,
  • BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Kur'an Nesli Platformu, İstanbul'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik küstah saldırıyı tel'in etti

Kur'an Nesli Platformu, İstanbul'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik küstah saldırıyı tel'in etti
Sözde bir siyasetçinin Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde "Kur'an-ı Kerim yakma" cüretini telin etmek için Kur'an Nesli Platformu'nun öncülüğünde İsveç Konsolosluğu'nda toplanan binlerce Kur'an aşığı yapılan küstahlığı lanetledi.

Kur'an Nesli Platformu öncülüğünde İstanbul'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma küstahlığına karşı "Kur'an'a sahip çık" sloganıyla kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

İstanbul'da bulunan İsveç Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamasına, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları ve parti yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Ellerinde Kur'an-ı Kerim ve tevhid bayraklarıyla mitinge akın eden Kur'an aşığı vatandaşlar; sık sık tekbir ve sloganlar getirdi.

Kitlesel basın açıklaması, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin bir konuşma gerçekleştirdi. Şahin, yaptığı konuşmada; tüm kesimlerin bu alçakça saldırıyı tel'in etmesi ve bütün imkanlarıyla inisiyatif alması gerektiğini dile getirdi.

Yapılan konuşmanın ardından Kur'an Nesli Platformu adına basın açıklamasını Mehmet Eşin okudu.

"İsveç makamlarının bu tavrı, İslam'a düşmanlıkta geldikleri noktayı göstermiştir"

Kur'an-ı Kerim'in şerefli melek Hazreti Cebrail vasıtasıyla Hazreti Muhammed'e nazil olan Allah’ın vahyi ve kelamı; Müminlere hidayet rehberi olduğunu dile getiren Eşin, "Kur'an'ın hükmü, bütün zaman ve mekânlara hitap etmektedir. Kur'an nazil olduğu ilk andan itibaren kafir ve zalimler, ona ve hükmüne düşmanlık etmiş, tahrip etme, yakma, insanlara mesajının ulaşılmasını engelleme dahil farklı yol ve yöntemlerle düşmanlık etmişlerdir. Bu düşmanlık günümüze kadar devam etmiş ve budan sonra da devam edecektir. Bu, hak-batıl, iman-küfür, zalim ve mazlumun mücadelesidir. Bu düşmanlığın devamı olarak da dün İsveç'te, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde sapık bir Kur'an düşmanının Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yakmasına izin verilmiştir. Sözde medeni ve erdemli olduğunu ifade eden ve bununla övünen İsveç makamları, bu alçaklığı engellemesi gerekirken izin vermiş ve üstelik koruma sağlamıştır. İsveç makamlarının bu tavrı İslam'a düşmanlıkta geldikleri noktayı ve özgürlükten ne anladıklarını göstermesi açısından önemlidir. Bu hareket, asırlardır devam eden ve son dönemlerde Avrupa'nın farklı ülkelerinde, devletler eliyle İslam'a ve Müslümanlara yönelik gerçekleşen sistematik saldırı ve düşmanlıkların bir devamıdır. Fikir ve düşüne özgürlüğü adı altında Müslümanların mukaddesatına bu denli pervasızca saldırılar kabul edilemez ve kabul etmiyoruz. Bu sapıkça hareketi kınıyor ve lanetliyoruz." dedi.

"Bu alçakça eylemlerin dünya huzur ve barışına yönelik büyük bir suikast olduğu bilinmelidir"

Müslümanların canları ve mallarıyla korumaktan geri durmadıkları hayat rehberleri Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırıların karşılıksız kalmaması gerektiğinin altını çizen Eşin, "Bu Kur'an, Allah'ın kelamı, yaklaşık iki milyarlık İslam ümmetinin kutsal kitabıdır. İslam'a, Kur'an-ı Kerim'e ve mukaddesata saldıranlara sesleniyoruz; Kur'an'a düşmanlık edenler, tarih boyunca iflah olmamış, bundan sonra da olmayacaktır. Yaptıkları yanlarına kâr kalmamıştır. Kur'an'a savaş açanlar Allah'a savaş açmıştır, Cebrail ve bütün meleklere savaş açmıştır, Hazreti Muhammed Aleyhisselam ve bütün Müslümanlara savaş açmıştır. Hangi dinden ve inançtan olursa olsun aklı başında her ilkeli fert ve oluşum, bu provokatif ve sapıkça girişimler karşısında inisiyatif almalı ve insanlığın huzurunu kaçırtacak bu ve benzeri densizliklerin son bulması adına harekete geçmesi gerekmektedir. Dini mukaddesata saldırı; uluslararası hukuk ve teamüllerin çiğnenmesidir. Bu alçakça eylemlerin dünya huzur ve barışına yönelik büyük bir suikast olduğu bilinmelidir. İslam dünyasının tepkisini toplayacak her girişimden mutlaka uzak durulmalıdır. Başta Türkiye olmak üzere İslam dünyası da İsveç'teki bu densizlik ve akıl tutulmasına sessiz kalmamalı ve eldeki bütün imkanlar kullanılarak hadsizlere meşru çerçevede hak ettikleri cevap verilmelidir." şeklinde konuştu.

"Bu tür saldırılara karşılık verilecek en iyi cevap; Kur'an-ı Kerim'in hükmünü hayatımıza tatbik etmek olmalıdır"

Eşin, "İsveç'in NATO'ya üyeliğinin veto edilmesi, büyükelçinin istişare amacıyla geri çekilmesi de dahil İslam'a ve Müslümanlara bu denli düşmanlık yapan bir yönetime her açıdan haddi bildirilmelidir." dedi.

Açıklamanın sonunda Eşin, "Kalbinde iman olan hiçbir müminin bu hakarete sessiz kalması düşünülemez. Mukaddesatımıza yönelik bu provokatif saldırılara karşı dünyanın dört bir yanında ortaya konan tepkilere destek verilmesini istiyoruz. Son olarak bu tür saldırılara karşılık verilecek en iyi cevap, bugünden itibaren Kur'an-ı Kerim'i daha çok sahiplenmek, okumak, okutmak, anlamanı öğrenmek ve hükmünü hayatımıza tatbik etmek olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Okunan dua sonrası kalabalık, sessizce dağıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55