,
  • BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Kudüs Gönüllüleri Derneği, kurban çalışmalarına başladı

Kudüs Gönüllüleri Derneği, kurban çalışmalarına başladı
Kudüs’ün özgürlüğü için çalışma yürütürken Covid-19 süreciyle yardım çalışmalarına da başlayan Kudüs Gönüllüleri Derneği, kurban organizasyonu için kolları sıvadı.

Coronavirus sürecinde özellikle işinden çıkarılmış ve yardıma muhtaç olan mağdur insanlara ulaşmak için 20 Mart tarihinden itibaren yardım çalışmalarına başlayan Kudüs Gönüllüleri, Covid-19 sürecinde başlattıkları yardım çalışmaları hayırseverlerin teveccüh göstermesiyle dalga dalga büyüdü.

Yaptıkları yardım çalışmalarının destek görmesiyle birlikte Ramazan ayında da yardımlarını sürdüren dernek şimdi de kurban organizasyonu için kolları sıvadı.

Kudüs Gönüllüleri Derneği Yardım Komisyonu Başkanı Recai Yurdan, “Kudüs Gönüllüleri olarak başta hedefimiz Kudüs’ün özgürlüğüdür. Ancak bu coğrafyada Türkiye’de, İstanbul’da yaşıyoruz. Kudüs’ü düşündüğümüz gibi kendimizi de buradaki insanları da düşünmeliyiz. Buna yönelik farklı çalışmalarımız olduğu gibi yardım çalışmalarımız da oluyor.” dedi.

Coronavirüs sebebiyle işinden olan insanlar ulaşmak için Yardım çalışmalarına başladıklarını belirten Yurdan, bu çerçevede 20 Mart itibarıyla başlattıkları yardım çalışmalarıyla din, dil ırk ayrımı yapmadan çok sayıda aileye ulaştıklarını ifade etti.

Yurdan, “Öncelikle çevremizde başlattığımız yardım çalışmalarını sosyal medyada paylaşmaya başlayınca hem bize yardım için başvuran hem de muhtaçlara verilmek üzere yardım etmek isteyenler oldu. Elhamdülillah süreci kendi çapımızda başarıyla tamamladık.” diye konuştu.

“Ramazan ayı bereketli geçti”

Covid-19 sürecinde başlayan Ramazan ayı ile birlikte yardım çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Yurdan, “Ramazan ayı bereket ayıdır. Ramazan’ın bereketi bize de isabet etti. İnsanların yardımıyla Corona sürecinde tespit ettiğimiz ailelere yeniden ulaşmaya başladık. Sadece kumanya yardımında bulunmadık. Bazı insanların faturalarını ödedik, kimisi çocuk bezine ihtiyaç duyduğunu söyledi biz de verdik. Belli yerlerde askıda ekmek çalışması yaptık. Birkaç bakkal dükkânının veresiye defterini kapattık. Ramazan süreci Allah’a hamd olsun çok bereketli geçti.” şeklinde konuştu.

“Uygur Müslümanlarına yardım edeceğimiz gibi Türkiyeli muhtaçlara da ulaşmaya çalışacağız”

Kurban Bayramı için yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Yurdan, şunları kaydetti:

“Yurt dışında ‘İslami İnsan Komisyonu’ denilen uluslararası bir kuruluş bizimle çalışmak istedi. Daha önceleri Gazze’ye, Suriye’ye, Afrika’nın değişik ülkelerinde kurban organizasyonu yaptıklarını bu sene de Türkiye’de bulunan ve Çin zulmüne maruz kalan Doğu Türkistanlı Müslümanlara yardım yapmak istediklerini ve bunun bizim aracılığımızla yapmak istediklerini söylediler. Biz de gönül rızasıyla kabul ettik. Bunu yaparken daha önce tespit ettiğimiz ailelere de ulaşmak adına biz de ayrıca bir kurban çalışması başlattık. Birlikte sürdürdüğümüz kurban organizasyonu kapsamında Uygur Müslümanlarına yardım edeceğimiz gibi Türkiyeli muhtaçlara da ulaşmaya çalışacağız.”

Coronavirus ve Ramazan sürecinde yaptıkları çalışmaların umduklarından daha iyi geçtiğini ve halkın teveccüh göstererek yardımda bulunduğunu hatırlatan Yurdan, Kurban Bayramı’nda da hayırseverlerin desteğiyle çok daha fazla aileye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55