,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 18 °C

Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen kadınlara sertifika verildi

Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen kadınlara sertifika verildi
Gaziantep’te Şahinbey Belediyesine bağlı sosyal tesislerde Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen 671 kadın için sertifika töreni düzenlendi.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, kadınların Kur’an-ı Kerim eğitimi anlamında geçmiş yıllarda ihmal edildiğine dikkat çekerek, “Biz ‘Anne okuldur’ diye buyrulan kesimin eğitimini ihmal etmişiz.”dedi.

Törende konuşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, geçmiş yıllarda kadınların Kur’an-ı Kerim eğitimi anlamında hep ihmal edildiğine dikkat çekti.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, bir konuşma yaptı.

Çelik, 2002-2003 yılından önce Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bayan Kur’an eğitmen sayısının 2-3 bin civarında olduğunu belirterek, bugün bu rakamın 36 bini bulduğunu belirtti.

Bu bayan Kur’an eğitmenlerinin de yetişkin bayanlara Kur’an-ı Kerim eğitimi verdiğini belirten Çelik, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son zamanlarda genel hizmetlerinin içinde en önemlisi de asrın hizmeti diyebileceğimiz yetişkinlere açılan Kuran-ı Kerim kurslarıdır. Çünkü özellikle kadınlarımız, Kur’an eğitiminde ihmal edilmişlerdir. Hâlbuki ki 14 asır önce sevgili Peygamberimiz ‘Anne okuldur’ diye buyurmuştur. Biz, ‘okuldur’ diye buyrulan kesimin, yani annelerimizin eğitimini ihmal etmişiz. Annenin eğitimsizliği toplumda çok büyük, onarılmaz felaketler ve facialar doğurmuştur. Kendi öz kitabını okuma imkanı vermediğimiz kadınlarımıza Diyanet İşleri Başkanlığımız son zamanlarda yetişkinlere Kuran-ı Kerim kursları açarak, onlara hak ettiği değeri ve imkanı vermiş oluyor.” dedi.

“Kur’an öğrenmekten daha güzel bir şey yoktur”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin ve sürekli okumanın önemine değindi.

Tahmazoğlu, “Kur’an öğrenmekten daha güzel bir şey yoktur. Peygamber Efendimiz (Aleyhisselam) ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir’ diye buyurmuştur ve Allah (Celle Celaluhu) Kur’an-ı Kerim’i öğreten hocalarımızdan da ve sizlerden de razı olsun. Belediyemizin sosyal tesislerinde şu anda 156 tane Kuran-ı Kerim sınıfı açmışız. Hocalarımızın eşliğinde rahat bir ortamda çok güzel eğitimler veriliyor. Bunların hepsi birer nimet ve nimette şükür ister. Biz eskiyi hatırladığımız zaman Kuran-ı Kerim okumak yasakmış. Ama şimdi nerden nereye geldik.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikalarının yanı sıra Kuran-ı Kerim ve fincan seti hediye edildi.

Törene, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55