,
  • BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Kur’an-ı Kerim eğitimi gören minikler taçlandırıldı

Kur’an-ı Kerim eğitimi gören minikler taçlandırıldı
Batman'da Yarım Elma Çocuk Bahçesi'nde 4-6 yaş arası 36 çocuğa, aldıkları Kur’an-ı Kerim eğitimlerinden dolayı düzenlenen yıl sonu merasimiyle diplomaları verilip taç giydirildi.

Batman'da Kur'an-ı Kerim'i hatmeden 30 öğrenci ile Kur'an’a geçen 4-6 yaş arası 6 öğrenciye, diplomaları verilip taç giydirildi.

Batman’da faaliyet gösteren Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) bünyesinde açılan Yarım Elma Çocuk Bahçesi'nde 4-6 yaş arası 36 çocuğa, aldıkları Kur’an-ı Kerim eğitimlerinden dolayı düzenlenen yıl sonu merasimiyle diplomaları verilip taç giydirildi.

Kur’an-ı Kerim’i öğretmek amacıyla başlatılan programda toplam 24’ü kız ve 12 erkek çocuk 2 sınıf halinde eğitim gördü. Öğrencilere yıl boyunca süren eğitim programında Kur'an dersi ile birlikte temel dini bilgiler eğitimi verildi. Eğitimin sonunda Kur’an-ı Kerim’i hatmeden 30 ve Kur’an-ı Kerim’e geçiş yapan 6 öğrenciye diplomaları verilip taç giydirildi.

Öğrenci velilerinin ilgi gösterdiği program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, yıl içerisinde çocukların yaptıkları çalışmalardan karelerin de yer aldığı slayt gösterimiyle devam etti.

Minik öğrencilerin oynadığı ve Peygamberimizin vasıflarının konu alındığı skeçler sonrası, Kâbe maketinin etrafında dönen minik öğrenciler tarafından ayet ve hadisler okundu. Mü’minlerin özelliklerini anlatan mum gösterimi yapan minik öğrenciler yaptıkları gösterimler sonrasında hatim duası yapıldı.

Programın sonunda 36 öğrenciye hocaları tarafından diplomaları verilip taç giydirildi.

Sağ-Çev Kadın Kolları üyesi Songül Işık, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, verdikleri eğitimle bu yıl içerisinde 36 çocuğa Kur'an-ı öğrettiklerini söyledi.

“Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine büyük önem vermeliyiz”

Işık, “İslam’ın korunmasının zorunlu kıldığı, emniyet altına aldığı, İslam hukukuna yüklediği görevlerden en önemlisi 5 temel esastır. Bunlar; dinin, hayatın, aklın, neslin ve malın korunmasıdır. İşte bu temel esasları hayatımıza idame edebilmek için temellerimizin sağlam atılması lazım. Bu yüzden geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine büyük önem vermeliyiz. İyi eğitilmiş bir nesilden sağlıklı bir toplumun meydana geleceğini unutmamalıyız.” dedi.

Temel esasların korunmasının yolunun Kur’an-ı Kerim’i rehber edinmekten geçtiğine işaret eden Işık, “Sağ-Çev olarak bizlerin yansıması olan çocuklarımızın İslami değerler ve şuuruyla yetiştirip ailelerine, topluma yararlı birey olmaları amacıyla iki yıldır faaliyete koyduğumuz çocuk bahçesinin çok faydalı, güzel meyveler verdiğine şahit oluyoruz. Bu temel esasların korunmasının tek yolu Kur’an-ı Kerim’i öğrenip, kendimize ve çocuklarımıza rehber edinmektir. Sağ-Çev olarak bunu şiar edinip çocuklarımıza başta Kur’an-ı Kerim’i olmak üzere çok güzel ve önemli kazanımlar, değerler vermeye çalıştık.” diye konuştu.

Temel dini eğitimlerini alarak Kur’an-ı Kerim’i hatmeden minik çocukların aileleri de sevinçlerini dile getirerek, böylesi bir eğitim veren Sağ-Çev yetkililerine teşekkürlerini ifade ettiler.

“Ailelerden isteğimiz çocuklarını ihmal etmeyip onlarla ilgilenmeleridir”

Program sonrası yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Sağ-Çev Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Işık, “Sağlık ve Çevrecilik Derneğimiz, üye ve gönüllülerimizin çocuklarına yönelik okul öncesi 4-6 yaş programımızın 2016-2017 yıl sonu etkinliğini düzenledik. Bir yıl boyunca çocuklarımız, aileleri ve hocalarımız emek sarf ettiler, ter döküp yoruldular ama elhamdülillah bunun semeresini de almış olduk. Bu programımızda toplam 36 öğrencimiz vardı. Bunlardan 24’ü kız, 12’si erkekti. Müfredatımızda başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere bunun yanında fıkıh, akaid, ahlak ve siyer konularında eğitim verdik.” dedi.

Konuşmasının devamında Işık, şunları söyledi: “Başta gönüllü hocalarımıza ve velilerimize gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Yıl sonu programı düzenleyerek başarı gösteren çocuklarımızı taçlandırmak istedik. Bu çocuklarımızdan 30’u Kur’an-ı Kerim’i hatmetti, diğerleri de okumaya devam etmektedirler. Ailelerden isteğimiz çocuklarını ihmal etmeyip onlarla ilgilenmeleridir.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55