,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

“Kudüs” yürüyüşüne davet

“Kudüs” yürüyüşüne davet
Batman’daki İslami STK’lar tarafından yapılan açıklamada, 14 Mayıs Pazartesi günü saat 17.30’da emperyalist ABD’nin elçiliğini Filistin'in başkenti Kudüs'e taşımasını protesto etmek amacıyla yapılacak yürüyüşe bütün halk davet edildi.

​Batman’daki İslami STK’lar, ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşınmasının hazırlığı niteliğindeki adımları atmasını protesto etmek amacıyla pazartesi günü yapılacak yürüyüşe bütün halkı davet etti.

“Batman Kudüs İçin Yürüyor” temasıyla yapılacak yürüyüşün, Atatürk Parkı’ndan Gülistan Caddesine kadar devam edeceği belirtilen açıklamada, Gülistan Caddesi Özgürlük Anıtı önünde yapılacak basın açıklamasının ardından programın son bulacağı ifade edildi.

Açıklamada, “15 Mayıs günü Büyük Felaket Nekba’nın 70’inci yıl dönümü. 70 yıldan beri siyonist israil, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin, 1948 yılından beri hukuksuz olarak kurulan siyonist israil işgali altındadır. Siyonist israil, Kudüs’ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ gerçekleştiriyorlar. İşgalci israil ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor.” denildi.

“Kudüs İslam’ındır ve Kudüs bizimdir”

70 yıldır Filistinlilerin hakları, toprakları, vatanları, canları, mallarının gasp edildiği vurgulanan açıklamada, “Filistinliler, israil zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam’ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle bizler Batman’daki İslami STK’lar olarak önümüzdeki pazartesi günü saat 17.30’da Worldmar önünden Gülistan Caddesine kadar büyük bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşe Batman halkını ve Batman’daki tüm duyarlı siyasi partileri, STK’ları ve Kudüs sevdalısı halkımızı  bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.(İLKHA)

batman-kudus-icin-yuruyor.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55