,
  • BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Koruköy operasyonu genişletiliyor

Koruköy operasyonu genişletiliyor
Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’de devam eden operasyon Adana ve Mersin’e sıçradı.

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy’de (Xerabê Bava) devam eden operasyonda ele geçirilen dokümanların incelenmesi sonrası Adana ve Mersin’de de operasyonlar düzenlendi.

Mardin'in Ömerli, Artuklu ve Nusaybin ilçesindeki 10 mahallede geçen hafta başlatılan operasyonlar devam ediyor. Operasyonun yoğunlaştığı Nusaybin'e bağlı Koruköy'deki operasyon Adana ve Mersin’e sıçradı.

Edinilen bilgilere göre, farklı şehirde bombalı saldırıların emrini verdiği ve patlayıcı madde temin ettiği iddia edilen PKK'lının Mardin'in 12 köyünden oluşan ve "Ömeryan" olarak adlandırılan bölgede saklandığı istihbaratı üzerine başlatılan operasyon devam ediyor.

Söz konusu bölgede 16 Şubat Perşembe günü ele geçirilen bir sığınaktan elde edilen bilgi ve fotoğrafların analizi ile yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım, Koruköy, Sulakdere, Aytepe, Yandere ve Ahmetli mahallelerinde operasyon düzenledi.

Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy'de bir evin 7 metre altındaki 3 odalı sığınakta PKK'lilerin bulunduğu bilgisi üzerine 17 Şubat'ta saat 15.10'da operasyon gerçekleştirildi. Çıkan çatışmada bir polis yaralanırken, üst düzey PKK'li Behzat kod adlı Mevlüt Canbaşı ve Delil kod adlı Agit Elmas öldürüldü.

20 Şubat'ta da yaşanan çatışmada da Suriye uyruklu Serdar kod adlı PKK'li öldürüldü, Bawer kod adlı Şerif Bor ise yaralı olarak yakalandı. Aynı bölgede kepçe yardımıyla açılan bir sığınakta yine çatışma çıktı ve bir PKK'li öldürülmüş, 2 asker de yaralanmıştı.

Operasyonların 14'üncü güne girdiği Koruköy'de bulunan bir sığınaktan elde edilen bilgiler doğrultusunda Mersin'in Akdeniz ilçesinde bir adreste yapılan aramada 2 bidon içerisinde 19 kilogram TNT, 58 kilogram RDX, 2 el bombası, 4 fünye ve bir alıcı/verici düzenek ele geçirildi.

Yine Koruköy'deki operasyon sonrası ele geçirilen dokümanların incelenmesi sonrası ABD Adana Konsolosluğunda tercüman olarak görev yapan ve yıllardır bölge ziyaretlerinde konsolosların heyetinde yer alan H.U, dün Adana’da gözaltına alınmıştı.

H.U’nun Adana'da yapılan sağlık kontrollerinin ardından Mardin'e getirildiği öğrenildi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55