,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C

Kudüs Anneleri Şehid Şeyh Ahmet Yasin’i unutmadı

Kudüs Anneleri Şehid Şeyh Ahmet Yasin’i unutmadı
Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu, düzenledikleri basın açıklamasında, siyonist terör çetesi tarafından suikast sonucu şehid edilen Şeyh Ahmet Yasin ve Filistin intifadası şehitlerini rahmetle andı.

Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu, şehadetinin 15'inci yıl dönümünde Şehid Şeyh Ahmet Yasin’i rahmetle anarak, Filistin intifasına desteklerini yineledi.

Dergâh Camii’nde, öğle namazının ardından düzenlenen basın açıklamasını platform adına Esra Sayan okudu. Bu hafta, Mescid-i Aksa ve Kudüs için 65'inci kez bir araya geldiklerini belirterek açıklamaya başlayan Sayan, “Mescid-i Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşunca kadar sürdürmeyi planladığımız, ‘Namaz ve Dua Buluşmaları’ ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa'dan Kudüs'e, intifadaya yüksek sesle selam gönderiyoruz. Her türlü desteklerimizi yeniliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sayan, açıklamasında 15 yıl önce düzenlenen suikast sonucu şehid edilen Şehid Şeyh Ahmet Yasin ve arkadaşlarını rahmetle andıklarını sözlerine ekleyerek şöyle konuştu: “Bundan 15 yıl önce Gazze’de bir mescitte, sabah namazını eda edip çıktıktan sonra siyonist işgalci israil hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları tarafından temiz ve pak bedenine yapılan füze saldırısı sonucu, yanındaki 9 kişi ile birlikte şehit olan Şehid Ahmet Yasin’i ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

“Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız, yolunu sürdüreceğiz”

Şeyh Ahmet Yasin’in, mücadelesi ile örnek olduğuna dikkat çeken Sayan, “Şehid Şeyh Ahmet Yasin,  1987 intifada hareketi sırasında Dr. Abdülaziz El Rantisi ile birlikte Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın Filistin kanadı olan, Filistin'in bağımsızlığı ve refahı için mücadele eden Hamas'ın kurucu liderlerindendir. Yaptığı faaliyetler ve verdiği mücadeleler nedeniyle işgalci siyonist israil için bir nefret figürü haline gelmiştir.  Müslümanlar tarafından sevilen, sayılan önder isimlerdendir. Şeyh Ahmet Yasin, boynundan aşağısı felçli olmasına rağmen uzun süre zindanlarda tutulan, defalarca suikastlara uğrayıp kurtulan, sonrasında en büyük arzusu olan şehadete kavuşan lider isimlerdendir. Kudüs Anneleri Platformu olarak yüksek sesle haykırıyoruz! Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız, yolunu sürdüreceğiz. Ey Şehid, yolun yolumuzdur. Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibarıyla 52'nci cuması gerçekleştiren ‘Büyük Dönüş Yürüyüşünde’ şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Filistinlilere sabr-ı cemiller niyaz ediyoruz. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğiz”

Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3. İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün amacına ulaşması için dua ettiklerini belirten Sayan, “Buradan herkesi 3. İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya çağırıyoruz. Onlar ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere, herkesin destek olmasını bekliyoruz.  Siyonist israile de buradan yüksek sesle haykırıyoruz! Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağız, yüreğimizde hissediyoruz ve bunların hiçbirini yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Urfa'dan Tel Aviv'e haykırıyoruz! Kudüs İslam’ındır, İslam kalacaktır.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55