,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

Kudüs’ü gönül gözleri ile gezdiler

Kudüs’ü gönül gözleri ile gezdiler
Siyonist işgal rejimi ile emperyalist ABD’nin Filistinli Müslümanlara uyguladıkları vahşice uygulamalara tepki amaçlı Filistin'in başkenti Kudüs'ü ziyaret eden Adıyaman'dan 10 görme engelli kadın, memleketlerine döndü.

​Adıyamanlı görme engelli 10 kadın, Filistinli kardeşlerine destek olmak için Kudüs’e gönüllü olarak gidip geldiler.

Ayaklarının tozuyla, ABD ve siyonist işgal rejimine tepki amaçlı düzenlenen basın açıklamasına ve yürüyüşe katılan görme engelli kadınlar, izlenimlerini İLKHA'ya anlattı.

Görme engelli 10 kişiye Kudüs'te rehberlik yapan Vaize Zeliha Kınık, Filistinlilerin, yapılan ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Kınık, "Oradaki Filistinli kardeşlerimiz bizi görünce, ‘Türkiye’den gözleri görmeyen Müslümanlar buraya geldiğine göre demek ki Türkiye bizi unutmamış. Bizim mücadelemiz ancak siz yanımızda olduğunuz sürece devam eder. Biz Aksa’nın son temsilcileriyiz. Aksa’nın son direnişçileriyiz.  Müslüman Türkiyeli kardeşlerimiz buralara gelip ecdadımızın eserlerini görsün. Burada ecdadımızın hiçbir din ayrımı yapmadan nasıl bir arada yaşadıklarını gelip görsünler. Ecdatlarının kim olduklarını ancak buraya gelince anlayacaklar.’ dediler." ifadelerini kullandı.

İlerleyen yaşına rağmen içindeki Kudüs aşkı ile yollara düşen görme engelli Zeliha Nine de Kudüs'te yaşadıklarını hiç unutmadığını söyledi.

Zeliha Nine, "Kudüs'teki halkın durumu hiç aklımızdan çıkmıyor. Eve döndüğümden beri yemek yiyemiyorum, yatamıyorum. Oranın sıkıntısı hep aklımdadır.  Oğlum bana, ‘psikolojin bozulmuş, seni psikoloğa götüreyim' diyor. Küdus yollarında ayaklarımıza taşlar değe değe gidip geldik." dedi.

Zeynep Özdaş ve Gonca Özer isimli görme engelle vatandaşlar da Kudüs'e destek olmak için yollara düştüklerini söyleyerek Türkiye’deki herkesin Kudüs’e gitmesini tavsiye etti.

"Filistin sokaklarını gözyaşlarımız ile suladık"

10 kişilik kafilede yer alan Arzu Alıcı da duygularını şöyle dile getirdi: "Birkaç gün önce oradan geldim. Oradaki durum içler acısıdır. Müslümanlar, dört bir yandan gayrimüslimler tarafından sarılmış. Müslümanlar ise öylece çaresiz bir durumda aralarında kalmış durumdalar. Müslümanlar artık uyanmalı. Lütfen uyanıp gidin ve oraları görün. Filistin sokaklarını gözyaşlarımız ile suladık." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55