,
  • BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Kozmetiğe harcanan para insani yardımdan 8 kat daha fazla!

Kozmetiğe harcanan para insani yardımdan 8 kat daha fazla!
ABD’nin başkenti Waşington’da SETA Vakfı tarafından düzenlenen “Türkiye’deki Suriyelilerin Eğitimi ve Toplumsal Katılımları” panelinde konuşan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kozmetiğe harcanan para insani yardımdan 8 kat daha fazla olduğunu söyledi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kozmetik sektörünün büyüklüğünün 200 milyar dolarken insani yardımların büyüklüğünün ise 25-30 milyar civarında olduğunu söyledi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, 72’inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde ABD’nin başkenti Waşington’da SETA Vakfı tarafından düzenlenen “Türkiye’deki Suriyelilerin Eğitimi ve Toplumsal Katılımları” panelinde konuştu.

SETA Vakfı Waşington Direktörü Kılıç Kanat moderatörlüğünde düzenlenen panele AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Penn State Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğretim Görevlisi Juliette Tolay ve SETA Vakfı Eğitim ve Sosyal Politikalar Direktörü Atilla Arkan katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, başta Afrika ve Asya olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki mülteci kamplarını gezdiğini söyleyen Güllüoğlu, Türkiye'de yapılan yardımlarla ilgili bilgi verdi.

Türk halkının Suriyeli sığınmacılara yönelik olumlu tavrının sosyal içerme için önemli bir unsur olduğunu belirten Güllüoğlu, “Suriyeliler ülkemizde yeni bir hayat kurmaya başladılar. İşe girdiler, dükkanlar açtılar. Hatta Türkler ile evlilikler kurdular. Elbette hiçbir olumsuz olay yok diyemeyiz ama çok ciddi rahatsızlık da yok. Türk halkının tutumu bu bağlamda çok önemli.” dedi.

Kozmetik sektörünün büyüklüğü, insani yardımlardan çok daha fazla

Dünyada insani yardım alanındaki eşitsizliğe vurgu yapan Güllüoğlu, “Kozmetik sektörünün büyüklüğü 200 milyar dolarken insani yardımların büyüklüğü 25-30 milyar civarında. Bu sadece Suriye ile ilgili değil, uluslararası kamuoyunun genel olarak değerlendirmesi gereken bir durum.” diye belirtti.

Panelde söz alan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Ercan Demirci, göç yönetiminin önemine değinerek, göçün iyi yönetilemesi halinde, Irak’ta ve Afganistan’da olduğu gibi, gelecekte ciddi sorunlara sebep olabileceğini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55