,
  • BIST 9733.92
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 28 °C

"Kudüs Günü Müslümanlara her türlü ayrılığı bırakan mesajı veriyor"

"Kudüs Günü Müslümanlara her türlü ayrılığı bırakan mesajı veriyor"
Her yıl Ramazan ayının son cumasında çeşitli etkinliklerle idrak edilen "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla STK temsilcileri, bu günün vahdet mesajı verdiğini ifade ederek Kudüs'ün Müslümanların gündeminden hiç düşmemesi gerektiğini belirtti.

Ramazan ayının son cumasında çeşitli etkinliklerle idrak edilen "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla çağrıda bulunan STK temsilcileri, bu günün vahdet mesajı verdiğini ifade ederek Kudüs'ün Müslümanların gündeminden hiç düşmemesi gerektiğini belirtti.

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Humeyni'nin 7 Ağustos 1979’da ilan ettiği Dünya Kudüs Günü yarın İslam coğrafyasında idrak edilecek.

Her yıl Ramazan ayının son cumasında çeşitli etkinliklerle idrak edilen "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla İLKHA'ya konuşan STK temsilcileri, bu günün vahdet mesajı verdiğini ifade ederek Kudüs'ün Müslümanların gündeminden hiç düşmemesi gerektiğini belirtti.

Kudüs Günü vahdet mesajı veriyor

Ramazan ayının birçok sorumluluğu hatırlatmak için geldiğini, o sorumluluklardan bir tanesinin de işgal altında olan Kudüs ve Mescid-i Aksa olduğunu belirten Siyer Vakfı kurucularından Muhammed Emin Yıldırım,  Kudüs'ün Müslümanlar için değişmez bir gündem olması gerektiğini belirtti.

Yıldırım, "Selahaddin'i Eyyubi gibi içimizde bir dert olmalı, bu dertle kalkıp bu dertle oturmalıyız. Eğer böyle bir sorumluluğu ciddi şekilde anlarsak, Kudüs'ü kendimiz anlarsak, oradaki siyonizmin ne yapmak istediğini, hedeflerinin ne olduğunu kavrarsak, bugün bizim yapmamız gereken sorumlulukları da tespit edersek ve bunları yapma gayreti içerisine girersek inşallah hasret kaldığımız özgür Kudüs'e ulaşmada bazı adımlar atılmış olacaktır. Bunların Ramazan ayı içerisinde yapılması Ramazanın bereketiyle daha fazla bereketlenecektir." şeklinde konuştu.

Kudüs Günü vahdet mesajı veriyor

Mirasımız Derneği Basın Birimi Sorumlusu Halis Mutlu ne yazık ki son dönemlerde Müslümanların Mescid-i Aksa'yı bağrında bulundurduğu Kudüs'e kör ve sağır kaldıklarını belirtti.

Müslümanların, bugün unutulmuşluğun verdiği ıstırabı yaşadıklarını ifade eden Mutlu, "Bugün Müslümanları bölük pörçükse, darmadağınıksa, yetmiş iki buçuk fırkaya ayrılmışsa Kudüs'e kör ve sağır oldukları içindir. Tıpkı bütün peygamberlerin Mirac hadisesinde Peygamberimizin arkasında saf tuttukları gibi, Müslümanlar Mescid-i Aksa'da saf oldukları an yeryüzünde tekrar hâkimiyetleri söz konusu olacak. Müslümanlar Mescid-i Aksa'nın hizmetkarları oldukları an tekrardan birlik olmanın, ümmet olmanın şuuruyla ayağa kalkacaklar ve yeryüzüne tekrar hâkim olacaklar." diyerek Müslümanların Kudüs'ün siyasi yönünü unuttukları gibi dini ve imanî boyutundan da soyutlanmış durumda olduklarını dile getirdi.

Kudüs Günü vahdet mesajı veriyor

Dünya Müslümanları Filistinli kardeşlerine yeterince yardım edememenin mahcubiyetini yaşadığını söyleyen Fatih Akıncılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin işe şunları söyledi:

"Küresel Güçler İslam Dünyasının bir araya gelmemesi için her türlü tezgahı kurmaktadır. Maalesef biz Müslümanlar da bu tuzaklara kolayca düşebilmekteyiz. Dünya Kudüs Günü bu anlamda çok önemli bir işlevi yerine getirmektedir Müslümanlara her türlü ayrılığı bir tarafa bırakın ve İslam'ın mukaddesatlarını savunun mesajı verilmektedir. İmam Humeyni, 39 yıl önce Dünya Kudüs Gününü ilan ederken aslında Müslümanların asıl hedefinin ne olması gerektiğini ifade etmiştir. Düşmanımızın kimler olduğunu hepimize öğretmişti. Bu gün toprakları işgal edilen ve her gün kanı akıtılan Müslümanların olduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz. Tüm bu belalardan kurtuluşun Kudüs'ün özgürlüğü ile gerçekleşebileceğinin bilincine varılmalı."

Kudüs Günü vahdet mesajı veriyor

Ramazan ayının son cumasının ümmet genelinde Dünya Kudüs günü olarak idrak edildiğini hatırlatan Özgür Kudüs Platformu Başkanı Mehmet Eşin, çağrıda bulunarak, "Bugünde protestolar, etkinlik ve programlar yapılmaktadır. Tüm kardeş ve bacılarımızdan bu cuma günü bulundukları yerlerde Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için etkinlik yapmaya, meydanlara çıkmaya, yürüyüş düzenlemeye davet ediyoruz. İnşallah ümmetin birlik beraberliğiyle Kudüs kurtulacaktır ve Kudüs, Müslümanları bir araya getirecektir. Tüm kardeşlerimizden, kanaat önderlerimizden, devlet yetkililerinden Kudüs için harekete geçmeye ve Kudüs'ün özgürlüğü için çalışmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sadece Dünya Kudüs Günü'nde değil, Kudüs'ün her zaman aklımızda olması gerektiğini söyleyen Eşin "Kendimize şunu sormamız gerekir. Bugün ben Kudüs için, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için ne yaptım? Bu soruyu kendimize sorarsak inşallah Kudüs'ün özgürlüğüne giden yolu yakınlaştırmış olacağız." dedi. (İLKHA)

Kudüs Günü vahdet mesajı veriyor





 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55