,
  • BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Kur’an Nesli Platformu'ndan Kadir Gecesi mesajı

Kur’an Nesli Platformu'ndan Kadir Gecesi mesajı
​Kur'an Nesli Platformu "Kadir Gecesi" münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

Bin aydan daha hayırlı olan ve Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Kur'an Nesli Platformu, tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

Kur'an Nesli Platformu tarafından yayımlanan mesajda, Kadir Gecesi'nin Allah'ın insanlara büyük bir ikramı olduğu belirtildi ve Müslümanların bu geceyi iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Mesajda "Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının son günlerine bu sene de buruk bir şekilde girmiş bulunmaktayız. Ramazan ayının son on günü; içinde Kur’an’ın indirildiği, bin aydan hayırlı, esenlik dolu ve gecelerin en hayırlısı olan Kadir Gecesi'ni barındırmaktadır.

Bu gece, kadri ve kıymetiyle insan ömrüne değer bir gecedir. Bu gece, okunan Kur’an’ın, kılınan namazın, yapılan zikir ve duanın ecri normal zamanlardan kat be kat daha fazladır. Biz Müslümanlar, bu geceyi Rabbimize yönelip O’na ibadet ederek ve O’ndan bağışlanma dileyerek ihya etmeliyiz." denildi.

"Ümmetin tekrar iman ruhuyla ayağa kalkıp dava bilinciyle hareket ettiği bir iklime girmek için dua etmeliyiz"

Bu mübarek geceyi, insanlık ve ümmet için dua ederek geçirilmesi tavsiye edilen mesajda "Son iki yıldır dünyayı etkisi altına alan virüs belasından tüm insanlığın kurtuluşu için ellerimizi Rabbimize açıp dua etmeliyiz. Zulmün ve tuğyanın arttığı, insanlığın, insi şeytanların oyunlarıyla uyutulduğu, nesillerimizin ifsat edildiği ve insanlığın tek kurtuluş ümidi olan Müslümanların başına bela ve musibetlerin sarıldığı bir zaman diliminde yaşıyoruz. Bu mübarek geceyi vesile kılarak; ümmetin tekrar iman ruhuyla ayağa kalktığı, dava bilinciyle hareket ettiği, nesillerini Allah’a kul olabilecek şekilde yetiştirip tüm insanlığın kurtuluşuna hazırladığı bir iklime girmek için dua etmeliyiz." ifadelerine yer verildi.

Kadir Gecesi'nin Müslümanların günahlarından arınma, hata ve kusurlarından bağışlanma dileyip kendini Kur’an nuruyla gelecek yıla hazırlama gecesi olduğu vurgulanan mesajın son bölümünde "Bu vesileyle Kur’an Nesli Platformu olarak; bin aydan hayırlı olan bu mübarek geceyi evlerimizde ailelerimizle birlikte kadrine yaraşır bir şekilde idrak etmek temennisiyle tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor ve tüm Müslümanları bu geceyi ihya etmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55