,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

"Kudüs'ü sahipsiz bırakmayacağız"

"Kudüs'ü sahipsiz bırakmayacağız"
HÜDA PAR tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingine katılan vatandaşlar, Kudüs'ü sahipsiz bırakmayacaklarını söylediler.

HÜDA PAR tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingine katılan vatandaşlar, Kudüs'ü sahipsiz bırakmayacaklarını söylediler.

Mitinge katılım gösteren vatandaşlar, Kudüs'ün tamamının Filistin'in başkenti olduğunu vurguladılar.

Vatandaşlardan Şahide Soyvural ve Zeliha Tunç şu şekilde duygularını paylaştı:

"Keşke biz de Filistin'de Müslümanlarla olmuş olsaydık. Allah'ın izniyle inşallah Kudüs'ü alacağız, israile bırakmayacağız. Onlar korkaktırlar. 14 yaşındaki bir çocuğu aralarına aldıklarına göre orada şeref, namus yoktur."

Ravşan Cihangir de "Nasıl ki Selahaddin Kudüs'ü kefirlere bırakmadı, biz de bırakmayacağız. Bizden bir kişi kalsa dahi Kudüs'ü savunacağız. Her birimiz Selahaddin'iz." dedi.

Mitinge katılım gösteren Aziz Önen de Selahaddin'in torunları olarak bir gün Kudüs'ün fethini dilediklerini belirtti.

"Onların mallarını boykot etmeliyiz, biz burada onları besliyoruz"

Vatandaşlardan Şeyhmus Kızılkaya, "Kudüs, biz Müslümanlar için kutsaldır. Onu bırakamayız. Bütün Müslümanlar bunu bilmeli ve sahip çıkmalı. Onların mallarını boykot etmeliyiz. Biz burada onları besliyoruz. Onlar da orada kurşunlarla kardeşlerimizi öldürüyorlar. Doğu Kudüs değil, bütün Kudüs Filistin'in başkentidir." ifadelerini kullandı.

"Doğu Kudüs diye bir şey yoktur, Kudüs bir bütündür"

Cizre'den Diyarbakır'a etkinliğe katılmak için gelen Abdullah Kurami, "Cizre'de buraya Kudüs'e destek olmak için geldik. Kudüs İslam'ındır, Müslümanlarındır ve tüm ümmetindir. Mekke ve Medine ne ise İslam için aynı öneme sahiptir. Doğu Kudüs diye bir şey yoktur. Kudüs bir bütündür." şeklinde konuştu.

Hiçbir Müslüman bu kararı tanımamalı

Mehmet Çelen de Müslümanların birlik olarak bu saldırılara karşı durması gerektiğini belirtirken, Mehmet Gökgöz de "ABD'nin Kudüs kararını ben tanımıyorum. Hiçbir Müslüman'ın tanımaması lazımdır. Biz ABD'ye karşı her zaman ayaktayız ve hazırız. Öyle bir devlet yoktur. Allah Müslümanların birleştirsin. Biz İslam için kendimizi neden öldürmeyelim." dedi.

Cebrail Çelebi de "ABD'nin israil kararı bizim için yok hükmündedir. Biz kabul etmiyoruz. İslam işbirliği teşkilatında çıkan kararda gönül isterdi ki az olsa cumhurbaşkanı iyiye vesile olacak, ama bu konuda doğu Kudüs değil de bizim için batısı da Filistin'in başkentidir." ifadelerini kullandı.

Yusuf Yaz ile Yunus Tatar da Amerika'nın kararını kabul etmeyeceklerini Kudüs'ün tamamının Filistin'in başkenti olduğunu dile getirdiler.

"Ümmet'in fertleri kendini düşündüğü kadar kardeşlerini de düşünmelidir"

Katılımcı vatandaşlardan Mehmet Salih Çiftsüren de şunları kaydetti: "Bir işgaldir, gasptır, adaletsizliktir. Karşı tarafı insan yerine koymamaktır. İnsanlar arasında ayrımı gözetmektir. Bölmektir ve yutmaktır. Ümmet'in fertleri kendini düşündüğü kadar kardeşlerini de düşünmelidir. Aralarında farklılık ne varsa o sebepler bertaraf olup bir tarafa bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde yürümektir. Müslümanların amacı tüm insanları, canlıları zulümden kurtarmaktır. Allah için Müslümanlar bir ve beraber olsun. İslam ve insanlık adına ne varsa birbirlerine yardımcı olsunlar. Her şey hallolur. Bizi temel olarak birleştiren Allah'tır, Peygamber'dir, Kur'an'dır, dindir, İslam'dır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55