,
  • BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

"Kudüs özgür olana kadar mücadelemiz devam edecek"

"Kudüs özgür olana kadar mücadelemiz devam edecek"
​Şanlıurfa'da STK'lar, Trump'ın ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve Büyük Felaket Günü Nekbe'nin yıldönümünü protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması düzenleyerek, Kudüs özgür olana kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladılar.

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Tel Aviv'de bulunan ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve Büyük Felaket Günü Nekbe'nin yıldönümünü protesto eden Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları Kudüs’ün ve Filistin toprakları özgür olana kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladılar.

Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşları, ABD’nin siyonistlerin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına tepki göstermek, Filistinli Müslümanların düzenlediği ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne destek vermek ve ‘Büyük Felaket’ olarak adlandırılan Nakba’nın 70. yılını protesto etmek amacıyla ortak bir basın açıklaması düzenlediler.

"Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Kahrolsun israil" ve tekbirlerin getirildiği basın açıklaması metnini STK'lar Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun okudu.

15 Mayıs 1948 tarihinin Filistin halkının ‘Büyük Felaket’ günü olduğunu söyleyen Coşkun, “Siyonistlerin Filistin topraklarının önemli bir kısmına el koyduğu ve kanlı bir tehcir süreciyle yüz binlerce Filistinliyi vatanlarından çıkardığı gündür. İsrail’in kuruluşuyla başlamış büyük bir trajedinin adı olan Nekbe, Terör rejimi İsrail tarafından öldürülen, işkence gören, hakları gasp edilen ve yurtlarından çıkarılarak zulme maruz bırakılan mustazaf Filistinli kardeşlerimizin vatanlarına geri dönme mücadelesinin adıdır aynı zamanda.  Nekbe’nin yıl dönümüne denk getirilerek, Amerika başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi ve Nekbe Günü’ne denk gelen 14 Mayıs’ta elçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklaması, Amerika’nın pervasız, had bilmez rejiminin vardığı noktayı gözler önüne sermektedir.” dedi.

“Amerika’nın elçiliğini Kudüs’e taşımasını kabul etmiyoruz”

Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını kesinlikle kabul etmediklerini ifade eden Coşkun,  “Yaşanan bu gelişmelere karşılık, Filistin’de yaşayan kardeşlerimiz bu yılki Nekbe Günü için işgal edilmiş topraklara doğru büyük yürüyüş çağrısı yaptı. Bu çağrı neticesinde binlerce Filistinli kardeşimiz yaklaşık 6 haftadır Gazze sınırında Siyonist rejimin unsurları ile mücadele etmektedir. Bu mücadele sırasında birçok kardeşimiz yaralanmış 50’yi aşkın kardeşimizde şehit düşmüştür. Bizler Urfa’daki STK’lar olarak Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı zulme sessiz kalmamak ve seslerine ses katmak amacı ile bu büyük felaket gününün yıl dönümünde müstekbir Amerika’nın elçiliğini, Müslümanların harem-i şeriflerinden olan Kudüs’e taşımasını kabul etmediğimizi, elçiliğin açılış merasiminin Nekbe Gününe denk getirilmesini lanetlediğimizi ve kınadığımızı Urfa’dan bütün dünyaya haykırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kudüs ve olana kadar mücadelemiz devam edecektir”

Filistin topraklarının özgürlüğüne kavuşana kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Coşkun, sözlerini şöyle bitirdi: “Terör rejimi İsrail’in yürürlüğe koymak istediği hukuksuz ve gayr-i insani bu girişimlere karşı her daim Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu beyan ederken, İslam ülkelerinin İsrail’e karşı somut yaptırımları içeren adımları derhal atmalarının gerekliliğini ifade etmek isteriz. Filistin toprakları özgürlüğüne kavuşana, Kudüs özgür olana dek mücadelemiz devam edecektir.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55