,
  • BIST 9694.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Kur'an Nesli Platformu Başkanı Şimşek: Kafirler dağınık olmamızdan cesaret alıyorlar

Kur'an Nesli Platformu Başkanı Şimşek: Kafirler dağınık olmamızdan cesaret alıyorlar
Batman'da "Kur'an-a sahip çık" sloganıyla düzenlenen miting de konuşan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, Müslümanların dağınıklığının kafirlere cesaret verdiğini söyledi.

Kur'an Nesli Platformu öncülüğünde Batman'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimine karşı "Kur'an-a sahip çık" sloganıyla bir miting düzenlendi.

Programda konuşan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Molla Şimşek, konuşmasında Kur'an-ı Kerimden ayetler okuyarak başladı.

Molla Şimşek şu ayetleri okudu: "Allah buyuruyor, 'Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.'

Fakat onlar bunu unutuyorlar. Allah buyuruyor, 'Onlar Allah’ın nurunu, hidayetini ve kelamını yeryüzünden silmek istiyorlar.' Fakat Allah, şöyle buyurduğundan haberdar değiller.

Allah-u Teala şöyle buyuruyor, 'Şüphesiz o Zikr’i (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.'

"Ey Ahmaklar! Tarih boyunca Kur'an korunmuştur. Sizler nasıl bu nuru söndürebilirsiniz ki!" diyen Şimşek şöyle konuştu:

"Kardeşler, bacılar! İstediğimiz kadar burada kafirlere lanet okuyabiliriz. Onlar hakkına konuşabiliriz. Fakat biraz kendimize de bakmamız gerekmez mi? Biraz kendimizi de muhasebeye çekmemiz gerekmiyor mu? Kafirler bugün bu cesareti ve cüreti nerden alıyorlar. Bu alçak fiili neden her gün işliyorlar? Acaba bizim de bunda suçluluk payımız yok mu? İslam devletleri! Müslüman halklar! Biraz kendimize de suç aramayalım mı? Kafirler, Kur’an-ı Kerim’den bir harf bile değiştirememişler. Çünkü yapamazlar. Onları edepsizlikleri sadece Kur’an’ın cismine karşıdır. Fakat maalesef kafirler dağınık olmamızdan cesaret alıyorlar. Aramızda birliğin olmamasından cesaret alıyorlar. Biz Müslümanların parça parça olmasından cesaret alıyorlar. Kur’an’ın yaşantımızdan çıktığını görüyorlar. Meclislerimizde Kur’an’ın bir hükmünün olmadığını görüyorlar. Ticaretimizde, siyasetimizde, evimizde, hayatımızdan Kur’an’ı çıkardığımızı görüyorlar. Onlarda geri kalanı da yok etmek istiyorlar."

"Hayatımızda Kur’an’ın ne kadar yeri vardır"

Şimşek, meydandaki kalabalığa öz eleştiri yapmaları gerektiğini belirterek Kur'an-ı Kerim'i ne kadar hayatlarına tatbik ettiklerini sorgulamalarını isteyerek şöyle devam etti:

"Vallahi! Bugün eğer Avrupa'da Kur’an’a hakaret ediliyorsa bunun suçlusu birazda biziz. Önce bizler Kur’an’ın hükmüne hakaret ettik. Onlar Kur’an’ın sayfalarını yırtmadan önce biz onun hükümlerini yırttık. Onun anlamını aramızdan çıkardık. Bugün hayatımızda Kur’an’ın ne kadar yeri vardır. Önce kendimize kızmamız lazım. Biraz kendimizi de kınayalım. Eğer bizler Kur’an’a sahip çıkmış olsaydık ve gerekli değeri vermiş olsaydık bugün onlar bunu yapmaya cesaret edemezlerdi. Peki buna karşı bu gün bizler ne yapabiliriz? Halk olarak kendimizden bahsediyoruz. Bir an önce bu alçakları rezil edebilmemiz için her şeyden önce Kur’an’a sahip çıkmamız lazım. Kur’an’ı okuyalım. Okutalım. Evlerimiz, camilerimiz ve dükkanlarımız Kur’an eğitimi yuvalarına dönüşmeli. Bu şekilde intikamımızı alabiliriz. Hayatımızın merkezinde Kur’an olmalı. Hükmümüzün Kur’an olması lazım. Amellerimiz Kur’an’a göre olmalı. Ev içi ilişkilerimiz Kur’an’a göre olmalı. Yanı kısacası Kur’an ile amel etmemiz lazım."

"Bu halkı yönetenler! Kınama ve mesajla bu görevden kurtulamayız"  

"Eğer bu tür saldırılar bu konular hakkında duyarlı olmamıza vesile olursa o zaman kafirler pişman olacaklar." diyen Şimşek, "Planları boşa çıkmış olacak. Bir sefer daha bu tür fiiller yapmaya cesaret edemezler. Bugün buraya gelerek Kur’an’a karşı görevimizin sona erdiğini zannetmeyelim. Asıl vazife ve görev bundan sonra başlıyor. Evimize geri gittiğimiz de tekrardan Kur’an’a başlamamız lazım. Buradan seydalarıma, hocalarıma, sesleniyorum; bu Kur’an’ı okuyalım. Okutalım. Tebliğini yapalım. Manasını halkımıza anlatalım. Bu halkı Kur’an ile uyandıralım. Bu halkı yönetenler! Görevinize sahip çıkın. Kınama ve mesajla bu görevden kurtulamayız. Bunun çaresi Kur’an’a sahip çıkmaktır. Kur’an ile hükmetmektir. Aramızdan birlik ve beraberlik oluşturmalıyız. ‘Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın.’ ayetinin gereğini yerine getirelim." İfadelerini kullandı.

"Sizler olduğunuz sürece kafirler amaçlarına ulaşamazlar"

Şimşek son olarak konuşmasında Kur'an-ı Kerim'e karşı görevleri hatırlatarak, "Elhamdülillah, Kur’an nesli kızlarıyla, evlatlarıyla, medreseleriyle, tedrisatlarıyla gelişiyor. Bu meydanlarda Kur’an hafızları, Kur’an hamilleri, Kur’an amilleri vardır. Sizler olduğunuz sürece kafirler amaçlarına ulaşamazlar. Medreselerde talebe olan bacılarım! Ey camideki alimler! Görevimizi yerine getirirsek aziz Kur’an ile bizler aziz olacağız. Çünkü tarihe baktığımızda Kur’an’a sahip çıkanlar aziz olmuşlar. Kur’an’dan uzaklaşanlar zelil olmuşlar. Allah bizleri azizlerden eylesin. Allah hayrınızı kabul etsin. Hayatımızdan Kur’an’ı eksik etmesin. Allah Kıyamet gününde Kur’an’ı hepimiz için şefaatçi eylesin. Allah’ın izniyle bugün burada olmanız yarın Kıyamet gününde sizler için bir şahitlik vesilesi olacak. İnşallah, o gün Kur’an da sizlere sahip çıkacak" dedi. (İLKHA)

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55