kerim’i ve dini bilgileri eğlendirerek öğretmek olduğunu söyleyen Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, “Çocukların yaz tatillerine dokunmadan, ‘yaz tatillerini gasp ediliyor ve tatillerini alıyoruz’ duygusu ve anlayışı vermeden, kendi aralarında dostluk ve arkadaşlıkla çeşitli sportif, sosyal, kültürel etkinlikler ve bilgi yarışmalarıyla bir çalışma  yapıyoruz. Yaz Kur’an kursları bizim en geniş tabanlı eğitim faaliyetlerimizden biridir. Bunu çok önemsiyoruz. Her sene elimizden geldiği kadar pedagojik değerlendirmeleri de dikkate alarak eğitimi, kalite açısından, çocuklarımıza daha öğretici ve eğitici olması açısından geliştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Çocuklarımız camilerimizde kendine bir yer bulsun”

Caminin, hayatın her alanında olması gerektiğini ifade eden Çelik, camiyi sadece ibadet edilen bir yer olmaktan çıkarmayı amaçladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Yaz Kur’an kurslarının çocuklarımızın cami ünsiyetini ve cami dostluğunu ki; biz bu kurslardan ‘Çocuk dostu camiler’ projesini çıkardık. Yani arzu ediyoruz ki; cami avlusundaki şadırvanımızda en azından 2 tane musluğumuz biraz indirilsin, o muslukların üzerine ‘Çocuk musluğu’ yazılsın. Yani camilere gelen çocuklarımız, camilerimizde kendine bir yer olduğunu ve kendilerine ilgi olduğunu anlasınlar istiyoruz. Bölge olarak ise biz kentteki bazı camilerimizde gençlik merkezleri kurmaya çalışıyoruz. Bu proje zaten başkanlığımızın da bir projesidir. Benim şahsen İl Müftülüğü olarak hedefim; önümüzdeki bir-iki yıl içerisinde Gaziantep'te öncelikle çocuk nüfusumuzun yoğun olduğu bölgelerde on camide gençlik merkezi açmaktır.”

Ukkaşe Bin Mihsan Cami İmam Hatibi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Gaziantep İl Gençlik Koordinatörü Yunus İnan ise, çocukların ve gençlerin camiye ilgi göstermelerini sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti.

“Cami sevgisi kazandırıyoruz”

Gençlik merkezinin açılması ve yaz Kur’an kurslarının başlamasıyla kursa bin 200 öğrencinin katıldığını belirten İnan, “Camimizde SODES projesi kapsamında başlattığımız yaz Kur’an kursuna şu ana kadar bin 200 civarında öğrencimiz kayıt yaptırdı ve yaz Kur’an kursumuzda binin üzerinde öğrencimiz var. Öğrencilerimiz ‘hem eğleniyoruz hem de Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz’ mantığıyla hareket ederek sınıflarda Kur’an-ı Kerim'i ve dini bilgileri öğreniyor. Gençlik merkezimizde spor faaliyetleri yapılıyor. Güreş, tekvando, masatenisi, fitnes ve satranç dalları da olmak üzere toplam beş dalda spor yapan öğrencilerimiz kütüphanemizde de kitap okuma etkinliğine katlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımız kötü alışkanlıklardan korunuyor”

Çocuklar ve gençler için uyuşturucu, içki ve benzeri birçok tuzak bulunduğuna dikkat çeken İnan, “Şu an maalesef Gaziantep'te 24 tane riskli mahallemiz var. Kötü alışkanlıklara bulaşan öğrencilerimiz var. Amacımız, cami merkezli bir gençlik ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan arındırmak, toplumla, milli ve manevi değerleri ile barışık bir gençlik yetiştirmektir. Ama bunu yaparken de cami merkezli yapmak. Şu an biz onu görüyoruz. Daha önceleri camimizin lavabolarını açamazken ve zararlı alışkanlıkları olan gençler tarafından rahatsız edilirken burası gençlik merkezi olunca ise Allah’a hamd olsun şu an onların hiçbiri gelmez oldu. Hatta onlar merkezimize gelmeye başladılar.” diye konuştu.

“Hem ruhumuzu hem de bedenimizi güçlendiriyoruz”

Camide oluşturulan merkeze gelen öğrenciler ise hem Kur’an-ı Kerim öğrendiklerini hem de spor ve sosyal aktivitelerle gönüllerince eğlendiklerini söylediler.

 “Hem Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz hem de sportif ve sosyal aktivitelerle de eğleniyoruz” diyen Osman Akpınar, “Burada tekvando yapıyoruz. Hem Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz hem de sportif aktiviteler yapıyoruz. Kur’an-ı Kerim dersinden sonra burada tekvando dersleri var. Sosyal aktivite olarak burada tekvando öğreniyoruz. Hem ruhumuzu hem de bedenimizi güçlendiriyoruz.” dedi.

Öğrencilerden Hasan Arda Şener de “Okullar kapandığından dolayı ve yaz tatili olduğu için biz Kur’an-ı öğrenmeye geliyoruz. Eğleniyoruz burası çok güzel bir yer. Bu yaşta bizler Kur’an-ı Kerim’i öğrenirsek ileride sıkıntı çekmeyiz. Eğer bu dünyada Kur’an-ı Kerim öğrenirsek ahret için de daha iyi hazırlanırız. Kur’an-ı Kerim öğrenmek çok güzel. Burada sadece Kur’an-ı Kerim değil sportif ve sosyal aktivitelerde öğreniyoruz.” şeklinde konuştu.

Kur’an-ı Kerim ve tekvando kurslarına katıldığını ve yaz tatilini bu şekilde değerlendirdiği için memnun olduğunu söyleyen Tunahan Bulut da, şunları söyledi:

“Burada Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz. Dinimizi öğreniyoruz. Burada çok güzel bir sistem var. Burada biz sadece Kur’an-ı Kerim öğrenmiyoruz. Aynı zamanda sosyal aktiviteler de yapıyoruz. Kur’an-ı Kerim’i okumak ve dinimizi öğrenmek çok güzeldir.”

Uygulamadan memnun olduğunu dile getiren Betül Üstündağ ise, “Okullar tatil olduğu için yaz Kur’an kursları açıldı. Biz de buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Kur’an-ı Kerim’i öğreniyoruz. Kur’an-ı Kerim bize doğru yolu gösteriyor. Kur’an-ı Kerim’i okuduğumuz için çok mutluyuz. Çünkü Kur’an-ı Kerim bizi Allah’a yöneltiyor.” diye konuştu.

Tülay Kurt da, “Buraya Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye geldim. Dini bilgiler öğreniyoruz. Bu kursta birçok güzel dersimiz var. Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. İlahiler söylüyoruz. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek çok güzel. Zaten Kur’an-ı Kerim’i okumaktan çok zevk alıyoruz. Kur’an-ı Kerim’i çok güzel ve okurken kendimi çok iyi hissediyorum.” diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55