,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Kur’an Nesli Platformu “namaz etkinlikleri” programına start verdi

Kur’an Nesli Platformu “namaz etkinlikleri” programına start verdi
Her yıl 'Hayat Namazla Güzeldir' sloganıyla ülke genelinde namaz ayı etkinlikleri düzenleyen Kur'an Nesli Platformu, 7-10 yaş arası çocukların namaz öğrenmeleri amacıyla eğlenceli ve sosyal etkinlikler içeren 15'er günlük kurslar düzenliyor.

 

 

15 Ağustos itibariyle başlayan eğitim programı, kimi illerde farklı tarihlerle eylül sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

Her yıl ağustos ayında gerçekleştirdikleri namaz eğitim programlarıyla Türkiye’de on binlerce 7-10 yaş arasındaki kız ve erkek çocuğu namazla tanıştıran Kur’an Nesli Platformu, tüm çocukları ‘Namaz Eğitim Programı’na davet etti.

Namaz eğitimi programı hakkında açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Genel Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, bir milletin ihyasının ancak dinle, dinin ihyasının ise ancak ibadetle olduğunu söyledi.

Kur’an Nesli Platformu “namaz etkinlikleri” programına start verdi

Kur'an Nesli Platformu Genel Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü

“Namazın tertemiz yüreklerde yer edinmesini sağlamalıyız”

Namaz ise imandan sonraki en büyük hakikat ve bütün ibadetlerin özünü içeren en kapsamlı ibadet olduğuna işaret eden Sütçü, “Dolayısıyla, bütün ibadetlerin fihristesi niteliğindeki namaz ibadetinin toplumda ve de özellikle küçük tertemiz yüreklerde yer edinmesini sağlamak, şu zamanda üzerinde çaba sarf edilmesi gereken en değerli hedeftir. Çünkü namaz demek tevhid demek, namaz demek ahiret bilinci demek, kulluk demek, dua demektir.” dedi.

“Eğlenceli ve sosyal etkinlikler içeren 15'er günlük kurslar düzenliyoruz”

Çocukları namaz sevgisiyle yetiştirmek için atılan her adım, gerçekleştirilen her türlü organizasyon, etkinlik veya programın çok anlamlı ve mutlak surette desteklenmesi gerektiğini ifade eden Sütçü, şöyle devam etti:

“Bu münasebetle Kur'an Nesli Platformu olarak, her yıl 'Hayat Namazla Güzeldir' sloganıyla ülke geneli yürütülen namaz ayı etkinliklerinin startını vermiş bulunuyoruz. Bu çerçevede Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) öğretileri ışığında tam da çağında, çocuklarımızın tertemiz dimağlarını namaz bilinci ile kalplerini namaz sevgisi ile süslemek için 7-10 yaş arası çocuklarımıza namaz öğretim programı kapsamında eğlenceli ve sosyal etkinlikler içeren 15'er günlük kurslar düzenliyor ve bu programlarımızı kitlesel katılımlı açık alan final etkinlikleri ile taçlandırıyoruz.”

“Programımız eylül sonuna kadar devam edecek”

Ülkenin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine, imkânların el verdiği hemen her ilde, camiler ve mescitler başta olmak üzere dernek, medrese veya evler gibi, ihtiyaca cevap verebilecek her yerde namaz eğitim programını gerçekleştirmeye gayret edeceklerini belirten Sütçü, eğitim programının 15 Ağustos itibariyle başladığını kaydetti.

Programın farklı illerdeki farklı tarihlerle eylül sonuna kadar devam edeceğini aktaran Sütçü, başvuru için platforma üye veya çalışmalarına destek veren tüm derneklere müracaat edilebildiğini dile getirdi.

“Halkımızı programa destek vermeye davet ediyoruz”

Ailelere çocuklarını programa göndermeye çağıran Sütçü, şunları söyledi: “Tüm halkımızı, programlarımızın amaca hizmet edecek en güzel şekilde gerçekleştirilmesi için her türlü desteği vermeye davet ediyor, sürece katkı sunan tüm eğitimcilere, velilere ve ilgililere şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55