,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Kur'an Nesli Platformu'ndan "Mevlid Kandili" mesajı

Kur'an Nesli Platformu'ndan "Mevlid Kandili" mesajı
Kur'an Nesli Platformu, yayımladığı mesajında tüm Müslümanların Mevlid Kandili'nin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

​Kur'an Nesli Platformu tarafından yayımlanan tebrik mesajında, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) her gün anılması ve günlük sosyal hayatın tüm alanında olması gerektiğine dikkat çekildi.

Mevlid Kandili mesajını platform adına Kur'an Nesli Platformu Koordinatörlerinden Mutalip Güngen okudu.

Güngen, "İnsanlığı, içine düştüğü zulüm, günah ve karanlık kuyulardan vahyin aydınlığına çıkarmak için gönderilen son Peygamberin üzerinden asırlar geçti. Kutlu Nebi (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'nin doğumunun sene-i devriyesini idrak ettiğimiz bugünlerde, güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen Kutlu Nebi'ye bugün insanlık olarak her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var." dedi.

Güngen, "Müslümanlar olarak, Hazreti Peygamber'i örnek almadan geçirdiğimiz her asır, sorunlarımız katlanarak artmıştır. Özellikle son iki asırda habis ruhluların kötü emelleriyle yaptıkları, insanlığa adeta modern cahiliye dönemini yaşatmaktadır." ifadelerini kulandı.

Güngen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Her devirde İslam'a ve İslam Peygamberine düşmanlık edilse de bu düşmanlık hiçbir zaman bu devirdeki gibi yaygın ve iğrenç bir hal almamıştı. Özellikle de Efendimizi merkeze alarak yapılan hakaret ve saldırılar, İslam aleminin parçalanmışlığından fırsatla her geçen gün daha da yaygınlaşmaktadır. Özellikle Fransa merkezli tasarlanan ve organize bir şekilde yapılan saldırılar, Peygamber düşmanlarının emellerinin aksine, Efendimiz'in davetinin daha fazla insana ulaşmasıyla neticelenmiştir. Hazreti Muhammed'i tanıyanlar O'nun hayatında, davranış ve uygulamalarında adeta insanlığın huzur ve kurtuluşunu bulmuşlardır." şeklinde konuştu.

Hazreti Peygamber'in sünnetini yaşamanın önemine vurgu yapan Güngen, "Peygamber Efendimizi kendileri için en güzel örnek olarak belleyen müminler, gayret ve çabalarıyla susuz ve çoraklaşmış gönüllere, ab-ı hayat olmaya devam etmektedirler. Hiç şüphesiz ki; Hazreti Muhammed, bize canlarımızdan daha sevimlidir. Bundan dolayı bize miras olarak bıraktığı sünnet-i senniyesi bizler için temel yaşam programıdır. Efendimiz'in sünnetini sokakta, çarşıda, iş yerinde, okulda, evde ve yaşamın her alanında yaşayıp yaşatmak biz Müslümanların birinci görevidir." ifadesini kulandı.

Güngen, mesajının sonunda, "Kur'an Nesli Platformu olarak, tüm şer odaklarının girişimlerine rağmen Allah'ın inayetiyle Efendimiz'in ümmeti olarak O'nun isminin yeryüzünde girmediği şehir, mahalle, hane ve hatta gönül kalmayıncaya dek durmayacağımızı, Efendimiz'i kendimize örnek alarak çalışmalarımıza devam edeceğimizi ifade ederek; Efendimiz Hazreti. Muhammed'in mübarek doğum yıldönümü vesilesiyle tüm İslam aleminin Mevlit Kandil'ini tebrik ediyor ve mübarek gecenin tüm insanlığın İslam'la uyanışına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz." dedi. (İLKHA)





 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55