,
  • BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Kudüs için çadır açıldı

Kudüs için çadır açıldı
ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması ve siyonist terör çetesinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde Filistinlileri şehit etmesi ve israil katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Şanlıurfa'da Kudüs Çadırı açıldı.

Siyonist terör şebekesinin katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Şanlıurfa'da Kudüs Çadırı açıldı.

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması ve siyonist terör çetesinin Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde Filistinlileri şehit etmesi, Şanlıurfa'da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan yürüyüş ve basın açıklamasıyla telin edildi.

Balıklıkgöl Platosu'nda bulunan Dergâh (Mevlid-i Halil) Camii'nde kılınan teravih namazının ardından sivil toplum kuruluşları, burada bir basın açıklaması düzenleyerek, siyonist terör rejiminin Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde Filistinlileri şehit etmesine sert tepki gösterdiler.

Basın açıklaması sırasında sık sık tekbirler getirilerek, "Filistin'in başkenti Kudüs'tür", "İsrailin başkenti cehennemdir" ve "Filistin'e selam, direnişe devam" şeklinde sloganlar atıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına basın metnini okuyan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Kudüs özgürlüğüne kavuşuncaya dek susmayacaklarını söyledi.

Kudüs'ün, Müslümanların dayanma noktasının son sınırı olduğunu belirten Coşkun, "İsrail ve ABD'nin yok olmasını dilemek için bir araya geldik. İnsanları bilgilendirmek amacıyla bir çadır kurduk. Amerika ve israili lanetlemek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnsan ve ümmetin kalbi, İslam'ın ilk kıblesi olan Kudüs onurumuzdur ve ortak davamızdır. Kudüs, Müslümanların dayanma noktasının son sınırıdır. Kudüs, siyonist işgalden kurtulana kadar hiç durmadan mücadeleye devam edeceğiz. Kudüs özgür oluncaya kadar susmayacağız." dedi.

"Bizleri üzen ümmetin sessizliğidir"

Kendilerinin yalnızca sivil toplum kuruluşları olarak Şanlıurfa'da ABD'nin karanlık politikalarına karşı direnmediklerini anlatan Coşkun, "Biz, burada insanlığımızın, Müslümanlığımızın ve vicdanımızın imtihanını veriyoruz. Şaşırmıyoruz, beklemediğimiz bir şey değil. Şeytanın görevi şeytanlığını yapmaktır. Düşman, kendisinden bekleneni yapıyor. Bizleri üzen, kahreden, sayısı 2 milyara yaklaşan ümmetin sessizliğidir." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardandan toplanan kalabalık, ellerine aldıkları Filistin bayraklarıyla slogan atarak, Hamarat Eller Çarşısı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Kudüs Çadırı açıldı

Siyonist terör şebekesinin katliamlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık tarafından yapılan duayla Hamarat Eller Çarşısı'nda Kudüs Çadırı açıldı.

Yürüyüşe; Açık'ın yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55