,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

“Kudüs’e yürümeden Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşmaz”

“Kudüs’e yürümeden Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşmaz”
Gaziantep’in Nizip ilçesinde faaliyet yürüten STK’ların Siyonist terör çetesinin, Kudüs’te Müslümanları katledip Harem-i Şerif’i ibadete kapatması düzenlenen basın açıklamasıyla sert bir dille kınadı.

Siyonist işgalcileri telin etmek için bir araya gelen Gaziantepliler, terör çetesinin mukaddes beldelere karşı yaptığı bu alçaklığı ve dünyanın neresinde olursa olsun İslami değerlere yapılan saldırı ve hakaretleri lanetlediklerini söylediler.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde faaliyet yürüten STK’ların Siyonist terör çetesinin, Kudüs’te Müslümanları katledip Harem-i Şerif’i ibadete kapatması düzenlenen basın açıklamasıyla sert bir dille kınadı. Basın açıklamasına yoğun ilgi gösteren Nizipliler, mazlumlar ayağa kalkmadığı müddetçe zalimin zulmünün bitmeyeceğine dikkat çektiler.

Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşmadan ümmetin özgür olamayacağını vurgulayan Nizipliler, düzenlenen basın açıklaması sonrası İLKHA’ya konuştu.

İslami değerlere yapılan bu saldırı ve hakaretleri en şiddetli şekilde lanetlediklerini ifade eden Nizip İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan, Müslümanların ilk kıblesi olan ve peygamberlerin mabedi Mescid-i Aksa ve Kudüs çok tehlikeli gelişmelerle karşı karşıyadır. Siyonist işgalciler dünya ve ümmetin suskunluğu karşısında giderek pervasızlaşıyor. Kudüs'ü bütünüyle Yahudileştirme ve İslam'ın en önemli kutsallarından olan Mescid-i Aksa’yı yıkma hayali peşindedir. Şu unutulmamalıdır ki, Siyonistler ile sosyalist ve emperyalist uşakları sadece ve sadece, İslam'ın kahraman evlatlarının hiç bir şeyden çekinmeden Ashab-ı kiram gibi bir duruş sergilemesinden korkmaktadırlar. Dolayısıyla nerede işgalciler ve uşaklarının saldırısı varsa, orada İslam'ın izzetine sahip çıkacak, İslam'ın kahraman evlatlarının olması lazım.” dedi.

“Kudüs’e yürümeden Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşmaz”

Mazlumlar ayağı kalkmadığı müddetçe zalimlerin zulmünün hiçbir zaman bitmeyeceğini dile getiren Muhittin Açıkgözoğlu da, “Biz Ebu Cehil’in torunlarından medet mi umacağız? Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Namaz kılan engelleyeni gördün mü?’ diyor. İşte Mescid-i Aksa namaz kılanı engelleyeni görüyoruz. 1960’lı yıllardan bu yana ilk kez Mescid-i Aksa’da Cuma namazı yasaklandı. Bu bizim için olağanüstü bir durumdur. Mazlumlar ayağı kalkmadığı müddetçe zalimin zulmü bitmez. İslam beldelerindeki bu zulmün bitmesi, burada işgal edilen mescitlerin ve Türkiye’deki Ayasofya camisinin ibadete açılması mazlumun direnişi ve ayağa kalkması ile olacaktır. Ümmetin öncelikle Mescid-i Aksa’yı ibadete açması için bir çaba göstermesi lazım. Herkes Selahaddin Eyyubi’yi bekliyor. Selahaddin Eyyubi’nin ordusu Kudüs’e yürüdü. Allah’ta yardım etti. Biz burada oturmakla ve Kudüs’e yürümeden Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşmaz.” ifadelerini kullandı.

Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşmadan ümmetin özgür olamayacağını belirten Mahmut Adil Viran, “Mescid-i Aksa’da geçtiğimiz hafta 1967 yılından beri ilk defa cuma namazı kılınmadı. Siyonist teröristler buna engel oldu. Biz de bu amaçla Türkiye’de birçok noktada olduğu gibi aynı tepkiler veriliyor. Bizde Nizipliler olarak böyle bir eylemi düzenledik. Kudüs’teki kardeşlerimizin sedasına sedamızı kattık. Biz de buradan haykırıyoruz. Ey! İsrail, sen Mescid-i Aksa’yı işgal edemezsin. Mescid-i Aksa sana toprak olmayacaktır. Biz malımızla, canımızla o kardeşlerimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Mustafa Albuşane de, “Biz Müslümanlar olarak şu an yaptığımız ne kadar işe yarayacak bilemiyoruz. Ama acizane elimizden geleni de burada yapmaya çalışıyoruz. Gücü olan insanlara da seslenmeye çalışıyoruz. Biz burada elimizden geleni yaptık, onlarda inşallah ellerinden geleni yaparlar.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55