,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

“Kudüs, Ümmeti Muhammed’in izzeti namusu ve emanetidir”

“Kudüs, Ümmeti Muhammed’in izzeti namusu ve emanetidir”
Kudüs Anneleri Platformu'nun düzenlediği basın açıklamasında; Kudüs’ün, Ümmeti Muhammed’in izzeti, namusu ve emaneti olduğu ifade edildi.

Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu, 67’ncisini düzenlediği "Namaz ve dua buluşmaları" ile Filistin intifasına desteklerini yineleyerek Kudüs’ün, Ümmeti Muhammed’in izzeti, namusu ve emaneti olduğunu belirtti.

Dergâh Camisi'nde düzenlenen basın açıklamasını platform adına Zehra Kazan okudu.

Şanlıurfa’dan Kudüs’e ve intifadaya selam yollayarak basın açıklamasına başlayan Kazan, “Bugün 67’ncisini düzenlediğimiz Mescid-i Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, intifadaya yüksek sesle selam yolluyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak geçtiğimiz hafta salı gecesi itibariyle idrak ettiğimiz Mübarek Mirac Kandili’nde yapmış olduğumuz duaların kabul olmasını ve Mirac’ın hediyelerine sahip çıkabilmeyi bizlere nasip etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.” diye konuştu.

Kudüs’e bugün sahip çıkmaya çalışan Filistinlilerin davalarının temsilcisi olduğuna değinen Kazan, “Mübarek İsra ve Mirac Gecesi’ne şahit olmuş Mescid-i Aksa’nın İslam âlemi açısından önemi ayet ile sabitlenmiştir. Yüce Rabbimiz tarafından kıyamete kadar geçerliliğini koruyacak şekilde ‘çevresini mübarek kıldığımız yer’ dediği Kudüs, Ümmeti Muhammed’in izzeti, namusu ve emanetidir. Kudüs’e bugün sahip çıkmaya çalışan Filistinliler bizim davamızın temsilcileridir. Buradan onlara desteğimizi yenilerken her platformda onlara sahip çıkmamız gerektiğini de yineliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu kutlu davada Filistinli kardeşlerimize destek olmaya davet ediyoruz”

Kazan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: “Kudüs Anneleri Platformu olarak; Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün bizler ve İslam âlemi için olan önemi ayet ile sabit olduğunu buradan âlem-i İslam’a haykırıyoruz. Bu kutlu davada Filistinli kardeşlerimize destek olmaya davet ediyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 54. cuması gerçekleştirilen ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz. Filistin’de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm kahraman şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz. Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Siyonist israile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağız, yüreğimizde hissediyoruz. Bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.”

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55