,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Kur’an-ı Güzel Okuma Yarışması bölge finali Mardin’de yapıldı

Kur’an-ı Güzel Okuma Yarışması bölge finali Mardin’de yapıldı
2019 Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Din Görevlileri Arası Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması bölge finali Mardin’de yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının bölge finali Mardin’de yapıldı.

Merkez Artuklu İlçesi Şakir Nuhoğlu Camii’nde yapılan bölge finaline Diyarbakır, Batman, Elazığ, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Mardin illerinin birincileri katıldı.

6 kişilik jüri üyesi oluşturuldu

Yarışmada jüri üyesi olarak Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Özgelen, Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, Artuklu Müftüsü Mustafa Ali Işık, Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Omar Yakan, Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Mesleki Dersler Öğretmeni Halil Cihat Çetinkaya ve Hafız Ali Fuat Erdem görev yaptı.

“Böyle bir güzelliğe ev sahipliği yapmaktan mutluyuz”

Yarışmaya ilişkin İLKHA muhabirine açıklama yapan Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, “Kendi illerinde Kur’an-ı Kerim-i güzel okuyup birinci olmuş kardeşlerimiz bugün buradalar. Böyle bir güzelliğe ev sahipliği yapmaktan mutluyuz.” dedi.

Çiçek, “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının bölge finali Mardin ilimizde yapılıyor. Güzel Kur'an sesleri ile daha da güzel okuyan hafız hocalarımız, kendi aralarında yarışıyorlar. 8 ilimizden gelen arkadaşlarımız var. Peygamberimizin şöyle bir hadisi var; ‘Güzel seslerinizle güzel olan Kur'an-ı daha güzel biçimde okuyun.’ Kulaklardan gönüllere indirmek için harcadığımız tilavet ediyorlar. Aslında buraya gelebilmek başarının bir göstergesidir. Kendi ilçelerinde önce hocalarımız birinci oldular, oradan illerinde birinci oldular. Şimdi geldiler, bölgemizi temsilen buradan da bir birinciyi çıkarıp göndereceğiz inşallah. Ben buraya kadar gelen hocalarımıza daha şimdiden başarılar diliyorum. Rabbim Kur’an-ı kulaklarından gönüllerine indirilenlerden ve eylemlerine taşıyanlardan eylesin. Duygu ve duasıyla hepsine teşekkürler ediyorum.” dedi.

Elazığ’dan Cabir Karataş bölge birincisi oldu

Birbirinden güzel okunan Kur’an-ı Kerim tilavetleri sonucunda Elazığ’dan Cabir Karataş birinci, Malatya’dan Mustafa Baş ikinci ve Şanlıurfa’dan Hasan Beyazkurt üçüncü oldu.

Yarışma sonucunda dereceye giren görevlilere ve tüm katılımcılara çeşitli hediyeler taktim edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55