,
  • BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Köpük Skleroterapi İle Varis Tedavisi

Köpük Skleroterapi İle Varis Tedavisi
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Oral Hastaoğlu, Skleroterapi yönteminin kılcal damar varislerinin tedavisi hakkında açıklamada bulundu.

Skleroterapi yönteminin kılcal damar varislerinin tedavisinde kullanılmaya başlamasıyla hastalar tedavi sonrası artık aynı gün işlerine devam edebiliyorlar. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Oral Hastaoğlu son yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlanan bu tedavi hakkında açıklamalarda bulundu.

Varis bir toplar damar rahatsızlığıdır. Yetmezliğe bağlı olarak genişleyen damarlar cilt altında belirginleşerek kalınlaşır. Kılcal varisler ise cilt üzerinde koyu mor veya mavi renkte gözüken, yüzeysel damar genişlemeleridir. Vücudun birçok noktasında olabilecek bu damar genişlemeleri en çok bacaklarda gözlemlenir. Varisler tek tek bulanabilecekleri gibi bir örümcek ağını andıran birleşik halde de bulunabilmektedir. Kılcal damar ya da örümcek ağı varisleri de denilen özellikle birçok kadın hastayı estetik yönden rahatsız etmektedir. Hastalığın ilerleyen evrelerinde görsel şikayetlerin yanında ağrı da hastaların konforunu bozabilmektedir. Normal varis hastalarında açık veya kapalı operasyonlar yapılmasının gerekli olduğunu söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. İ. Oral Hastaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kılcal varislerde  diğerinden farklı olarak skleroterapi tedavisi yeterli olmaktadır. Bu yöntemde damarları kapatan bir ilaç kılcal varislere enjekte edilmektedir. Eğer bu ilaç köpürtülerek uygulanırsa köpük skleroterapi denilmektedir. İki yöntemle de çok başarılı sonuçlar elde edilmekte %98 gibi hasta memnuniyeti sağlanmaktadır. İşlem poliklinik şartlarında yapılmakta ve hasta hemen işlem sonrası normal yaşantısına dönmektedir. Ancak işlem yapılan bölgelerde kızarıklık veya morluk gelişebilmekte ve bunların geçmesi 3 haftayı bulabilmektedir. Yine işlem sonrası 3-4 hafta güneşe çıkılması tavsiye edilmez.”

İSTENİLEN SONUCA ULAŞMAK 3 HAFTAYI BULABİLİR

Skleroterapi yapılan damarların normalde olmaması gerektiğini, bu sebeple işlem sonrası hayati fonksiyonlara bir zarar verilmediğini belirten Doç. Dr. İ. Oral Hastaoğlu: “ Bu işlemi yaptırmak isteyen hastaların öncelikle Kalp ve Damar Cerrahisi polikliniğinde muayene olması, hekimin uygun gördüğü durumlarda doppler ultrasonografi ile iç damarların değerlendirilmesi gerekmektedir. İşlem sonrası 7-10 gün varis çorabı giyilmesi gerektiği ve istenilen kozmetik sonuçlara ulaşmanın bazen 3-4 haftayı bulabileceği unutulmamalıdır.” diye ekledi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55