,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Kur'an kurslarında öğrenilen bilgiler yazla sınırlı kalmasın

Kur'an kurslarında öğrenilen bilgiler yazla sınırlı kalmasın
İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki Ziya Gökalp İlkokulunda yaz Kur'an kursu veren Yenidoğan Camii Müezzini Mustafa Kesikbaş, kurs bitiminden sonra da ailelerin çocuklarını Kur’an-ı Kerim dersine göndermelerini istedi.

​Yaz Kur’an kursu öğreticileri, kurs bitiminden sonra da çocukların Kur’an-ı Kerim dersi alabileceklerini belirterek velilere çağrıda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde 25 Haziran'da başlayan ve 17 Ağustos'ta sona erecek olan Yaz Kur’an kursları sürüyor.

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki Ziya Gökalp İlkokulunda yaz Kur'an kursu veren Yenidoğan Camii Müezzini Mustafa Kesikbaş, kurs bitiminden sonra da ailelerin çocuklarını Kur’an-ı Kerim dersine göndermelerini istedi.

Kesikbaş, "Yazın ancak 1-2 ay süreyle eğitim verebiliyoruz. Bu süreç içerisinde Elif-Ba cüzünden başlayanları Kur’an-ı Kerim'e geçirmeye çalışıyoruz. Önceki yıllardan Kur’an-ı Kerim bilgisi olan öğrencilerimize ayrıca sınıf açıyoruz. Bu şekilde eğitimlerimize devam ediyoruz. Yaz süreci boyunca bize gelen öğrenciler epey yol kat ediyorlar. Daha önce kursa gelmeyip bu sene ilk defa kursa gelen ve Elif’in dahi ne olduğunu bilmeyen öğrencilerden gayretli olanlar en geç 20-25 gün içerisinde Kur’an-ı Kerim'e geçiyorlar." dedi.

Her öğrencinin gayret etmesi halinde bu başarıyı elde edebileceğini hatırlatan Kesikbaş, ailenin bu konudaki duyarlılığına bağlı olarak öğrencinin gelişim göstereceğini söyledi.

Kesikbaş, "Maalesef yaz Kur’an kurslarına verilen ehemmiyetle normal zamanlardaki eğitime verilen ehemmiyet aynı değil. Okul eğitiminde öğrenci saatinde okula giderken, mesele Kur’an-ı Kerim olunca dersin yarısında da gelebiliyor." dedi.

Kursta sadece Kur’an-ı Kerim'i okutmadıklarını ve farklı eğitimler de verdiklerini söyleyen Kesikbaş, "Kur’an-ı Kerim meali, itikad, ahlak, siyer ile ilgili bilgiler veriyoruz. Çünkü Kur’an-ı Kerim insanın yaradılışından, tabiattan, gökyüzünden, yıldızlardan her şeyden bahsediyor. Biz de çocuklarımıza bunlardan bahsediyoruz." dedi.

Camide sıra ve masa gibi eşyaların yetersiz olmasından dolayı mahallelerindeki Ziya Gökalp İlkokulunda kurs açtıklarını söyleyen Kesikbaş, "Her ne kadar asıl sebep bu olsa da okulda eğitim daha disiplinli oluyor. Tabi camideki manevi havayı burada yakalayamıyoruz. Onun için bazen çocukları alıp camiye götürüyoruz ki bu manevi havadan faydalansın." şeklinde konuştu.

Kesikbaş, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Yaz sezonu bitmeden çocuklara tembihlerde bulunuyoruz. Kursun biteceği tarihi hatırlatıp özellikle Kur’an-ı Kerim'e geçenlere akşam yatsı namazları arasında bize gelmelerini ve aldıkları derslerini devam ettirmelerini istiyoruz. Son hafta da aileleri toplayıp bu konuda tembihlerde bulunacağız. Gelenlere bu fedakârlığı yapıyoruz. Biz her zaman okutmaya, eğitmeye devam ederiz."

Kurs öğrencilerinden Furkan Kaplan, Mansur Türkmen ile Melih Özcan Gündoğdu da Kur’an-ı Kerim'i çok sevdiklerini ve herkesi Kur'an-ı Kerim öğrenmeye davet ettiklerini belirttiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55