,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Kur’an Nesli Platformundan "Aşura Günü" mesajı

Kur’an Nesli Platformundan "Aşura Günü" mesajı
​Kur’an Nesli Platformu, "Aşura" günü münasebetiyle yayımladığı mesajda bu günün ibadetle ihya edilmesi, kardeşliğe ve Müslümanların birbiriyle kenetlenmesine vesile olması gerektiğine dikkat çekti.

Kur’an Nesli Platformu, Muharrem ayında yer alan Aşura günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajı platform sözcüsü Abdusselam Bucak okudu.

Mesajına, "Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah’a, salât ve selam Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e, O’nun pak ehl-i beytine ve yolunu sürdüren Müslümanlara olsun." ifadesi ile başlayan Bucak, Muharrem ayının insanlık tarihinde birçok Peygamberin Allah'ın yardımına mazhar olduğu önemli bir ay olduğunu hatırlattı.

Bucak, "Bu ayın onuncu günü olan Aşura, geçmiş Peygamberlerde Allah’a şükrün ifadesi olarak oruçla geçirilmesi gerektiğine inanılan değerli bir gün olarak anlam kazanmıştı. Bu günün önemine binaen Hazreti Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem),  ‘Âşura gününde tutulan orucun Allah katında, o günden önce bir senenin günahlarına kefaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum.’ dediği rivayet edilmiştir. Ancak Hazreti Peygamber'in torunu Hazreti Hüseyin (Radıyallahu anh) ve Ehl-i beytten 70 kişi, Aşura gününde, Kerbela'da şehit edilmesiyle, bu gündeki sevinç, Müslümanlar için buruk bir hüzne dönüşmüştür." dedi.

Aşura günü yapılması gereken ibadetlere vurgu yapan Bucak, "Bu günde biz Müslümanların, Rabbimizin enbiyaya lütuf ve ihsanda bulunduğu Aşura’nın değer ve kıymetini unutmadan, ibadet için daha çok zaman ayırmalı, başka günlere nispetle daha fazla hayır hasenatta bulunmak suretiyle şükrümüzü ifade etmeliyiz. Hazreti Peygamber'in, ‘Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allah'ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur.’ hadisini dikkate alarak bu günlerde özellikle oruç ibadetine büyük önem vermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Aşura denince Kerbela'nın unutulmaması, Hazreti Hüseyin’in amacının ve şehadeti ile Müslümanlara verdiği mesajın doğru anlaşılması gerektiğine dikkat çeken Bucak, "Bu açıdan Kerbela, hepimize taze bir bilinç aşılamalıdır. Aramızda ayrılığa değil, kardeşliğe vesile olmalı bizi birbirimize sımsıkı kenetlemelidir. Kerbela’nın bizlere yüklediği görev ve sorumluluk, gönül kapılarımızı ardına kadar birbirimize açmak, yüreklerimizi Kerbela’ya dönüştürmemektir. Bu duygu ve düşüncelerle Aşura'nın, İslam âleminin, savaştan barışa, zulümden adalete, şiddetten merhamete, zilletten izzete dönmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle, başta Seyyid-i Şüheda İmam Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55