,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Kur’an Nesli Platformundan Fransa’daki küstah bildiriye sert tepki

Kur’an Nesli Platformundan Fransa’daki küstah bildiriye sert tepki
300 Fransız'ın Kur'an’dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisine sert tepki gösteren Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, Kur’an’ın değiştirilemediğini ve asla değiştirilemeyeceğini belirtti.

Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisine sert tepki gösterdi.

Fransa’daki skandal Kur’an bildirisine tepkiler dinmek bilmiyor. Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin başını çektiği 300 Fransız'ın Kur'an’dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisine sert tepki gösteren Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, Kur’an’ın değiştirilemediğini ve asla değiştirilemeyeceğini belirtti.

Müslümanların bölünmüşlüğünden cesaret alan emperyalistlerin her fırsatta İslami değerlere ve şahsiyetlere saldırılar gerçekleştirdiğini söyleyen Şimşek, bunun, Müslümanların parçalanmışlığından kaynaklandığını ifade etti.

Müslümanları mukaddesatlarına sahip çıkmaya çağıran Şimşek, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri durumunda bu gibi saldırıların önüne geçilebileceğini vurguladı.

Fransa’da Kur’an-ı Kerim’e karşı başlatılan iftira kampanyasına tüm Müslümanların ortak bir tepki vermesi gerektiğinin altını çizen Şimşek, “Fransa’da 300’ü aşkın sözde aydın ve kimi siyasetçiler bir araya gelerek Kur’an’ın kimi ayetlerinin şiddet içerdiğini ve dolayısıyla bu ayetlerin Kur’an’dan çıkarılması gerektiği hususunda açıklamada bulundu. Böyle bir durum karşısında biz Kur'an Nesli Platformu olarak elbette buna tepkisiz kalmamız mümkün değil. Aynı şekilde bütün Müslümanlarda buna tepkisiz kalmamalıdır.” dedi.

“Endişemiz Kur’an’ın tahrif edileceği değildir”

Yapılan tüm girişimlere rağmen bugüne kadar Kur’an’ın bir harfinin bile değiştirilemediğini vurgulayan Şimşek, “Aslında bizim endişemiz Kur’an’ın tahrif edilebileceği değildir. Çünkü Allah’u Teâlâ ayeti kerimede, ‘Muhakkak ki bu Kur’an-ı biz indirdik ve O’nu biz koruruz’ buyuruyor. Dolayısıyla Kur’an’ın tahrif edileceği endişemiz yok. Tarih boyunca da Kur’an pek çok ayeti kerimeyle bugünkü ahmakların yapmaya çalıştığı bu tür girişimlere meydan okurcasına, ‘Siz bunu yapamadınız ki yapamazsınız. Asla bu Kur’an-ı değiştiremezsiniz, O’nun bir benzerini, bir ayetinin bile bir benzerini getiremezsiniz’ şeklinde cevap vermiş ve üzerinden bin 400 küsur sene geçtiği halde Kur’an’ın bir harfini bile bunlar değiştirememişlerdir.” diye konuştu.

“Bizim ihtilaflarımız ve parçalanmışlığımızdan cesaret alıyorlar”

Müslümanların parçalanmışlığından cesaret alan kâfirlerin İslam’a ve Müslümanların mukaddesatlarına saldırılar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Şimşek, “Yani biz diyoruz ki; sizin atalarınız, dedeleriniz, ecdadınız buna yeltendi yapamadı. Eğer ki tarihi okumamışsanız ki okuyun, siz de Allah’ın izniyle bunu yapamazsınız. Ancak bizi üzen, bu tür girişimlerin sebebidir. Mukaddesatımıza niye ikide bir böyle dil uzatılıyor? Kur’an’a, Peygambere dil uzatılıyor. Şüphesiz ki bizi üzen budur. Kendini bilmez bu insanlar elbette ki Müslümanların içinde bulunduğu bu durumdan dolayı buna cesaret ediyorlar. Bizim bölük pörçüklüğümüz, ihtilaflarımız, parçalanmış halimiz sadece evlatlarımızın ölümüne, kanımızın akmasına, namuslarımızın ayaklar altına alınmasına, şehirlerimizin talan olmasına sebep olmuyor.” ifadelerini kullandı.

“Bu Müslümanların gayretine dokunmalıdır”

“Mukaddesatlarımız da her gün bir şekilde tahkir ediliyor.” diyen Şimşek, konuşmasının devamında şunları söyledi:  

“Peygamber Efendimize, Kur’an’a dil uzatılıyor, Kur’an tahrif edilmek isteniyor. Bu Müslümanların gayretine dokunmalıdır. Allah’u Teâlâ’nın gayretine dokunuyor. Biz Müslümanlar başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmeliyiz. Bütün bunları gözümüzün önüne getirmeliyiz. Bunun müsebbibi aslında bizleriz. Bu insanlar bizden, bu halimizden cesaret alıyorlar. Bölünmüşlüğümüzden cesaret alıyorlar ve Mukaddesatlarımızı ayaklar altına alıyorlar. Bir an önce mukaddesatlarımıza sahip çıkmamız lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım ki bütün bunları önleyebilelim.”

“Fransa tarihine bak!”

Konuşmasında Fransa’nın zulüm ve katliamlarla dolu tarihinden de bahseden Şimşek, Fransa’nın katliamlarının hâlâ hafızalarda canlılığını koruduğunu kaydetti.

Fransa tarihinin önemli bir kısmı soykırım, sömürü ve katliamlardan oluştuğuna işaret eden Şimşek, “Fransa! Eğer hakikaten şiddete karşıysan tarihine bak. Bugün Afrika’nın 14 ülkesi hâlâ Fransa’nın işgali, sömürüsü altındadır. Daha düne kadar Cezayir’in bir sömürü ülkesi olduğu ki bugünde bu böyledir, bir buçuk milyon Müslümanı katleden siz değil misiniz? Binlerce Müslüman’ın namusuna tecavüz eden, çocuklarını katleden, memleketleri işgal eden siz değil misiniz? Eğer bugün İslam coğrafyasında şiddet varsa biliniz ki bu Kur’an’dan kaynaklanan bir şey değildir. Bunun müsebbibi yine sizin mezalimlerinizdir, işgallerinizdir, Müslümanları katletmenizdir. Müslümanların yeraltı ve yerüstü zenginliklerine el uzatmanızdır. Onun için Müslümanların, mukaddesatlarına sahip çıkması lazım. Gür bir sesle sokaklara dökülüp Kur’an’a, Peygambere olan saygılarını bir kez daha dünyaya göstermeleri lazım ki, kendini bilmez bu tür hayâsızlar, ahmaklar bir daha buna tevessül etmesin.” açıklamasında bulundu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55