,
  • BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

KÖYDES kapsamında Bitlis'in köy yollarına 35 milyon liralık hizmet yapıldı

KÖYDES kapsamında Bitlis'in köy yollarına 35 milyon liralık hizmet yapıldı
Tamamlanan ve devam eden köy yollarında incelemelerde bulunan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında köy yollarına 35 milyon liralık hizmet yapıldığını belirtti.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde yapımı tamamlanan ve devam eden köy yollarında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Aydoğdu'dan bilgi aldı.

Ahlat ve Adilcevaz ilçelerine bağlı Saka, Otluyazı, Devlik, Yoğurtyemez, Harmantepe, Karakol, Cihangir, Dizdar, Soğanlı köy yollarında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Çağatay, köylülerle ayak üstü sohbet etti.

Ahlat ve Adilcevaz ilçelerine bağlı köylerde yaklaşık 8 milyonluk bir yatırım yaptıklarını belirten Çağatay, "Bugün hep beraber Ahlat ve Adilcevaz ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Burada KÖYDES'ten yaptığımız çalışmaları yerinde ziyaret ettik. Ahlat ilçemizde yaklaşık 5 milyon TL bir ödenek ile köy yollarımızda parke, birinci kat asfalt, sıcak asfalt diye tabir ettiğimiz BSK ve beton yol çalışmalarını gördük. Adilcevaz ilçemizde de yaklaşık 3 milyon TL ödenek harcadık. Yollarımız bitmek üzere." dedi.

İl genelinde 35 milyon TL ile yaklaşık 200 köye dokunduklarını dile getiren Çağatay, şunları söyledi:

"İlimiz genelinde bu yıl 35 milyon liralık KÖYDES ödeneği mevcuttu. Biz bunun tamamının ihalelerini yaptık. Köylere hizmet götürme birliklerimiz aracılığıyla. Arkadaşlarımız açık ihalelerle çalıştılar. Çok güzel kırımlar oldu. Şunu söyleyebiliriz ki 35 milyonluk bir ödeneği, yaklaşık 45-50 milyonluk bir mal üretimi, hizmet üretimi anlamında değerlendirdik. Yollarımız bitmek üzere. Malumunuz kış sezonu geliyor. Kış girmeden Bitlis'teki yollarımızın tamamını her anlamda bitirmiş olacağız. İl genelinde yaklaşık 200 köyümüze, yani Bitlis'e bağlı köylerimizin yarısına dokunmuş olacağız."

İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Aydoğdu ise il genelinde KÖYDES kapsamında, 40 kilometre birinci ve ikinci kat asfalt, 35 bin metrekare parke, 9 kilometre beton yol ve 6,1 kilometre BSK yol yaptıklarını belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55