,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Konya'daki katliama ilişkin 10 kişi gözaltına alındı

Konya'daki katliama ilişkin 10 kişi gözaltına alındı
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya'daki 7 kişinin katledildiği saldırıdan önce aynı aileye 2010'da ilk saldırının yapıldığı, son olayla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişinin katledildiği olayla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz adına yapılan açıklamada olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 3 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığınca olay yeri inceleme işlemleri yapıldığı, maktullerin otopsi işlemleri yapılarak ailelerine teslim edildiği, soruşturma kapsamında delil toplama işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

İlk husumet 2010'da yaşandı

"İlk bulgulara göre olayın komşu iki aile arasındaki önceye dayalı husumete dayandığı değerlendirilmektedir." denilen açıklamada, söz konusu husumetin ilk olarak 2010 yılında yargıya intikal ettiği kaydedildi.

Daha sonraki olayla hakkında bilgi verilen açıklamada, "Aile bireyleri arasında çıkan kavga nedeniyle 12 Mayıs 2021 tarihinde başlatılan ve 16 müşteki ve şüphelinin bulunduğu soruşturma kapsamında 6 kişi hakkında tutuklama kararı verilmiştir. O olay nedeniyle 2 kişinin tutukluk hali devam etmektedir. 22 Mayıs 2021 tarihinde de iki aile arasında yine kavga çıkmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 20 müşteki ve şüpheli yer almakta olup adli tahkikat devam etmektedir." denildi.

10 kişi gözaltına alındı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün meydana gelen hadisenin faili olduğu kamera görüntüleri ile değerlendirilen şüphelinin iki aile arasında 12 Mayıs 2021 ve 22 Mayıs 2021 tarihlerindeki daha önce yaşanan ve soruşturma konusu olan olaylarda mağdur ya da şüpheli olarak taraf olmadığı anlaşılmıştır.

Aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak aralarında olayı gerçekleştiren ve halen yakalama çalışmaları devam eden  şüpheli dışında 10 kişi gözaltına alınmış olup adli işlemler devam etmektedir."

Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Provokatif paylaşımlar hakkında soruşturma

Açıklamada, Bu vahim olay tüm yönleriyle değerlendirilmekte olup, soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Öte yandan provokatif paylaşımlarda bulunarak olayı kasten çarpıtan kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır." denildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55