,
  • BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Kur'an Nesli Platformu: İmandan sonra en önemli hakikat namazdır

Kur'an Nesli Platformu: İmandan sonra en önemli hakikat namazdır
Kuran Nesli Platformu, Bingöl'de okulların tatil olmasıyla birlikte cami ve Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklara yönelik "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, merkez Beyaztoprak köyünde yapıldı.

Kur'an Nesli Platformu tarafından, Bingöl Merkez Beyaztoprak köyünde "Hayat Namazla Güzeldir" konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan çocukların elinde "Namazımı Çok Seviyorum", "Kıl Beni Ey Namaz", "Namaz Kılıyorum Çünkü Rabbimi Seviyorum" , "Ben Namazsız Yaşayamam" , "Namaz Kötülüklerden Alıkoyar" yazılı pankartlar açtılar.

Bingöl'de okulların tatil olmasıyla birlikte cami ve Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklara yönelik düzenlenen etkinlik, merkez Beyaztoprak köyünde yapıldı.

Çocukların ikindi namazını cemaatle kılmalarının ardından etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı program, renkli görüntülere sahne oldu.

"Namaz dinin direğidir"

Kuran Nesli Platformu Bingöl İl Koordinatörü Mehmet Diril, yapılan etkinlik hakkında açıklamalarda bulunarak,  "Bilindiği üzere imandan sonra gelen en önemli hakikat namazdır. Bizler bu hakikati ayetlerde, hadislerde ve değerli âlimlerin sözlerinde açıkça görmekteyiz. Birçok Ayet-i Kerime bize namaz kılanlardan, rükû edenlerden, secde edenlerden olmamızı emrederken Hazret-i Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vessellem) de namazın önemini, "dinin direği, gözümün nuru" gibi ifadeleriyle dile getirmiştir. Yine kişi ile küfür arasında namazın olduğunu belirterek bir insanın Müslüman olduğunun belirleyicisinin namaz olduğuna vurgu yapmıştır." dedi.

"Kulun ibadeti Allah'a olan inancını gösterir"

"Namaz; Allah inancının en önemli göstergesidir." diyen Diril,  "Zira kulun ibadeti Allah'a olan inancını gösterir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken husus şu olmalıdır: İbadet; namaz, oruç, zekât, kurban, hac vs. gibi eylemlerden oluşmaktadır. Namaz dışındaki bütün ibadetlerin ya belli vakti, ya belli bir yeri, ya da belli bir şartı vardır. Hatta namaz dışındaki bütün ibadetler oluşabilecek bazı mazeretler dolayısı ile ertelenebilir veya eda edilmeyebilir. Örnek vermek gerekirse; oruç ibadeti, yılın belli bir ayında farz kılınmış olup mazereti olanlar o ay dışında tutamadıkları orucu yeniden tutabilirler. Zekât ibadeti için, elde bulunan malın belli bir miktara ulaşması ve o miktarın üzerinden bir yıl geçmesi şartı vardır. Hakeza diğer ibadetler de aynı bu şekilde çeşitli şartlara bağlanmıştır. Fakat namaz ibadetinin hiçbir mazereti yoktur. Hangi halde olursak olalım, namaz ibadetini yerine getirmemiz emredilmiş. Namaz mümin bir kişinin mümin olduğunun alametidir. Bundan dolayı her halükarda namaz ibadeti, yerine getirilmesi gereken bir ibadettir." ifadelerini kullandı.

"Namaz her türlü kötülükten kişiyi uzaklaştıran bir ameldir"

Diril, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bu gerçekler namazın ne kadar önemli olduğunu bize anlatmasına rağmen, üzülerek görüyoruz ki halkı Müslüman olan toplumumuzda namaza gereken önem verilmiyor. Bu namazı önemsememe hali ise ahiretimizi olumsuz etkilediği gibi dünyamızı da olumsuz etkilemektedir. Çünkü namazsızlık kişinin ahiretini tehlikeye attığı gibi dünyasını da tehlikeye atar. Toplumda kendini gösteren kötülük, çirkinlik, ahlaksızlık, edepsizlik, huzursuzluk, kabalık, umursamazlık, hilekârlık, adaletsizlik gibi münker durumların temelinde namazsızlık olduğuna inanıyoruz. Çünkü "namaz her türlü kötülükten kişiyi uzaklaştıran" bir ameldir. Bu yüzden bizler de, "hayat namazla güzeldir" söylemi ile ortaya çıktık ve hayatların ancak namaz ile güzel olabileceğine inandık. Bu inanç uğrunda Allah'ın yardımıyla ve elimizden geldiği kadarı ile hayatın namazla güzel olabileceğini, hayatın ancak namaz ile hayat olabileceğini göstermeye çalıştık."

"Amacımız; topluma namazın önemini hatırlatmak ve toplumu namazsızlıktan kurtarmaktır"

Her yıl Türkiye'nin değişik coğrafyalarında Kur'an Nesli Platformu olarak "hayat namazla güzeldir" temalı çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini hatırlatan Diril, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kuran Nesli Platformu Bingöl Koordinatörlüğü olarak bizler de bu bağlamda Bingöl'de 'hayat namazla güzeldir' temalı etkinlikler gerçekleştirdik. Bu etkinlikler kapsamında çocuklara, gençlere, yetişkinlere ve ailelere yönelik namaz bilincini kazandırmak adına çeşitli konferanslar, seminerler, eğitimler verdik. Bu hayırlı etkinlikleri yaparken platformumuza üye sivil toplum kuruluşlarının katkısı görmezden gelinemeyeceği için bu vesile ile onlara da ayrıca teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Nihayetinde 'hayat namazla güzeldir' kapsamında her türlü fedakârlığı gösteren kardeşlerle birlikte yarınımız olan çocuklara yönelik 15 günlük namaz eğitimi verildi. Bu eğitimler için özel bir mekân belirlenmeyip gönüllü namaz eğitimcileri tarafından camilerde, derneklerde veya evlerde özenli bir şekilde tamamlandı. Şunu da belirtmek gerekir ki bundan önce yine 'hayat namazla güzeldir' teması ile Bingöl Belediye Kültür Merkezi'nde Mehmed Göktaş Hocanın sunumu ile bir konferans verildi. Keza, 'hayat namazla güzeldir' teması ile çeşitli derneklerde haftada bir olmak üzere 4 ayrı seminer verildi. Tüm bu etkinliklerin amacı ise topluma namazın önemini hatırlatmak ve toplumu namazsızlıktan kurtarmaktır. Rabbim kendisi uğrunda gösterilen çabaları boşa çıkarmaz. Gayret bizden başarı Allah'tandır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55