,
  • BIST 9695.03
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Köpek saldırısına uğrayan genç kız sağlığına kavuştu

Köpek saldırısına uğrayan genç kız sağlığına kavuştu
Batman’da, köpek saldırısına uğrayan ve Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine şuuru kapalı bir şekilde getirilen 24 yaşındaki Rojbin Berçem Tarhan isimli genç kız, kas yıkımı dolayısıyla 20 gün yoğun bakımda tedavi görmüştü.

Yaşadığı zorlu sürecin ardından sağlığına kavuşan Tarhan, yetkililere seslenerek sokaklarda başıboş dolaşan köpeklere bir çözüm bulunmasını istedi.

Genç kızın yaşadıkları ve tedavi süreci hakkında bilgi veren Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Deniz Şanlı, saldırıya uğrayan genç kızda kas yıkımı ve böbrek yetmezliği meydana geldiğini ifade etti.

Şanlı, "Hastamız Rojbin Berçim Tarhan, 24 yaşında ve 7 yaşından itibaren McArdle Sendromu tanısı almıştır. Zaman zaman erken yorulma gibi şikayetleri olan ancak onun dışında hayatını normal bir şekilde idame ettiren bir üniversite öğrencisidir. Bir sınav dönüşü kendisine saldıran bir köpekten kaçmaya çalışırken, ağır fiziksel efora bağlı olarak bütün vücudunun yaygın bir şekilde kasılması sonucunda yere yığılıp kalmış ve çevredekilerin yardımlarıyla hastanemize getirilmiş, hastanın ilk tedavisi düzenlenmiştir.” dedi.

20 günlük yoğun bakımın ardından hastanın değerlerinin normale döndüğünü belirten Şanlı, şöyle dedi:

“İlerleyen 3-4 gün içerisinde hastanın genel durumunda bozulma, böbrek fonksiyon testlerinde kontrol edilemez düzeyde artış, koyu renk idrar, akciğerde sıvı birikimine bağlı olarak solunum sıkıntısı gelişmesi, oksijen ihtiyacının olması üzerine hasta yoğun bakıma alınmıştır. Hastanın diyaliz tedavisi kişinin kendi böbreği gibi yanı başında sürekli olarak günler boyunca bizim düzenlemiş olduğumuz tedavi yaklaşımlarıyla çalışan bir diyaliz cihazıyla gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık olarak 20 gün süren tedavi sürecinin ardından bizlere ne mutlu ki daha önce altüst olmuş olan bütün tahlil değerleri olağan sınırlara gelmiş durumdadır ve en önemlisi de hastamızın yüzü gülmektedir.”

“Hala hayatta olabildiğime inanamıyorum”

Köpek saldırısında adeta kabusu yaşayan ve çok zor günler geçiren Rojbin Berçim Tarhan, doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Tarhan, “Hala hayatta olabildiğime inanamıyorum. Köpek saldırısı sonucu bende kas yıkımı oldu. Diyalize girdim, çok sıkıntılı bir süreçten geçtim. 20 gün yoğun bakımda kaldım. Şu an sağlığıma kavuşmamda emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55