,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C

"Kudüs Müslümanlarındır"

"Kudüs Müslümanlarındır"
​Batman'da Ramazan ayının ilk Cuma namazında müminler camilere akın ederken, Cuma hutbesinin konusu ise siyonistlerin işgali altındaki Kudüs oldu. Cuma çıkışı İLKHA mikrofonuna konuşan halk, Kudüs'ün daiman Müslümanların olduğunu söylediler.

Batman'da on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif'in ilk cuma namazında müminler camilere akın etti. Camilerde yer bulamayan cemaat ise namazlarını cami dışında sokak, pasaj ve dükkânlarda serdikleri seccadeler üzerinde kıldı.

Ramazan ayının ilk Cuma hutbesinde, Kudüs konusu işlendi. Ulu Cami İmam Hatibi Abdullah Sav verdiği hutbede, Kudüs'ün insanlığın kadim şehri, mübarek ve mukaddes bir belde olduğunu söyledi.

İslam'ın ilk kıblesi olan bu kutsal şehrin, tarihte pek çok Peygambere ev sahipliği yaptığını ve Kudüs'ün taşında, toprağında nice Peygamberin aziz hatırası olduğunu aktaran Sav, "Yeryüzünün en eski ve en kıymetli mescitlerinden biri olan Mescid-i Aksa da Harem-i Şeriftir. Bu şerefli mescit Peygamber Efendimizi misafir etmiş, miraca uğurlamıştır. Kudüs, İslâm tarihi boyunca imanlı bir duruşun, kararlı bir yönelişin, muhabbetle mukaddese bağlanışın sembolü olmuştur. Mekke ve Medine nasıl ki Müslümanların ruhu ve sevdası ise Kudüs de öylece damarlarında dolaşan kandır. Kudüs, İslam ümmetinin vahdet binasında kilit taşıdır. Kudüs, sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescid-i Aksa, bize Peygamberimizin emanetidir. Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayanların değil, tüm dünya Müslümanlarının gözbebeği ve insanlığın ortak değeridir. Bugün ise Kudüs, Müslümanların ve insanlığın önünde bir vicdan, hukuk ve ahlak sınavıdır." dedi.

"Peygamberler diyarında silahlar susmamakta"

Tarih boyunca barışın ve huzurun merkezi olarak anılan Kudüs'ün, bugün barbarca bir işgal ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan Sav, "Kudüs ve çevresinde yaşayanlar, her gün baskı ve şiddete uğramakta, insanlık dışı uygulamalara maruz bırakılmaktadır. Mübarek Ramazan-ı şerifin arifesinde, Gazze'de, elinde ve yüreğinde iman ve cesaretinden başka bir şey olmayan onlarca masum insan, bütün dünyanın gözü önünde acımasızca şehit edilmiştir. Peygamberler diyarında silahlar susmamakta, kan, gözyaşı ve çile saçmaya devam etmektedir. Kudüs sınavı karşısında her birimize düşen vazife, yaşanan vahşete asla rıza göstermemektir. Dünyanın neresinde olursa olsun, kime karşı yapılırsa yapılsın, zulme ve haksızlığa boyun eğmemektir." ifadelerini kullandı.

"Siyonistlerin mallarını boykot etmeliyiz"

Cuma namazı sonrası İLKHA muhabirine konuşan cami cemaatinden Abdullah Kışmir, "Tüm dünyadaki Müslümanlar zulüm altındadırlar. Bütün Müslümanlara zulüm ediliyor. Bizim elimizden gelen ise dua etmektir. Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanlar olarak siyonistlerin mallarını boykot etmeliyiz. Elimizden gelen dua ve boykottur, bunları da yapmalıyız." dedi.

Cami cemaatinden Ahmet Taş, siyonist işgal çetesini kınadıklarını onlara karşı gerekirse savaşa hazır olduklarını ifade etti.

"Müslümanların silahı duadır"

Allah-u Teâlâ'dan siyonistlerin helak olmasını dileyen Sabri Şimşek, "Allah-u Teâlâ Müslümanların hakkını onlara bırakmasın. Allah-u Teâlâ o siyonistleri perişan etsin. Bizler Filistinli Müslümanlar için çok üzülüyoruz. Filistin için Müslümanların ne imkânı varsa sarf etmesi gerekir. Müslümanların silahı duadır." şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden İbrahim Düz, "Allah-u Teâlâ hakkımızı zalimlere bırakmasın. Kudüs Peygamberimizden bugüne kadar Müslümanlara bağlıdır. Kudüs Müslümanlarındır. Kudüs siyonistlerin işgalinden kurtulması için Müslümanlar canlarıyla, mallarıyla ve kalpleriyle Kudüs'ün yanında olmalıdır." diye konuştu.

Siyonist işgal çetesinin işgali altında olan Kudüs hakkında duygularını paylaşan Nuri Kalkan, Kudüs'ün Müslümanların olduğunu söyledi.

"Tüm Müslümanları Kudüs için ayağa kalkmaya davet ediyorum"

Siyonistlere tepki gösteren bir diğer cami cemaatinden Abdullah Tanrıkulu ise şunları söyledi: "Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Herkes kıblesi için konuşmalıdır. Tüm Müslümanları Kudüs için ayağa kalkmaya davet ediyorum. O zalimleri oradan indirmemiz gerekir. Müslümanların başka çaresi yok. Suudi Arabistan, Katar, Fas, Yemen, Cezayir, İran ve Türkiye gibi İslam ülkeleri elbirliği yapmalıdır. Kâfirler birliktir, ama niye Müslümanlar birlik olmuyor? Müslümanlar el ele verip birlik olsa kimse yenemez onları. Filistinliler tek başına taşla direniyorlar. Siyonistler top, tanklarla onları vuruyor. Hangi Müslüman ülkesi çıkıp da yeter demiştir. Müslümanlar meydanda olmadığında halimiz böyle olur."

"Müslümanlar birlik olmalıdır"

Kudüs'ün İslam'ın olduğunu vurgulayan Mehmet Şirin Erkan, "Peygamber Efendimiz Kudüs'ten Allah'ın (celle celaluhu) huzuruna gitmiştir. Müslümanlar ne yapabilecekse yapmalıdırlar. Müslümanlar ağzı, kalbi, malı ve elleriyle Filistinli kardeşlerine yardımcı olmalıdırlar. Müslüman kardeşlerimizdirler, onlara çok üzülmemiz gerekir. Bugün yürüyüşler yapmalıydık. Müslümanlar uyuyor, kâfir Amerikan ve israil bir olup Müslümanları yok ediyorlar. Müslümanlar başkaldırmalıdır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55