,
  • BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Köy muhtarları en çok elektrik kesintilerinden şikâyetçi oldu

Köy muhtarları en çok elektrik kesintilerinden şikâyetçi oldu
Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Adilcevaz ilçesine bağlı mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’na sorunlarını aktaran Adilcevaz’ın mahalle ve köy muhtarları, en çok elektrik kesintilerinden şikayetçi oldu.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Adilcevaz ilçesine bağlı mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi. Adilcevaz Kültür Merkezi’nde muhtarlarla bir araya gelen Ustaoğlu, sorunları dinleyerek, sorunun çözümü için kurum amirlerine talimat verdi. Burada muhtarlara hitap eden Ustaoğlu,  2018 yılının Bitlis için yoğun yatırımların yapıldığı bir yıl olduğuna dikkat çekerek, özellikle içme suyu sorununun ortadan kalkması için yoğun bir çaba harcadıklarını belirtti.

Ustaoğlu, “Başta köylerimizin alt yapı hizmetleri, özellikle içme suyu alanında yaşanan sıkıntıların bertaraf edilmesi adına üzerinde durdurduğumuz bir husus. Tabi bu çağda köylerimizde herhangi bir sıkıntı kalmasın düşüncesiyle çalışıyoruz. Adilcevaz ve diğer ilçelerimizde önceliği içme suyuna verdik. İçme suyunda ciddi bir mesafe katettiğimizi düşünüyoruz.” dedi.

İlin en büyük sıkıntısının başında yolların geldiğini dile getiren Ustaoğlu, şunları söyledi: “Özellikle köy yollarımızın bir kısmında soğuk asfalt çalışması yapılmış ama yıllardır üzerinde bir çalışma olmamasından dolayı bozulmuş. Özellikle asfalt çalışması ciddi bir masraf tutuyor. Bu yıl özel idareyle yapmış olduğumuz girişimlerle, biraz da borçlanmaya giderek, KÖYDES bütçesiyle birlikte önümüzdeki dönemde, içme suyundan sonra köy yollarımıza ağırlık vermeye çalışıyoruz.”

Önümüzdeki dönemde Adilcevaz havzasında ciddi bir çalışma yapacaklarını vurgulayan Ustaoğlu, bölgede huzurun hâkim olmasıyla birlikte hizmetlerin daha da artarak devam edeceğini ifade etti.  

Konuşmanın ardında söz alan mahalle ve köy muhtarları, sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri başta olmak üzere sulama suyu sorununun çözülmesi için destek istediler. Konuşmaların ardında Ustaoğlu, ilçede yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55