,
  • BIST 9575.35
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Kur’an Nesli Platformu’ndan Call Of Duty oyununda Kur'an'a yapılan hakarete sert tepki

Kur’an Nesli Platformu’ndan Call Of Duty oyununda Kur'an'a yapılan hakarete sert tepki
Dünyaca ünlü oyun serisi Call Of Duty’nin son oyununda Kur’an-ı Kerim sayfalarının yerlere atılmasına yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, yaptığı yazılı açıklamada, Kur’an-ı Kerim’e yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Tüm Müslümanları İslam’ın değerlerine yapılan bu ve benzeri hakaretlere karşı duyarlı olmaya çağıran Sütçü, Müslümanları bu tür oyunların tümünü boykot etmeye davet etti.

“Necis fikirlerini enjekte etmek için internet oyunlarını araç olarak kullanıyorlar”

Son yıllarda İslam'a hakaretin farklı boyutlara taşındığını vurgulayan Sütçü, “Anlaşılan o ki İslam düşmanı mahfiller, tertemiz çocukların zihinlerine, İslam'a ve Kur'an'a karşı zehirli, necis fikirlerini enjekte etmek için yeni bir yöntem olarak internet oyunlarını araç olarak kullanmaktadırlar. Bu İslam düşmanı komitelerin, Müslümanları terörist göstermek, terörist olarak lanse edilenlere tekbir getirtmek gibi maksadı belli iğrençliklerine şimdi de bir yenisi daha eklendi.” diye konuştu.

“Kur’an-ı kanla ve terörle özdeşleştirme amacı güdülmektedir”

Açıklamasının devamında Sütçü, “Kur'an sayfalarının kanlı bir şekilde yerlerde gösterildiği Call of Duty adlı oyunda yapılan bu hakaret de aynı alçak zihniyetin ürünüdür. Bilinçli bir şekilde Kur’an-ı kanla ve terörle özdeşleştirme amacı güdüldüğü aşikar olan bu oyunun yapımcı şirketi her ne kadar özür dilese de böylesi bir alçaklığın özrü olmaz diyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu tür oyunlar boykot edilmeli”

“Kur'an Nesli Platformu olarak kutsalımız olan yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan bu hakareti lanetliyoruz” diyen Sütçü, tüm Müslümanları yüce değerlere yapılan bu ve benzeri alçakça hakaretlere karşı duyarlı olmaya ve bu tür oyunların tümünü boykot etmeye davet ettiklerini söyledi.

“Çocuklarımız kirli propagandaya karşı muhafaza edilmelidir”

Konuşmasının sonunda ailelere de uyarılarda bulunan Sütçü, “Ayrıca çocuklarımızın internette çeşitli çizgi film veya oyunlarla maruz kaldıkları kirli propagandaya karşı muhafaza edilmesi için çok daha dikkatli ve kontrollü olunması gerektiğini hatırlatıyoruz.” dedi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55