,
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Kur’an Nesli Platformu “Namaz Çalıştayı” düzenliyor

Kur’an Nesli Platformu “Namaz Çalıştayı” düzenliyor
Kur'an Nesli Platformu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ‘Namaz Çalıştayı’nın, Coronavirus nedeniyle online şeklinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Salgından dolayı online olarak düzenlenecek çalıştayın, iki oturum şeklinde yapılacağı belirtildi.

Rehber TV ve Kur'an Nesli Platformu'nun Youtube kanalında yayınlanacak çalıştayın, 25 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’da gerçekleştirileceği ifade edildi.

Namaz Çalıştayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Genel Koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü, namazın her derde deva, yaralara en büyük reçete olduğunu söyledi.

“Çözümü bizleri namaza çağıran Rabbimizin emrine uymaktan başka bir şeyde aramamalıyız”

Allah’ın rızası doğrultusunda bir hayatın yaşanılması gerektiğini vurgulayan Sütçü, “Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin. Dünya hayatının geçiciliği ve ebediyete namzet bir ruhun fani şeylerle tatmin olamayacağı gerçekliğinden hareketle inananlar olarak yönümüzü Baki olana dönmeli ve onun rızası doğrultusunda bir hayat yaşamalıyız. Toplumun hızla dünyevileştiği, haktan ve hakikatten yüz çevirip uzaklaştığı bir zamanda kaybedenlerden ve hüsrana uğrayanlardan olmamak için Allah’a yaklaştıracak ameller ile hayatımızı değerli kılmalı, şu derdi maişetle yorulan kalp ve ruhumuzu ihmal etmemeliyiz. O halde çözümü yüce kitabında ‘Secde et ve yaklaş’ buyurarak bizleri namaza çağıran Rabbimizin emrine uymaktan başka bir şeyde aramamalıyız.” dedi.

“Namaz yaralarımıza en büyük reçetedir”

Namazın insana nizam ve intizam verdiğine dikkat çeken Sütçü, “Namaz aynı zamanda merhamet ve şefkat verir. Kainatın yaratıcısının huzurunda ve gözetiminde olduğu bilinci adil olmayı ve kul hakkını yememeyi gerektirir. Hangi yönden bakılırsa bakılsın baştan ayağa her güzelliğe vesile her derde devadır namaz. Irkçılık hastalığına karşı rengine ve makamına bakmaksızın aynı hizada saf bağlatan, dünya sevgisine karşı günde beş kez dünyalıkları geride bıraktırıp huzura vardıran, serkeşlik ve başıbozukluğa karşı itaati ve tabi olmayı öğreten namaz şüphesiz yaralarımıza en büyük reçetedir.” diye konuştu.

“Rızai ilahiyi umarak yıllardır çabalıyor ve çeşitli çalışmalar yürütüyoruz”

“Kur’an Nesli Platformu olarak bu yaralarımıza bu reçeteyi sunmak için çaba sarf ediyoruz” diyen Sütçü, şöyle devam etti: “İstiyoruz ki ehli dalalet suni gündemlerle bizi meşgul edip haktan uzaklaştırmak için çabalarken bizler de hak cephesini tahkim edelim, gündemimizi ve değerlerimizi istikamet üzere kılalım. Bu maksatla rızai ilahiyi umarak yıllardır çabalıyor ve çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalar içerisinde en önemlilerinden biri de ‘Hayat Namazla Güzeldir’ temasıyla 7-10 yaş arası çocuklara yönelik gerçekleştirdiğimiz namaz eğitim programı ve tamamlayıcı etkinliklerdir. Bu yıl bir kez daha gönüllerimize ferahlık, geleceğe dair ise bizlere ümit veren güzel tablolarla karşılaştık.”

“Çalıştaya çok değerli katılımcılar katılacak”

Namaz etkinliklerinin devamı olarak bu yıl namaz çalıştayının üçüncüsünü düzenleyeceklerini belirten Sütçü, son olarak şunları söyledi:

“Binlerce çocuğun namazı öğrendiği bu çalışmanın nihayetinde ise bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz ‘Namaz Çalıştayı’ var. 25 Eylül Cumartesi günü 17.00’da başlayarak iki oturum şeklinde gerçekleştireceğimiz ve birbirinden değerli konukların yer alacağı Namaz Çalıştayı'mız online olarak gerçekleştirilecek ve Rehber TV aracılığıyla canlı verilecektir. Çalıştayımızın hayra ve iyiliğe davette makbul ve semeredar olmasını, tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ve temenni ediyoruz.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55