,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2488.041
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.7526
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Köylüler sorunlarına çözüm istiyor

Köylüler sorunlarına çözüm istiyor
Bingöl'ün Sarıçiçek köyünde ikamet eden vatandaşlar, ulaşım, altyapı ve içme suyu gibi konularda sorun yaşadıklarını anlatarak, bunların çözüme kavuşturulmasını istediler.

Bingöl'ün Sarıçiçek köyünde ikamet edenler, hizmet alanında yaşadıkları sorunların çözüme kavuşturulmasını istiyorlar.

Köye bağlı 20 haneli Germik mezrasının sakinleri, yetkililere seslenerek, sıkıntılarının giderilmesini talep ettiler.

Mezra sakinlerinden olan ve yolcu taşımacılığı yaparak geçinen Rıza Polat, mezralarında sorun yaşadıklarını söyledi.

Polat, "Mezra sorunlarını üç başlık altında toplayabiliriz. Birinci sorunumuz, mezra yolumuzun bozuk olmasıdır. Bir buçuk kilometrelik yolumuz var. Yıllardır müracaat etmemize rağmen köyümüzün yoluna müdahale etmediler. Öğrenci taşımacılığı yapıyorum. Kışın yol sorunundan dolayı öğrenciler bir buçuk kilometre yol yürümek zorunda kalıyor, araba yola giremiyor." dedi.

"Birçok insan ulaşım yüzünden göç etti"

Ulaşım alanındaki sıkıntılar nedeniyle birçok ailenin göç etmek zorunda kaldığını dile getiren Polat, "Bu yıl saatler geri alınmadığı için velileri öğrencileri gece saatlerinde getirip, bana teslim ediyorlar. Araç, yol bozuk olduğu için evlerin olduğu yere gidemiyor. Sorunlarımızı defalarca yetkililere iletmemize rağmen bir çözüm bulamadılar. Yolumuzla ilgili çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Birçok insan ulaşım yüzünden göç etti." ifadelerini kullandı.

"Kanalizasyon düzgün yapılmadığı için bütün borular tıkanmış durumda"

Mezranın altyapı hususundaki sıkıntılarına değinen Polat, sözlerini şöyle tamamladı: "Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) sulama kanalı köyümüzden geçiyor. Bunun tozunun, toprağının sıkıntısını bizler çekiyoruz. Su kanalından faydalanmamız için müracaatta bulunduk ama olumlu bir netice çıkmadı. Bize su vermediler, vermelerini bekliyoruz. Ayrıca, buraya kanalizasyon yapılmış, şu an ana caddeye akıyor. Kanalizasyon düzgün yapılmadığı için bütün borular tıkanmış durumda. Arıtmayla kanalizasyon arasında bir bağlantı yapılmamış. Mezramız hizmet konusunda sorunlar yaşıyor. Yetkililere şunu söylemek istiyorum: Bizlere hizmet konusunda el atın. Burada yaşayan insanlar mağdur. Kış aylarında özellikle hastalarımız olunca araç gelemiyor, öğrencilerin taşınması gibi konularda ulaşım sıkıntısı var. Kışın yol bozuk ve rampalı olduğu için ulaşım sıkıntısı had safhaya ulaşıyor. Burada ulaşım başta olmak üzere diğer sorunlarımızın çözülmesi için yardım bekliyoruz."

"Bize sahip çıkan yok"

1967 yılından bu yana mezrada ikamet ettiklerini fakat yaşadıkları sorunların hâlâ giderilmediğini kaydeden Hacı Ali Araç ise "Hizmet konusunda sürekli sorun yaşıyoruz. Yol, su ve kanalizasyon konularında doğru dürüst hizmet alamıyoruz. Hizmet olarak bir şey göremiyoruz, bize sahip çıkan yok. Bundan sonra sorunlarımızın çözümünü istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55