,
  • BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Kozluk Kaymakamı Güngör küçük mucitleri ziyaret etti

Kozluk Kaymakamı Güngör küçük mucitleri ziyaret etti
​Kozluk İlçe Kaymakamı Eyyüp Güngör, Van’da düzenlenen TÜBİTAK Proje yarışmasına katılarak Türkiye Finallerine gitmeye hak kazanın öğrencileri ziyaret etti.

Batman’ın Kozluk (Hezo) ilçesi Tosunpınar Yukarı Mahalle Ortaokulu öğrencileri Fuat Bakar ve Enes Altemur, geçtiğimiz hafta düzenlenen ''Ayna ve Mercek ile Tasarlanan Yüksek Isılı Güneş Fırınından Elde Edilen Isı ile Rüzgar Tribünlerinin Dönmesini Hızlandırmak ve Verimini Artırmak'' adlı TÜBİTAK projeleriyle fizik dalında birincilik elde etmişlerdi.

Öğrencilere okulda tebrik ziyareti gerçekleştiren Kozluk İlçe Kaymakamı Eyyüp Güngör, öğrencilerin kıt imkânlarla büyük bir başarı elde ettiklerine vurgu yaptı.

Küçük mucitlerden projeleri hakkında detaylı bilgi alan Güngör, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Büyük işlerin hep küçük fikirlerle ortaya çıktığına dikkati çeken Güngör, "İHA’ların ve SİHA’ların yapılması sizin gibi gençlerin fikirleriyle ortaya çıktı. Belki küçük küçük uçak ve uçurtmalarla başladı bu iş! Ancak daha sonra ASELSAN gibi firmalar, devletimizin kendi firmaları ve özel sektörler işin içine girdiler. Burada sizler, bizler fikir üretiyoruz ve tabiri caizse bu fikri satacağız. Belki de sizler ileride bu işin başında veya bir şekilde bu işin içinde olacaksınız. Burada önemli olan fikir üretebilmek! Siz burada belki de kimsenin düşünemediği bir fikir ortaya çıkardınız. Güneş enerjisini, mercekten ısıyı ve rüzgâr enerjisini çok gördük ama bunların hepsinin bir araya getirilip de yeni bir enerji üretilebileceğini belki de çok fazla kimse görmemiştir. Ama bunun olabileceğini siz herkese göstermiş oldunuz." ifadelerini kullandı.

"Projeleri yapmaktan ziyade devam ettirmek işin en önemlisi"

Doğalgazla, kömürle ve petrolle her zaman enerji üretilemeyeceğinin altını çizen Güngör, yapılan TÜBİTAK projelerinin devam ettirilmesinin önem arz ettiğini dile getirdi.

Güngör, "Yenilenebilir enerji kaynaklarımız sürekli doğada olan şeyler. İnsanlarımızın artık doğaya zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi lazım. Havanın, güneşin doğaya herhangi bir zararı yok. Onun için dünya artık buna dönüyor ve bu yönde ilerliyor. Bizler de bundan dolayı bunlara önem veriyoruz. Aslında sizin yaptığınız geleceğe ışık tutacak şeyler. İnşallah bunları gün geçtikçe geliştireceğiz. Tabii bu projeleri yapmaktan ziyade devam ettirmek işin en önemlisi. Zira geleceğimiz sizin gibi gençlerin ellerinde. Biz bu projeye bakarken sadece bu projeyi görmüyoruz; 2 tane pırlanta gibi evladımızı görüyoruz." şeklinde konuştu.

Okuldaki anasınıf, 1. ve 4. sınıflardaki öğrencileri ziyaret eden Güngör, öğrencilerle birebir sohbet ederek ders işledi. Daha sonra okul müdür ve öğretmenleriyle bir araya gelen Güngör, Covid-19 konusunda önemli hatırlatmalarda bulundu. Öğretmenlerin sorun ve taleplerini de dinleyen Güngör, ardından okuldan ayrıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55