,
  • BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Küçük kız çocuklarına mankenlik yaptırılmasına tepki

Küçük kız çocuklarına mankenlik yaptırılmasına tepki
STK temsilcileri, Gaziantep Üniversitesinde öğrenciler tarafından hazırlanan tasarımların tanıtımında küçük kız çocuklarına uygunsuz kıyafetler giydirilerek müstehcen giyimli genç kızlarla birlikte mankenlik yaptırılmasına tepki gösterdiler.

Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) düzenlenen defilede küçük yaştaki kız çocuklarının, müstehcen giyimli genç kızlarla birlikte gösteri yapmasına kentteki STK'lardan tepki geldi.

GAÜN'de öğrenciler tarafından hazırlanan tasarımların tanıtımında küçük kız çocuklarına uygunsuz kıyafetler giydirilerek müstehcen giyimli genç kızlarla birlikte mankenlik yaptırılmasına tepki gösteren STK temsilcileri, üniversite gibi bir eğitim yuvasında küçük yaştaki çocukların sahneye çıkartılarak uygunsuz kıyafetli yetişkinlerle birlikte podyuma çıkartılmasının kabul edilemez olduğunu söylediler.

Çocuklar podyuma çıkartılarak dindar nesil yetiştirilemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dindar nesil yetiştireceğiz' sözlerini hatırlatan Diyanet-Sen Gaziantep Şube başkanı Müslüm Göral, “Dindar nesil küçük yaştaki çocukları eğiterek belirli bir yaşa kadar din eğitimi verilerek, güzel bir ahlak verilerek yetiştirilir. Bu şekilde podyuma çıkartılarak dindar bir neslin yetiştirileceğini zannetmiyorum.” dedi.

"Devlet üniversitesinde böyle bir şeyin yapılması kabul edilecek bir durum değil"

Küçük kız çocuklarının müstehcen giyimli genç kızlarla birlikte bir defilede gösteri yapmasının doğru olmadığını belirten Göral, “Basında gördüğümüz kadarıyla küçük çocukların diğer mankenlerle birlikte defileye çıkması hiç hoş bir durum değil. Özellikle bir devlet üniversitesinde böyle bir şeyin yapılması kabul edilecek bir durum değil. Bizim toplumumuz ve Gaziantep halkı mütedeyyin bir toplum. Böyle bir toplumda devlet üniversitesinde küçük yaştaki çocukların sahneye çıkartılarak açık kıyafetli olan kişilerle birlikte podyuma çıkması ve o çocukların onları örnek alması özellikle burada verilen mesaj kabul edilemez ve biz bunu tasvip etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te yapılması planlanan içkili programa da değinen Göral, yetkililerin bu tür programlarla ilgili önlemler alması gerektiğini belirterek, “Bu gibi programların Gaziantep'te yapılması doğru değil. İçki festivali kabul edilebilecek bir durum değil. Biz Diyanet camiası olarak kesinlikle böyle bir şeye karşıyız. İçki İslam dinine göre haram kılınmıştır. Zaten devletin içki ve sigara ile olan politikasını da biliyoruz. Bu gibi bir durum söz konusu iken uyuşturucu maddelerin, içkilerin ve diğer maddelerin de özendirilecek şekilde bunlarla ilgili festival yapılması hoş bir durum değil. Özellikle Gaziantep gibi bir yerin seçilmesi de kabul edilemez. Biz bunları tasvip etmiyoruz. Yetkililerin de bunlarla ilgili önlemler alması gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımız bizim geleceğimizdir”

Gaziantep Eğitim Rehberlik Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (Rehber-Der) Başkanı Mustafa Kaya ise üniversite gibi bir eğitim yuvasında küçük kız çocuklarının böylesi bir programa alet edilmesini kınadıklarını söyledi.

Küçük kız çocukların durumunun kendilerini üzdüğünü belirten Kaya, şöyle konuştu: “Ne yazık ki bu olay bizleri çok derinden üzmüştür. Bizler bir eğitim derneği olarak inançlı bir gelecek yetiştirmek üzere programlar yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ‘dindar bir nesil' söyleminden sonra özellikle gençlik üzerine yoğun bir şekilde çalışmalar yapılmaktadır. Fakat ne yazık ki üniversite gibi bir şehrin eğitim konusunda temsili olması gereken kurum ve kurumlarımız tarafından bu şekilde bir moda ve defile üzerine düzenlenen programda küçük çocukların buna alet edilmesi ve yine bu çocukların vücutlarının üzerinden bu tasarımların teşhir edilmesi bizi derinden üzmüştür. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Biz bu çocuklarımıza imanlı bir şekilde inancını, vatanını ve milletini bilen bir nesil olarak yetiştirmenin mücadelesini vermekteyiz. Fakat üniversite gibi bir kurumda bu çocukların bu programa alet edilmesini bizler ciddi bir şekilde kınıyoruz.”

“Lütfen bu tür programlara küçük çocuklarımızı alet etmeyin!”

Çocukların kullanıldığı bu tür programları kınadıklarını belirten Kaya, “Bu tür programların bir daha olmaması için buradan bütün yetkililere sesleniyoruz. Lütfen bu tür programlara ve projelere küçük çocuklarımızı alet etmeyin! Çünkü o çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu çocuklar geleceğin anneleri ve babalarıdır. Bu yaştaki çocuklara böyle bir defile vesilesiyle açıklığa, kadın ve erkek beraber el ele tutuşabilir anlayışı ne yazık ki o çocukların bilinçaltına yerleşmektedir. Biz buna ciddi anlamda karşıyız. Bu çocuklar bu yaşta bu kültürü alırlarsa gelecekte bu nesli dindar nesle çevirmek ciddi anlamda zor olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

Bingöl'de demiryoluna yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi

Bingöl'de demiryoluna yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55